「穿越+科幻+少甜」《新婚的我搭上了鄰家少婦》- Season 2

842 回覆
52 Like 6 Dislike
Alice條臭閪 俾人中出埋有b
響巴好波
講故台既熱門
終於出
樓主其實由你出第一篇我就live 睇到依家💪🏻
返黎啦
沉得太耐又冇新post
冇追到
岩岩先見返個post
到依家都仲係咁快live

謝謝支持
咁遲先返
罰你冇得一個星期
又走數
又搵借口走數
下次會唔會話追足晒live左 就話比你對眼休息下 抖翻一星期咁
bookmark 返先
驚有文冇得睇
但係點解都係冇文
LM 由第一季cd rom追到而家
lm
《新婚的我搭上了鄰家少婦》- Season 2 

《第六十二章》

--------------------

「你想知道D咩啊…」無音問我。

「我…」我先想一想要點問法:「我想知我阿爸,即係我依家依個body既人。 佢原本係唔係好花弗架?」

「家寶…點解你要咁問?」無音面上一絲難堪的閃過。

「無音大…..哥…你唔怕同我講真話,我都咁大個人,你唔怕同我講。」

「唉… 你真係要知?」無音再三確認我既意願。

「係」 我堅決地回答。「 請你將你所知既都話比我知道!!!」我向無音確認。

「好… 你爸爸…」無音停左一停再講:「或者我都係叫返羅大舟先生會比較好一D!」

我點頭表示同意。

無音再講:「羅大舟岩岩搬入黎既時間應該係岩岩新婚冇耐既時間,佢同你媽咪 即係Alice頭時好恩愛!」

無音話佢地好恩愛!? 但阿TOM佢話我唔係羅大舟親生,到底之後發生咩事?

「不過… 我其實係羅大舟仲有Alice結婚前已經見過佢,見過羅大舟上黎。」

「下? 點會? 以我所知阿爸佢應該係2013定2014左右,之後阿媽一直都住係度。 你見到阿爸係… 你地一早識?」 我覺得無音提起自己早已見過阿爸有D怪。

「其實我知道佢同今朝搬黎果位靚女有一手!」 無音手指向門外。

!?!?!? 阿爸同我外母有一手??? 唔係下話…. :「咩話… 佢地….有過關係!?」

「大約係羅大舟同Alice結婚搬過黎依度之前,大約半年左右啦… 我見佢成日上黎搵Mandy。 佢地手拖手咁,開頭我以為佢地係情侶。 但之後見到Mandy話要搬返去英國陪家人,咁以為佢同你阿爸羅大舟分左手,點知過左一排,羅大舟就拖住你阿媽搬入黎。 羅生仲好識做比左大利是我,咁我就梗係識做架啦。」 無音平平白白地道出一段羅大舟既往事。

我心中默默地計著。 羅大舟果時應該係同阿媽一齊,如果佢係結婚前同外母有野,即係背住阿媽搞第二個!!! 可惡。

同時我又想像著羅大舟同外母一齊既情節! 外母會唔會就係好似岩岩咁著住一身性感非常既衣服引誘羅大舟呢? 外母年輕時真係好火辣! 應該話老左佢都仲好有味道! 今日我見到佢年輕時既樣,都好難怪羅大舟會背住阿媽搭上佢。

「你一定係覺得你媽咪好慘?」無音好似知道我諗咩一樣。

「唔…」我點頭。

「其實我地做看更,真係睇到好多野架。 好多野… 好多人表面上正正直直,背後….」 無音好似知道好多野咁。

「你仲有咩關於佢地既都話比我知… 我想知道多D阿媽同阿…羅大舟既野!!」 我開始再改口唔叫羅大舟做阿爸,因為佢做既事令我覺得佢好衰。

「好… 咁羅大舟同Alice搬左入黎之後,都好似好好既一開頭。 不過佢地兩個人過左一陣就好似唔同左。 唔… 可能係結左婚後大家都唔同左啦,佢地點解變我唔知啦。」無音似乎要講到我最想知既部份啦。

「你快D話比我知啦….」 我心急地問。

【Over over~~~ 無音你死左去邊? 行咁耐都未行到返大堂!!! 】無音對講機傳來佢同時既聲音。

「喂… 家寶唔掂,我要去做野先,同你傾得太耐比老細吊…」無識立即彈起身準備走人:「記得,有警察跟你,你都係要小心D出入,唔好比佢地知道你係未來人。」

「好… 你幾時收工? 我想知道佢地既事。」

「我聽日放假,返到聽朝05收工,之後上黎搵你啦。」無音已經半隻腳走出門口。

「好,等你。」 我睇一睇時間,離05仲有4個鐘,我就訓一陣等佢返黎。
即係聽日五點左右先有文啦無音叔叔
係啊
再出文會比老細吊
「好,等你。」 我睇一睇時間,離05仲有12個鐘,我就訓一陣等佢返黎。

應該話老左佢都仲好有味道!

家實快D試下屌外母,一試難忘
《新婚的我搭上了鄰家少婦》- Season 2 

《第六十三章》

--------------------

【叮噹~ 叮噹~叮噹~叮噹~】一下一下有規律既門鐘將我從夢中嘈醒,睇一睇時間,係清晨5點10分左右。

一定係無音! 又幾快手,5點收工打卡10分鐘就換好衫上黎!!!

「啊… 等等!!!」 我慢慢行去開門。

【叮噹~ 叮噹~叮噹~叮噹~】 又係一下一下既規律門鐘聲。

「黎梗啦… 好眼訓啊…. 等陣啦….」心入黎諗,死人無音我仲未訓醒架,比D時間我得唔得,又唔係唔知我一定係屋企等你。 雖然我係仲有好多問題關於羅大舟同阿媽既野要問,但點解你好似仲心急過我架。

我施施然行到去大門,望都唔望就門打開。

雖然清晨5點係一個好唔岩既時間去按人門鐘,正常人係依個時間聽到自己門鐘比人按,點都會望一望大門外係咩人按自己門鐘,而我就係覺得門外既人一定係無音所以就望都冇望開左大門。

「卡」 大門一打開,我被外面既人嚇左一跳!
竟然二連發
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞