(開定先)《鐵血戰士: 血獸進化》討論區

1001 回覆
153 Like 8 Dislike
成套戲嘅節奏好撚快, 真係feel到個劇情推進加速緊
動作場面幾好, 演員之間幾有火花, 特別要讚下個童星, 絲毫冇煩膠嘅感覺
我最唔鍾意係關於鐵血嘅部分, 基因升級我接受到, 但有幾幕實在同前作印象差太遠, 再加上今套硬塞太多新野, 又冇足夠說明, 搞到好似睇緊另一套新嘅外星人電影
劇情上好多bug, 雖然過得快到你冇時間思考, 連某啲重要角色嘅死亡都一筆帶過, 結尾更加有浸膠味, 夾硬鋪路續集, 好有marvel feel

總結嚟講, 唔算爛片, 但睇嗰陣唔好用腦嘅爆谷片
套戲有幾多pussy笑話?個導演要向自己致敬
同p2完全相反
打鬥好好, 玩味重, 劇情設定完全鳩嚟
同前作點樣排名?夾埋異獸戰
有一段好長嘅笑話, 睇到有啲尷尬
我都覺今集重玩味 所以我唔係咁接受到
多唔多文戲
打幾耐,有冇5分鐘
同p2完全相反
打鬥好好, 玩味重, 劇情設定完全鳩嚟

你咁講完反而好想睇
有無提過異形
純觀賞角度: p1>avp1>this=p2>s>avp2

鐵血fans角度:p1>p2>avp1>this=avp2>s
有一幕幾秒, 要留心睇
足夠多
低分都會入場
始終鐵血嘅戲都唔多
有鋪路續集都未必拍得成
重有樣野係近十年都好重要,有無片尾?
no
110分鐘認真唔夠, 想講晒入面嘅嘢最少加到130
剪咗太多, 入Third act個位好突兀, 完全冇轉折
個尾真係好難頂, 不過迪士尼如果肯出續集都可以接受
啱啱睇完,我覺得呢套戲好撚垃圾,好多地方都好格硬黎,搞到劇情好唔連貫
臨尾開箱個個位 我一度ff過會唔會係異形
老老實實個仔會唔會太撚勁
我聽日,睇套片有幾長?
屌我miss左 可唔可以講返講左乜鳩
我都係,結果出來嗰樣嘢膠到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞