(開定先)《鐵血戰士: 血獸進化》討論區

1001 回覆
153 Like 8 Dislike
係囉,明明鐵血戰士係指對抗血獸嘅人
wtf
因為果時做完未來戰士
所以鐵血戰士係ar諾黎
同埋ar諾見到黑鬼揸住支格林咁勁
所以要求t2 比支炮佢掃場

我老豆話當年入場先知係打外星人
開頭以為戰爭片黎
可唔可以唔好拍到咁黑,我唔想用鐵血面具黎睇戲。
好似話
當時第一集 無講過有外星人, 以為套戲只是 特種部隊拯救人質行動
所以觀眾入到場先知有外星人, 都算係一個驚喜

如果係現在, 肯定第一日就有人爆哂劇透出來
面具只係隱形系統嘅一部份
鐵血S入面Noland個角色用咗好長時間收集裝備, 維修加自己改良先做到隱形嘅效果
平時鐵血啟動隱形係靠手腕上嘅微型電腦控制

除咗隱形, 微型電腦亦會用作切換視角, 立體投影, 能量儲存, 分析足跡同埋自爆等嘅用途

生化面具係鐵血另一個不可或缺嘅裝備
因為鐵血天生極差嘅視野, 可以切換唔同視角嘅面具對佢哋嚟講係非常重要
最常見嘅視角有熱感應視角同埋用以感應異形嘅電磁波視角

其他出現過嘅視角仲有鐵血二嘅光感應視角, 鐵血S嘅聲波感應視角

面具嘅另一樣重要功能就係輔助等離子炮嘅瞄準, 被瞄準嘅目標身上會紅色嘅三點

鐵血嘅視角

有Fans估計等離子炮嘅發射都係由面具控制
鐵血會以昆蟲般嘅獠牙觸碰面具內嘅按鈕以決定發射嘅時機
面具嘅其他作用仲有過濾空氣, 語言翻譯, 模仿聲音等等

唔同嘅鐵血戰士會有自己獨特嘅面具造型

我自己就比較鍾意Celtic嗰隻
Celtic
輕敵仔
我諗你係講緊手裡劍

手裡劍係改良自鐵血2中City Hunter所用嘅智能飛碟

兩者都有自動追蹤目標,自動返回使用者手嘅功能

作為鐵血戰士最常見嘅投擲武器, 佢哋有極鋒利嘅刃面, 甚至可以輕鬆切開堅硬嘅異形外殼

某啲情況下亦會用作近身戰鬥
好高汁
Celtic
輕敵仔

話晒新仔, 冇對異形嘅經驗
做得隊長實力應該係三人組入面最強, 睇佢徒手肉搏都壓制到異形就知

可惜真係衰大意, 冇攞返支矛用

又冇Scar嗰種課過金嘅抗腐蝕手裡劍
去到最尾, 唯一嘅武器得返把儀式用刀仔

個面具好似遠古鐵血個設計, 好有型
Lm
Strong post Leave Name
而家steam都有隻,唔知係咪同一隻
但拍到三小強最好打咁
原來咁低lv
佢地個族係越多戰績就越多囡囡 為左扑野你可以去到幾盡
Falcon尖尖哋幾靚
竟然有咁cheap嘅settings
係呢隻, 有齊人類異形鐵血三個故事, 都幾抵玩
以前Multiplayer大亂鬥超好玩
2010年個套好垃圾
Avp果時d人屌 d血獸著得太多甲
記得有出過隻高大D專打鳩異形皇后
根據AVP入面嘅設定, 埃及同瑪雅嘅金字塔都係佢哋起
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞