(開定先)《鐵血戰士: 血獸進化》討論區

1001 回覆
153 Like 8 Dislike
今日一次過返睇兩集avp同鐵血S先
明明只係隻怪設計得差,做咩換走尚格雲頓?
明明只係隻怪設計得差,做咩換走尚格雲頓?

新設計要搵高佬做
幾時搵返州長客串下
睇完呢個po我都重睇完
Wolf真係好撚型
一直比我叫開低智監犯
8年黎除左殺拿登助選咩7 政積都無
每次有人支持我都大大聲笑能犮出黎,分分鐘比連登仔做都好過佢
好能彩比特朗普選到
未來戰士佢都肯
呢套口碑好嘅話, 下套俾返咁上下戲份佢應該都肯
繼續介紹另一樣鐵血必帶嘅裝備

醫療包

因為狩獵必然伴隨住危險, 所以每一個鐵血打獵時基本都會攜帶一個醫療包, 作急救處理之用
隨住打獵習慣同目標獵物嘅唔同, 每個獵手嘅醫療包都會有唔同嘅工具同藥物
大致上包括血清, 止血工具, 手術工具等等令鐵血可以現場治理大部份非致命嘅傷勢
醫療包平時會掛喺鐵血背後嘅位置

下面講下每個鐵血使用過嘅醫療包

Jungle Hunter

P1入面Jungle Hunter曾經用醫療包治理腿部上被子彈造成嘅傷勢
佢嘅醫療包入面包括消毒用粉末, 手術刀, 縫合傷口嘅鉗, 同注射藥物嘅針筒

City Hunter

佢嘅醫療包入面有更加先進嘅工具應付更嚴重嘅傷勢, P2入面佢用嚟治理子彈同斷臂嘅傷勢
醫療包入面除咗上面Jungle Hunter攜帶嘅工具之外, 仲有一種特殊器皿
City Hunter將瓦礫放入器皿後加入一種不明藍色液體, 再以高溫加熱, 形成一種糊狀物烙封住斷臂止血

Wolf

Wolf嘅醫療包比較特別嘅係一把高級啲嘅鉗, AVP2入面用嚟縫合異形造成嘅傷口

鑑於每次鐵血使用醫療包嘅時候都會發出痛苦嘅嚎叫, 有理由相信醫療包入面根本冇任何止痛用藥物或工具
鐵血: painkiller is for the weak
If it bleed, we can kill it
呢個系列D連貫性好差
邊到有得睇翻高清鐵血系列

唔知點解阿諾木口木面講啲對白特別經典
呢套係, 未來戰士又係
今集有新嘅鐵血狗仔

P2最有印象係隻鐵血去廁所拎洗手盤補傷口嗰part,細個睇覺得好有創意
屌你funko又劇透
唔知啲狗今集有乜用, 又唔係打獵
賣多幾款玩具
NECA儲開異形多
但鐵血都鍾 意睇
異形忠實Fans
有冇官方數據話一隻成年既鐵血戰士係幾高幾重同有幾大力 次次睇親鐵血打人都一拳飛開十九幾里遠
Why not both
鍾意異形個故事多d 上年睇套聖約 睇到好緊張
平均七尺+五百磅
加上肌肉密度係人類幾倍, 一跳幾層樓高
自己想像下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞