(開定先)《鐵血戰士: 血獸進化》討論區

1001 回覆
153 Like 8 Dislike
咁on9, 即係要上網訂?
咁佢間門市有乜用?
佢係開訂 然後夠數就cut訂
之後再根據訂單起貨
除非有人棄訂 如果唔係唔會有多餘既現貨出黎
一係就收2手/食炒

門市用黎display product 同落order
原來係咁
搵日去佢門市先
留名
繼續介紹鐵血嘅常見裝備

腕刀

腕刀係鐵血戰士最基本嘅武器, 每一個鐵血都擁有至少一把腕刀
腕刀嘅長度介乎於六至十八寸, 視乎使用者嘅喜好而定
平時腕刀藏於鐵血手臂上嘅裝甲中, 需要用到嘅時候可以從臂甲伸出

一般嚟講, 鐵血會喺至少其中一邊手腕安裝兩片平行嘅刀刃
亦有某啲鐵血偏好單刃式腕刀, 例如AVP入面嘅Chopper

仲有鐵血S入面嘅Super Predator

因為腕刀係鐵血身上最基本簡陋嘅武器, 使用佢完成獵殺被鐵血視為榮耀最高嘅一種方式
每當鐵血同獵物進行決鬥嘅時候, 佢哋都會摘取身上除咗腕刀以外嘅所有裝備

即使係一向不守規矩嘅Super Predator都要尊重用刀決鬥呢個傳統

腕刀雖然簡單實用, 但都有佢嘅缺點
隱形狀態下未經特製嘅腕刀伸出時, 或沾到鮮血後會被肉眼睇到

Young Blood 未經升級過嘅腕刀亦會受異形血液腐蝕

唔同嘅鐵血會根據自己嘅狩獵習慣為腕刀作出調整, 包括一啲特殊功能

Jungle Hunter嘅腕刀可以作出較大幅度嘅伸縮, 將獵物頭部釘住

Celtic嘅腕刀可以掉轉刃面方向

Scar同Berserker嘅腕刀可以當弩箭射出

鐵血用刀真係好型
早幾年Youtube有班鐵匠真係整咗把用得嘅腕刀
https://www.youtube.com/watch?v=B8d5fXC4CTg
巴打你講嘅得好正 搞到我想睇返晒咁多集同買neca[bom b]
我記得好似有解釋

第一集最後架大船.......分左架小船出來
架小船只有兩名鐵血 和 果條鐵血屍體........跟住混種再爆出來, 殺死兩名鐵血..........
等介紹 矛
激光槍好型
neca好多老番除非一出即買
老番好似網衫係格仔唔係菱形 定改良咗
買hottoys d鐵血lo由其上集果3隻 7百幾有2手
700幾應該係最唔型個幾隻,scar 同 celtic都值錢
上網睇咗睇, 一手最少都兩千以上一隻
有去皆旺間白頭佬買過異形,鐵血見過有老番唔係好敢試 而家想買隻scar唔知兆萬地庫仲會唔會有
始終都係第一集最好睇,尤其最後隻抽嗰part,近乎0對白但係精彩到唞唔到氣
唔介意二手,不過都無乜人放
個三兄弟全新都800左右
但都係隻classic最正 我個陣1100收
真係正 又多配件玩
解釋得咁好
黎緊新戲個隻會開訂 買新唔好買舊啦
黎計出戲個陣間唔時上去hot toys fb有冇得訂啦巴打 500蚊訂金但一年左右先有貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞