「穿越+科幻+少甜」《新婚的我搭上了鄰家少婦》- Season 2

842 回覆
52 Like 6 Dislike
禮拜六日響巴之味道
1Q1500
沒有了
《新婚的我搭上了鄰家少婦》- Season 2 

《第九十六章》

———————
「你女朋友係雞?」 SHIT! 我竟然衝動地說出口,我唔應該係依個環境之下咁講野。我立即補上:「真係可惡… 咁樣太傷人心啦。 我係一個用情專一既人,如果女朋友背住自己做做,真係心如刀割啊!!!!」

不過無音既反應出奇地平靜:「係啊! 真係好痛! 不過我只係嬲左一刻。」

「下?」我有點意外。

「哈… 我唔係太鐘意佢! 同佢一齊不過係因為大家都唔係有錢,所以我覺得同佢好有安全感,唔會有自悲感。 不過冇想過一點,就係女人都係貪錢,人都係現實。」無音道出佢既觀感。

「我唔太同意,又唔係人人都係咁既,有錢冇錢人都係一樣咁生活姐。 人人都有生老病死架啦,都係公平既。」依個係我一宜以來既睇法。

「哈… 係咩? 真係有公平咩?」無音近乎恥笑般對我講:「咩人都係一樣咁仆街。」

———————

《無音篇》 – 10

「起身,你係唔係做PTGF? 出去同人搞野?」

半夢半醒既女朋友如夢開初醒,錯愕而口震地說:「你…. 你做咩睇我手機啊?」並一手奪回自己電話。

「哼! 你就梗係唔起比我睇。 原來你收錢做D咁既野。」 我冷靜地係床上問佢:「你好等錢洗咩?」

「…」

「唔出聲既係真係有做雞啦?」雖然事實已經擺在眼前,但我仍問出依個傻問題。

「吊你! 你咁窮,想買過好既包包都唔得,我D姊妹個個都用名牌架,人地個個男朋友都會買野比佢地。 我呢? 你又咩都冇送比我,我咪自己搵錢囉!!! 有咩問題?」女朋友竟然覺得出賣身體去換錢唔係問題? 到底係死撐定佢真係咁諗?

我冇出聲就係想聽佢仲有咩講。

「你只係識上街搞搞震,反政府! 你有冇為我諗過?」佢竟然覺得我反對一個無理既政府係錯!

我已經唔想知佢咩心態。

「我去抗爭係為咩? 我就係為左未來啊。 香港依家咁你覺得冇問題咩? 我地D錢就係比政府同有錢佬搶晒啊。 你覺得我地仲有將來? 你就係識自己去搵錢? 咁就叫有將來咩???」

一手捉實佢把長長既頭髮將佢拉出劏房外,再將佢D污穢不堪既衣服通通掉出去。

女朋友冇想過我會咁絕吧,只係捉實我隻腳苦苦哀求叫我唔好唔要佢。但我冇理會佢冇心軟:「早知今日又何必當初?」之後一腳伸開佢後大力地將木門關上。

趕走佢之後我冷靜地想以後。 女朋友冇左唔係問題,我生於亂世仲可以做D咩? 有點迷失… 到底自己點先可以上到位做返有錢人?

努力搵錢都唔係一個好方法! 我知道自己要上位就要用一D唔正常既方法!!! 我開始將自己既思維改變!

CCTV!!!! 我就用羅生既片試下迫佢比錢我! 仲有,我唔可以只係用一條路!! 係,識有錢人上位,仲有要識做人幫老板擦鞋。

我唔係因為女朋友話冇錢一件事而改變左自己心態! 係因為通過香港既大環境改變,我知道自己唔可以再只係行正道…

我同時係屋苑中多個地方安上CCTV去偷拍D人屋企,我打算要係依班有樓既錢人身上拎一筆錢去令自己脫貧。 同時我亦係酒店都安裝左CCTV打算去影D死人有錢佬既搞野罪証。 我再次走上依一條路,雖然有風險,但總比正經地搵錢好吧!!!

反正我都係係依斑炒炒賣賣既人身去拎返佢地係窮人身上壓榨既錢。

係冇幾耐之後IT tom都黎左,佢同佢老婆有一個好古怪既喜好! 佢老婆鐘意cosplay,而佢就鐘意影佢老婆。 而佢地係冇直接進行性行為,佢鐘意叫自己老婆穿上cosplay衫自慰,而自己就係遠處打飛機。

分析過佢既行為同平日既交流,我完全地知道阿TOM係一個純正既毒男。

毒TOM絕絕對對係一個最好既對象比我去屈錢。 由於之前屈D金融佬係為勢所迫,本住比人拉最多咪坐監既心態去做,總好過比大耳窿追數斬死吧。

今次未有咁急既需要去要錢,我就先以毒TOM做對象吧。 之後其他單位既住戶我就再諗方法去搞佢地。

一日,我將CCTV毒TOM打飛機同佢老婆阿恰自慰既片COPY左去USB再寄出去比阿TOM。 附上一個我太空卡既NO要佢打比我。

當然,我寄出USB前就將所以CCTV都移走左,因為我唔知道佢會唔會咁大膽去報案。

而結果係向好果面發展!!! 佢真係打左比我,佢問我想點。

「你…你….係….邊個? 到…到底想….點? ….. 唔…唔…..好….搞我老….婆…….」

我聽到有點唔耐煩,壓下聲線:「錢。 我要錢! 」

「好….但你…..要…DE..DELETE片…….唔…唔可以…流出……….」佢既毒男式說話方式令我好想打7佢。

「好! 你準備好10萬cash! 唔連no! 準備好call我。」 想唔到佢咁順攤,我CUT左線。

之後透過屋苑CCTV見到拎TOM出左去,我估計佢係去拎錢。

冇幾耐就就再打比我:「錢……..搞…掂…」

「好。 我再CALL你!」 收線了。 冇想過毒TOM辨事效率咁高,前後只係10分鐘已經準備好10萬。

似乎佢有唔少錢! 真係睇唔出。 更睇唔出係佢咁毒竟然可以溝到件咁索既女做老婆!!!

等等!! 佢老婆咁正,出面點會冇仔? 一定有去偷食玩! 比著我都唔會同件毒TOM一齊,有D古怪!!

我同時心中暗暗有另一個想法。
一日,我將CCTV毒TOM打飛機同佢老婆阿自慰既片COPY左去USB再寄出去比阿TOM。
又變左阿恰

《第九十七章》

——————

《無音篇》 – 11

我用同一個方法係毒tom手上拎到錢,安全地係垃圾桶內回收到$10萬。

當時我有幾個諗法。

1)$10萬夠我做咩?咩都做唔到。我要再多d錢。

2)用咩方法搵多d錢? 阿毒咁毒,d錢唔係買相機就係買Figure應該仲可以屈多d,但之後呢? 仲可以回拎到其他人錢?佢老婆阿怡好似係另一人選。

3)有冇可能食到阿怡? 係我眼中女人都係貪錢,我唔想投放感情係女人身上。 如果可以食到阿怡都好正。 起碼唔洗叫雞解決咁污糟;又唔洗溝條女自己養浪費金錢同時間。

係同毒tom交易後幾日,我再打比佢要錢,今次要$30萬。

「下....你....你....呃人....又話會....放過我...」毒tom意外地反抗我。

「吊你個西! 689講野都唔可信,更何況係我?」 我知道要成功只要做一個無賴就得。

「....你.... 我....」

「我咩? 你咩? 唔比就等流出啦!」做一個人渣無賴,似乎係可以係依家依個香港生存既方法。

「你....」

「你有錢再搵我! 記住咪玩野! 我放上網你同你老婆幾大獲你自己諗啦!」我加多兩錢肉緊兇佢。

幾日之後,我再次得到錢。

毒tom真係一個好好欺負既對象!過左幾日我再要求佢比$50萬我。

不過今次冇咁順利。

「$50....萬? 我邊...度有...有....咁多.....有咁...咁...多我...就...買左樓....仲...點點點會....租樓.....」毒Tom反駁我。

知道佢原來都只係租人樓,我心中有點唔太好受。 原來佢都係無能而仆街既政府管轄之下既犧牲品!

但我冇心軟:「你有幾多啊?」

「...十幾萬....」毒tom軟弱冇力地係電話另一邊回答我。

「哦...咁冇辦法啦! 唯有將你同你老婆既特殊性好放上網啦!再唔係就比我同你老婆整一濟啦~」

毒tom發脾氣:「我....吊你...要搞..搞我...你咪搞我老婆...我...會同你死過.......最...最多...一拍...兩兩...散....」

想唔到問題一牽連上佢老婆阿怡,佢會咁大反應!

毒tom再說:「唔...唔...好以為我唔...知..你係唔...係我...地屋苑...既住客...或者係...保安...又或者係...清潔....我見你既片拍攝既...角度...我估到...最最...多我報警...你咪再迫我....」

冇想到佢真係只係一個毒男,唔係傻仔! 佢可以估到我係佢生活圈接觸到既人,同會大返我轉頭!

「哼! 總之你既片係我手,你咪以為可以有好日子過! 就比多d時間你,下個月前要有$50萬!」我唔同佢傾落去亦冇比佢大到!一日片在手我都仲有機會。

係比時間毒tom籌錢同時我發現左一d令我在意既事。
發現大J同阿怡有路

毒tom發脾氣:「我....吊你...要搞..搞我...你咪搞我老婆...我...會同你死過.......最...最多...一拍...兩兩...散....」

iTom想俾無音搞
This
is
great
變gay 故
不會啦
之前阿ben係gay大家都接受唔到
有邊個接受唔到

《第九十八章》

——————

我聽到呆左! 冇諗過平日係我面前正直不柯既無音竟然會勒索!

「你發現左..我阿爸,唔係...羅大舟同阿怡兩個偷情?」大約估到事情既發展了。

「冇錯。 最初係alice 羅大舟同阿怡毒tom 4個人一齊,之後慢慢變成係羅大舟暗地裡同阿怡出街。」無音輕托下巴表示無癮。

無音續說:「我同佢兩個個樣都係咁靚仔,但我同佢係感情路上就差天共地!」

「...」我答唔上嘴。

「哈...不過依個世界真係有報應。 只係時間既問題啊!」

——————

《無音篇》 – 12

係屋苑cctv中我多次見到羅大舟同阿怡一齊,我知道佢地關係唔簡單。 如果係冇野,有需要次次都前後腳各自上樓嗎?

佢地明明住同一層!

我開始多注意佢地。 佢兩個慢慢越行越近,見既次數越來越多!

一定冇錯,佢兩個有野! 直覺話我知我要多加留意佢地,之後會有收穫。

羅大舟係搞生意既人,又有車出入。佢一定係有錢人,但我好難係佢身上屈到錢,因為佢係一個好正常既人,而且佢冇痛腳比我捉到。

今次係一個好機會!

之後我有抽時間去跟蹤佢。 因為以我觀察,佢地兩個好小心,冇係屋企做d咩事。

由於我要返工既關係,只可有限度地去跟。佢哋兩人似乎係曖昧中,應該好快有戲睇。

經過實驗之後我知道自己好難跟蹤佢地,所以我索性再安裝cctv去偷睇佢地係屋企既情況。

阿怡同羅大舟仍然前後腳出入。 同時我發現左alice都有少少古怪。 佢出入屋企返放工時間唔同左,而且返工都有悉心打扮過。

係我再安上cctv後留意到alice經常會偷偷地同人whatsapp聯絡,佢既行為同佢老公羅大舟好似。 兩個都係另一半唔係身邊時用電話同其他人聯絡。

更加令我心中起了怪異感覺既係alice同人係電話傾計時係笑得好甜。

佢好大機會出軌。佢比帽羅大舟! 要知道男人出軌都仲會顧自己頭家! 但女人一起二心就會好絕!

見alice咁,令我內心好忐忑。 一方面心涼羅大舟搞得人老婆,終於自己都出事被人派帽。

但alice咁做又令我心痛...點解女人都會咁賤!? 有個老公又靚仔又有錢! 咁都出軌?

我一直以為女人都係好現實睇錢。 到底係咪我一直都摸唔清女人心?

而更令我心痛係我既想法係正確既!

我見到alice食避孕藥。 之前睇佢都冇食,佢同老公搞野都係用套,點會突然轉食藥?

接下來我就開始跟alice。 我發現佢同左另一個男人來往。 都係有車人士,仲係靚車,係比羅大舟更有錢既人,從佢架法拉里睇得出。

用手機拍下幾張相後內心盤算梗要點先可以屈到佢地錢。

突然我既太空卡電話響起,打我太空卡既人只會係一個人!

毒Tom!
開始連接翻正傳 講翻無音呢個大boss做過d乜啦
我一直以為女人都係好現實睇錢。 到底係咪我一直都摸唔清女人心?

其實賤J仲有錢
地產佬 同有d家底喎

《第九十九章》

——————

《無音篇》 – 13

「籌夠錢?」我問打黎既毒Tom

「唔...係...」佢回答。

「我吊你! 未有錢打黎做乜閪?」我真係火都黎。

「請...請你幫...我去...睇實下我老...婆....」

「下?」佢講乜𨳊!?

「...我check...到佢同隔離屋...羅生...好好...似有...古...怪....」毒tom講我知,估唔到佢都知道。

我比較好奇佢點會知道:「你點會知道?」

「我...我...睇到...」毒tom吞吐地說。

「吊你! 睇到自己老婆同第二個男人有野都仲唔出聲 仆你個街!」唔知係咪自己都曾經比另一半出賣,我竟然覺到毒tom有d可憐。

「我...」

「吊你。 我乜燃! 仆你個街! 幫你都得,你要幫我出面!」我正計劃要條毒tom幫我手,自己就係背後操縱佢。

「...下...要...做咩....」

「咪問! 總之有你著數。」我cut左佢線再細心研究一下計劃。

——————-

「你既計劃你點?」我表示高度關切希望無音放下戒心。

「嘿....之後就精彩到絕輪啦! 真係講你都唔信。」無音邪惡到奸笑一聲,企起身主動走過來。

我看準時機將收到身後既水果刀亮出,短短半個身位距離,就算無音身手有幾好都冇可能避得過!

「咔」的一聲!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞