美劇集中討論區 (20)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
我都係
唔係話WW唔好睇 但有比較之下中意其他多d
handmaid's, killing eve 睇左幾集Barry都唔錯
個細路好正
啱啱睇完 媽呀我要啲時間平復下心情
最尾見Villanelle比E插我心碎咗
i really liked you it hurts
叫V以後點再信人 E先係真正痴線西黑幕

唔係話咩 但明顯以上呢幾套都好睇過ww
ww s2頭半季都冇乜進展,個個條線感覺上幾停滯
班角色係有目的但集集都loop住個目標黎講 (搵女/burn the world/bernard鳩鳩下+confused)
我個人就覺得有d悶,唔會好有衝動期待下集
相反其他幾套追開既劇就好期待,睇完會好滿足

ww e4最多人話好睇係因為終於叫做知道多少少野
拿 但唔係話ww唔好睇呀
學上面話齋比較之下 覺得其他劇標青過佢
睇完會好滿足 exactly
放工好攰睇得開心最緊要 WW我而家留返weekend先睇

handmaid's例外 我中意Elizabeth Moss Peggy
ww我冇左S1果種會諗劇情解謎既心態
心諗等佢解先算,唔解就罷就
handmaid即使劇情進展都唔係快,但班角色d演技/內心掙扎好多野可以細味
好鐘意上集offred同西女人場戲
每集睇完雖然係抑鬱但會覺得好好睇呀真係

話時話killing eve S1 finale完得算好靚我覺得
之前先屌過話WW悶果班人 但果陣係播左一兩集only
宜家話哂都過左半季,小小感想總結下姐

口味問題 S1果陣我都好鐘意WW,WW S1果排好似冇乜其他劇做對手
但今期其他劇喺心目中好搶眼
每個禮拜我淨係會掛住killing eve handmaid同americans
唔敢面對 唔想知佢地死期到
C字頭係用第一頁個網睇最新個集既killing eve?
去rarbg dl

但會配埋英文字幕一齊食用 中字通常聽日先有

睇左finale未? 好多野想講又唔知講咩好
一模一樣
搞到好亂然後最後佢解既我就"哦"一聲咁
無乜心機去諗 你話咁就咁啦

handmaid's tale仲玩埋左膠話題 可能因為我都算係左膠所以幾受落
不過上集個兩個wedding就太明顯啦我覺得
反而今集commander話she has the right to speak. This is America
同係Gilead就better never means better for everyone 無咁肉麻

killing eve最後的確係好正 估唔到 仲要無留好大cliffhanger
唔係留低個謎俾你但你都仲係會好想睇 編劇都好有信心d人會繼續追
V話只係想有人同佢一齊睇戲 諗起佢之前次次叫konstantin都唔show佢
handmaid S1初接觸比 佢地個體系震撼到
不過S2睇到June 逃走都好緊張
用埋soda player直接睇唔洗等download
今集好睇快d睇
未睇 我平時睇開美劇既途徑都未有update
我用BT 原來有咁多唔同方法
soda player應該都係bt 都係play粒torrent
不過一路download一路play
你網速唔夠佢會停左buffer 但基本上而家上網好快都唔會lag
都係
所以我屋企上網一定要夠快 其實bt都係十分鐘
但懶 睇完唔洗delete同慳位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞