(開定先)《鐵血戰士: 血獸進化》討論區

1001 回覆
153 Like 8 Dislike
留意到呢兩日咁多人討論異形, 嚟緊九月會有FOX另一經典怪物《鐵血戰士》系列嘅新作上映

兩條香港版Trailer
https://www.youtube.com/watch?v=yE0_thPpdlU&t=2s
https://www.youtube.com/watch?v=P2bl8HDFz4Q

電影簡介:

31年前的經典科幻鉅作《鐵血戰士》中,大隻佬阿諾舒華辛力加與戰隊在叢林受到巨型異種「血獸」空前威脅,飾演同黨的其中一員辛伯克,於「二十世紀福斯影片」發行全新力作《鐵血戰士:血獸進化》(THE PREDATOR) 執起導演筒;秉乘《鐵甲奇俠3》處理凌厲動作、駕馭喘不過氣緊湊氣氛的本領,聯同《智能叛變》賣座監製,把經典系列帶到另一層次。全宇宙最危險凶猛的獵殺者「血獸」,已懂得自我增值改組DNA,加倍高智能,戰鬥力更強!一名少年意外地打開了啟動牠們的裝置,隨即成為血肉目標,其父親和一班殺無赦的義勇兵團,奮不顧身出手打救,阻擋悲劇發生之外,從而制止人類終極滅絕!
《鐵血戰士:血獸進化》由《奇蹟男孩》《抖室》灸手可熱天才童星雅各川伯尼飾演始動「血獸」的元兇少年,暨《盧根》型爆大反派博迪荷布爾及《變種特攻:天啟滅世戰》冷豔女「心烙」奧莉花曼等傾力演出,絕對引頸以待。

上映日期:9月13日

海報

劇照

喺其他電影出現過嘅鐵血戰士

Predator(1987)-Jungle Hunter

Predator 2 (1990)-City Hunter

Predators (2010)-Super Predator三人組, Classic Predator

Tracker

Falconer

Berserker (Mr. Black)

三人組登場

Classic Predator

Alien Vs Predator (2004)-成人禮三小強

Chopper

Celtic

Scar

好型嘅Fan Art

Alien Vs Predator Requiem (2007)-Wolf (Cleaner)

仲有Predator2最後飛船入面嘅鐵血部落, Avp最後出現嘅長老同埋Avp2開頭被秒嗰幾隻
不過唔太重要就唔po出嚟啦
係度講埋鐵血系列同AVP系列係同一個世界觀, 異形電影系列係另一個世界觀
所以唔好再問異形電影系列有冇鐵血戰士呢類問題
連登有冇鐵血fans?
希望拍得好啲啦
起碼劇情合理,打鬥要好睇,weapon要高科技得黎要夠型, 咁已經心滿意足
就算同異形一個世界觀都唔同年代啦
邊個打邊個
有第一集演員做幕後應該好啲掛
有消息講, 新電影會以彩蛋形式展示avp1最後長老俾主角把矛

仲有avp2 最後嘅鐵血支炮

即係有機重啟AVP系列

仲有製作人都有講想拍新三部曲, 當然前提係呢套要收得
仲有新電影已確認會有鐵血獵犬出現
不過唔係2010年版Super predator訓練嗰種

雖然係卡通版, 但都睇得出個分別, 頭部造型貼近返鐵血本身個構造
上面講既鐵血戰士, 有唔同款係咪指唔同種?
電影嚟講暫時分兩支部落
第一支就係經典嘅Jungle Hunter, 鐵血1同2, AVP1同2仲有鐵血S入面被俘虜嘅鐵血都係屬於呢支
第二支就係鐵血S入面出現嘅Super Predator, 佢哋冇Jungle Hunter嘅榮譽感同規矩, 以獵殺當樂趣
戲入面就以狼同狗形容兩支部落, 外形同武器都有分別

新電影入面嘅巨型鐵血就未確定係屬於咩部落

avp 我都好鍾意睇
其實一直都好鍾意血獸嘅題材
可惜無咩好劇本可以做好
不過唔建議再整avp系列
除非有好嘅劇本
唔係衰多兩錢重

同埋唔一定要打異形
曾經睇過血獸2最尾主角入飛船個位
見到除左有異形之外仲有好多其他生物嘅標本
依d都可以成為新嘅方向同更有新鮮感
係咪有隻最撚勁既predator
話俾人流放左去個好撚多異形既星球
但過左n年之後佢殺晒個星球上所有異形
好記得早6,7年果套鐵血戰士條trailer呃鳩人
希望今次人類真係捉到一隻血獸,
咁續集就可以講有班血獸為左救佢黎左地球,繼續要打人類
好多條激光瞄住一個人嘛
其實近年都好多trailer呃人,特別係marvel果d
我果陣真係為左呢幕先入場
以為會好多隻血獸,想睇主角點甩身
唔知今套係咪R級,想佢還原呢一下
本身設定血獸會收集獵物的頭
如果人類見到 鐵血戰士

係唔係只需要 跪低, 就可以無事??

鐵血戰士 好似唔殺弱者
你有病or 跪低, 就唔殺你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞