(開定先)《鐵血戰士: 血獸進化》討論區

1001 回覆
153 Like 8 Dislike
avp s 都有合作既
男主放左隻鐵血
鐵血比隻飛船佢
celtic太柒唔整防蝕
啲兵器唔係爛晒其實夠打
吉母眼個隻太新手
鐵血二最後當主角Harrigan擊敗City Hunter後, 鐵血長老Greyback送贈咗一把刻有Raphael Adolini 1715字樣嘅古老手槍俾佢

背後其實有個故仔, 係Greyback年經時嘅經歷

發生於1718年, 一艘海盜船停泊於幾內亞嘅一個小島上
船長Raphael Adolini遭受到手下叛變, 全因佢想將一個屬於教會嘅寶箱物歸原主, 而佢嘅手下並無佢嘅信仰與情操, 大戰一觸即發
雙方都無留意到背後一雙注視住佢哋嘅目光

或者係不齒手下們以眾敵寡, 又或者睇上咗Adolini嘅勇武而想先清除狩獵嘅障礙, 年輕嘅鐵血悍然出手使用長劍將其中一名手下刺殺

不明就裡嘅Adolini誤以為佢係魔鬼, 準備出手挑戰
其他手下睇見獵人身上嘅金色裝甲, 將佢稱呼為「黃金天使」

面對眾多嘅敵人, Adolini與獵人選擇暫時合作, 並肩作戰嘅過程中兩人得到咗對方嘅認可同尊重

激戰之後, 雙方並未忘記彼此嘅身份, 準備嚟一場最終決戰
可惜估唔到一個未死嘅手下乘機喺背後開槍擊中Adolini, 憤怒嘅獵人一炮將其擊殺

Adolini將佢最愛嘅手槍解下並用盡最後一絲力氣講出一句"Take it"然後就閉目死去
獵人將呢位亦敵亦友嘅對手連同自己嘅愛劍埋葬於島上, 帶著心中嘅遺憾離開咗地球

直到兩百幾年後佢同一眾鐵血乘搭飛船回歸地球, Harrigan同City Hunter之間嘅戰鬥佢並無插手, 即使親眼見到同類被殺佢亦無干預, 因為佢知道呢一刻係鐵血一生最光榮嘅時刻

戰鬥完結之後, 也許Harrigan嘅勇猛令佢想起嗰位昔日嘅戰友, 佢將一直帶喺身上嘅手槍作為戰利品贈送俾Harrigan, 並留下一句一模一樣嘅" Take it", 然後就轉身離去

Predator: 1718漫畫全文
https://www.youtube.com/watch?v=Yd_umOv4MIg
最新嘅trailer個tone
唔好玩搞笑元素呀
班鬼老都話笑片黎既
不妙了
咁就pk
個長老
期望越大.....
2隻p仔成集到底大意左幾多次
2隻p仔成集到底大意左幾多次,感覺連avp班新仔都不如
玩低俗真係容易出事, 太過火會冇晒緊張感
其實一知道iron man 3 個導濟我都係半期望
老豆細個睇第一集,大個陪我睇1,2集,到我大個再入戲院一齊睇s。個種感覺好正

btw正皮
睇番avp1, 其實有一個問題

如果主角果班人無入去金字塔探險, 就無人被異形寄生

咁到時三隻鐵血去打乜?? 一齊圍攻 異形皇后+抱臉蟲??

同埋異形皇后死左, 咁以後仲點樣訓練其他新仔??
熱源=引人
同你一樣 不過係老母
預備定兩個禮拜之後同老母入場
我係老豆介紹,佢都好鐘意鐵血
個時同佢睇DVD完全唔覺會打外星人,覺得好好睇,
跟著到2,我老豆已經話冇1咁好睇,可能第一集p仔出現太驚訝,加上第二集city hunter太柒
到AVP我老豆就笑一隻異型都搞掂兩隻點打,好在最後都叫威到完場,
AVP2佢就話黑媽媽唔知打緊咩,
希望新既依一集老豆會讚下
買左s隻碟
動作驚悚片黎講有8/10
唔好咁啦,話晒都係州長小隊第一個犧牲者

邊度有講?
大把方法引人類去, 真係唔得咪直接捉去
仲有其他金字塔, 而且成人禮嘅方式唔只得殺異形一種
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞