(開定先)《鐵血戰士: 血獸進化》討論區

1001 回覆
153 Like 8 Dislike
昇龍拳 完全唔記得有呢一下
反而化屍水笑到仆街好記得
支野不斷自動填滿
鐵血粉
想問超級鐵血三人組 算唔算係bad blood
佢地都係冇規舉 仲會殺同類
個陣我仲喺度諗點解Wolf 個頭咁硬淨可以撞穿d 石屎上地面,原來係用咗拳套用升龍拳,黑得濟睇唔到用拳套
樓主覺得今集巨型鐵血會唔會死
有冇人期待新依套電影加入更多新野(之前/漫畫未有既野)
個時睇S,覺得S係唔單止係對1既致敬,重會加入新元素,對立種族,獵狗,新武器
重要兩邊鐵血有唔同既特色,個時入戲院睇覺得好吸引,
覺得佢地既世界觀好正,就算吹大左都未見到有bug
而今集又有巨型鐵血同新武器

不過我希望套戲可以講更加多既鐵血背景,鐵血既背景係電影真係好少交代
反而係遊戲/漫畫會講解更多,但係香港冇咩機會接觸到,係一個可惜
唔算係同一個種族, 但行為上同bad blood冇分别
之前咁多套戲, 有返咁上下戲份嘅鐵血都瓜晒
係, 個種族仲有大把野可以講
淨係講佢地d 科技點樣黎都有排講
圖文並論 支持
今日講下鐵血啲辮

除咗塊面另一樣令人印象深刻嘅特徵, 一種連接住鐵血頭部類似頭髮嘅肢體
雖然被稱爲辮, 但其實並唔係頭髮, 而係一種肉體組織
漫畫Predator: Strange Roux入面, 當鐵血嘅辮被射斷時, 會露出綠色嘅血

辮亦係一種顯示地位嘅標誌, 年輕未有多少經驗嘅鐵血往往會有比較短嘅辮

經驗豐富嘅長老會留長辮, 而且隨住年齡增長會變得偏向灰色, 同人類一樣

某啲鐵血鍾意喺辮上加上各種裝飾

另一樣嘢證明到辮係鐵血身體一部分, 就係繼承咗鐵血基因嘅Predalien, 明顯睇到Predalien頭部具有同鐵血類似嘅辮, 而宿主係人類嘅Drone異形就冇繼承人類嘅頭髮

另外漫畫入面亦都提過, 辮對鐵血嚟講係一種吸引異性嘅特徵, 箇中原因不明
對鞋係咪都防異形血
avp踩落異形度都冇事
老鐵血啲裝備經過升級防腐蝕, 新仔因為要增加難度所以唔防
好正連辮都講解埋
好想快d睇套戲呀
好鍾意異形同鐵血戰士呢兩個系列,更加唔使講AVP
初初仲以為係頭髮黎
咁點樣控制d異形?
其實鐵血隻眼視力咁差,一開始點發展科技?
咁點樣控制d異形?

透過控制皇后
唔知, 不過我覺得外星文明發展未必同地球人一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞