(開定先)《鐵血戰士: 血獸進化》討論區

1001 回覆
153 Like 8 Dislike
好似係漫畫入面嘅角色
呢隻game好玩, 可惜當年要好勁嘅電腦先玩到
套戲會有巨型鐵血監生扭甩普通鐵血個頭呢一幕
game既角色
個d唔係異形
過左好似100年 仲要返地球打返人類
predator: concrete jungle

scarface
鐵血唔會殺對自己構唔成威脅嘅生物. 例如老嘢, 有病同埋孕婦
因為咁樣對佢哋嚟講係有損自身榮譽
你正正常常但投降只會被當成容易狩獵嘅目標, 然後被剝皮倒吊
連被收藏頭骨嘅資格都冇
係咪有隻係A+P生出黎
Avp有追過但無深究
avp2 predalien
可以深喉女人一次過生好多b
Wolf predator 係最撚有型
經巴打提一提終於醒返起
成日將佢同AVP隻Scar搞亂
佢好似有長老級嘅實力
鐵血族群入面有分唔同Rank, 由高至低分別有

Unblooded-未完成訓練嘅新手
Young Blood-完成基本訓練, 但未通過成人禮( AVP三小強)
Blooded-通過成人禮嘅合格戰士( Jungle Hunter, City Hunter, Classic Predator, Scar)
Elite-身經百戰嘅精英( Wolf)
Elder-重大戰役入面證明過自己嘅戰士( Predator2 最尾嘅長老)
Ancient-經歷過無數次戰役, 年齡逾千嘅戰士, 通常係族群嘅領導者( AVP最後出現嘅遠古鐵血)

另外仲有

Bad Blood-違反鐵血守則, 被族群放逐嘅叛徒, 會成為族群狩獵嘅目標( 鐵血S入面三隻super predator被認為係Bad blood嘅其中一種)
鐵血s漫畫後傳仲有隻4手血獸
如果我殺左一隻鐵血, 咁其他鐵血係唔係會放過我??

第二集, 黑人警察 殺左一隻鐵血, 其他鐵血都放過佢, 仲送左件禮物比佢
漫畫好唔好睇
鐵血s個男主之後 有甲著tim仲好貼心係英文界面
跟據s既劇情
阿諾咁撚勁應該比人捉q咗去果個星球
果集我覺得麻麻地
阿諾應該被保護得好勁
S個D好似係出哂FIELD 先捉到
囚犯同變態醫生就唔知咩事
一定去睇
當獵物一對一擊敗鐵血, 就等於證明咗自身嘅能力, 會得到其他鐵血嘅尊重
被擊敗嘅鐵血如果未死, 就會啟動自爆裝置以免科技外洩
以上係舊設定, 淨係適用於Jungle Hunter部落

聽聞新電影隻巨型鐵血係為咗報返第一二集嘅仇先嚟地球
可能會有新嘅設定
但trailer 人類執晒兩個頭盔
算唔算科技外洩
設定上比較亂, 鍾意Crossover作品嘅話就好啱你
除咗打異形, 仲有打蝙蝠俠, 未來戰士, 忍者龜, 鐵甲威龍, 泰山之類
不過某啲描寫鐵血部落嘅都值得一睇, 例如講Bad Blood, 女鐵血, 人類鐵血之類
直頭成隻飛船墜落, 有一隻鐵血俾人類捉埋
呢啲情況通常部落會派精英去毀滅證據, 好似AVP2個Wolf咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞