(開定先)《鐵血戰士: 血獸進化》討論區

1001 回覆
153 Like 8 Dislike
樓主係第一個喺度講鐵血咁深入嘅人
出面都係講DC Marvel多
細個覺得似友好型
人類鐵血??
BILLY哥唔知接到幾多招呢
原來導演當年係做4眼仔果個
有冇人有買NECA啲predator 玩具
幾鐘意鐵血
但淨係睇電視知既設定同世界觀唔多
個時睇完S見到有隻新種覺得好奇怪
好想知多啲佢地既習俗 世界同設定等等
Predator個官方種族名叫Yautja
而香港譯名鐵血戰士原指主角阿諾舒華辛力加所飾演嘅鐵血士兵
但因為片中嘅外星怪物實在太搶鏡, 令人印象深刻
所以傳下傳下, 約定俗成下鐵血戰士就成為咗嗰隻怪物嘅名(AVP系列中亦被稱為血獸)
經典主題曲
https://www.youtube.com/watch?v=jSqw9Yn_RMQ
0:55 開始燉燉燉登凳燉
p仔
真係咁諗?
之前套IM3成績係點有目共睹
漫畫入面嘅故事
大致係講一個叫野口真千子(Machiko Noguchi)嘅日本女人加入鐵血部落, 並同佢地並肩作戰嘅故事

有興趣可以搵AVP:Three World War呢個系列嘅漫畫睇下
再舊d好似都有本人類加入
細細個同老豆睇鐵血已經好撚鐘意 估唔到仲會出電影 等左好耐 一定支持 最撚鐘意係佢飛出去既個把野 唔知咩名但一扔出去係咁轉拎黎收頭用 每次拎出黎開刀都要chok一chok 除面具又要慢動作chok住除 型到仆街
hawkin 佢之前拍im3 一pat屎咁wo
拎刀同鐵血戰士玩,真係好鬼型
例如S入面用武士刀果條友
wolf除mask最型最chok
其實都唔係好差姐 除左整到個滿大人變左傻仔之外
去到上次果集先知隱形係用頭盔控制
冇帶頭盔就冇咗隱形功能
掂到水,落雨,都好似自動關隱形?
好鐘意佢個面具可以分唔同視角睇野 綠色係睇異形 可以用體溫去睇人類 仲有自己友唔記得左用咩色
好鍾意睇異形同鐵血既世界觀. 但網上同YOUTUBE 都少中文分析
一直以為魚網衫先係用黎隱形
係上集莫菲斯戴落頭隱形先知唔關件衫事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞