(開定先)《鐵血戰士: 血獸進化》討論區

1001 回覆
153 Like 8 Dislike
《獸血進士:鐵血戰化》
可能保持神秘先顯得吸引,大多資料佢地只會淪為普通外星生物

異形我覺得係 sell 佢果重好 raw 好兇殘既純粹
高科技野蠻人
其實異形都係咁, 頭兩集仲可以保持到嗰種神秘嘅未知感
但過咗咁多年, 經過一大堆續集遊戲, 已經冇晒新鮮感,淪為一隻sell核突嘅外星怪物
所以列尼史葛喺普羅米修斯同聖約入面先想搵新嘅怪物題材取代異形
可惜唔成功
異形寄生生蛋個d好核突
異形,大跳躍

人類靠普通槍,殺到異形好有滿足感

鐵血可以隱形
樓主搞到我想睇番套S同AVP2
個人覺得AVP2個題材係唔錯
但真係好撚黑
睇唔撚到做乜野 夜媽媽咁剩係見到個影走黎走去
環球間餐廳!上面仲有chucky,細過喊撚晒口
似係同一隻,呢隻好經典
鐵血戰士電影時間軸係點排
鐵血1》鐵血2》今套
計埋AVP就鐵血1》鐵血2》AVP1》AVP2》今套
鐵血S係外傳形式, 而且唔係發生喺地球, 所以唔計
當年入戲院都睇到屌出聲, 真係乜撚都睇唔到, 浪費晒啲戰鬥場面
之後買返碟較到最高亮度先知原來做緊乜
AVP2 果條女
除剩個bra問條仔上堂係望我定望鐘
緊係横向果隻經典
街機果隻?你唔講我都唔記得,果隻都唔差
係咪戲院問題?我果陣睇又ok喎

重有輕鬆 KO queen 嘅 new born 一定要貼
呢隻 avp 無,我有無OT到
型,可惜演員已經過咗身。

其實所有Predator同Alien嘅電影都睇晒,
但Predator嚟講都係得第一集真係拍到壓迫感,
喺森林用光學迷彩真係好屈,隻血獸又夠兇殘,
班軍佬仲未攪清楚發生咩事就死完一個又一個、
全部死狀甩皮甩骨兼畀人脫皮,
最後feel到州長真係用盡全力先慘勝,精彩到嘔。

仲有係當年資訊唔似今日咁流通,
好多人以為只係「又一套阿諾戰爭片」就入場,
結果竟然打外星血獸你想像吓幾震撼。

利申:廢老70後
apollo斷手果幕正
Predator最成功嘅地方就係結合八十年代電影最Hit嘅Rambo同埋外星怪物題材
拍得重要好自然, 絲毫唔覺得突兀
劇情又緊湊, 由頭打到尾, 冇浪費時間喺啲濕鳩感情線上
呢幕足足射咗半分鐘, 到而家仲係印象深刻

選角方面更加唔使講, 唔使介紹啲人物性格都出晒嚟

對白又夠晒經典, Man得嚟又有少少幽默感
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞