美劇集中討論區 (20)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
唔係真係好好睇,太多角色啲感情戲,我唔係幾鍾意,但病人故事寫得幾好,有啲幾感人。隔咗幾年,我宜家都仲記得幾個
我未開始睇killing eve,唔知佢角色係點樣,但喺grey's anatomy 嘅角色幾mean下
哭喪mode去訓先聽日再回
頭先瘋狂睇緊今集d gif
Villanelle bb啊
Killing eve season finale 中文字幕已經有啦

http://subhd.com/ar0/382074

不過依家得HDTV嘅字幕,WEB DL版嘅字幕仲未有,後者畫面質素好好多!
有冇人有睇seal team?
岩岩係Tumblr見到Cate Blanchett喺Cannes 2018嘅訪問,估唔到啲人撞到佢最多人同佢講嘅角色係Carol

V 吉落去果下我都hurt
但係睇到E好驚果下又忍唔住笑左出黎
個情況就好似總結左成季劇嘅調性咁,感性得黎有驚喜,中間又帶啲幽默

I'm hurt
有冇人睇過twin peaks?
都幾舊下

唔係話咩 但明顯以上呢幾套都好睇過ww
ww s2頭半季都冇乜進展,個個條線感覺上幾停滯
班角色係有目的但集集都loop住個目標黎講 (搵女/burn the world/bernard鳩鳩下+confused)
我個人就覺得有d悶,唔會好有衝動期待下集
相反其他幾套追開既劇就好期待,睇完會好滿足

ww e4最多人話好睇係因為終於叫做知道多少少野
睇完會好滿足 exactly
放工好攰睇得開心最緊要 WW我而家留返weekend先睇

handmaid's例外 我中意Elizabeth Moss Peggy
ww我冇左S1果種會諗劇情解謎既心態
心諗等佢解先算,唔解就罷就
handmaid即使劇情進展都唔係快,但班角色d演技/內心掙扎好多野可以細味
好鐘意上集offred同西女人場戲
每集睇完雖然係抑鬱但會覺得好好睇呀真係

話時話killing eve S1 finale完得算好靚我覺得
一模一樣
搞到好亂然後最後佢解既我就"哦"一聲咁
無乜心機去諗 你話咁就咁啦

handmaid's tale仲玩埋左膠話題 可能因為我都算係左膠所以幾受落
不過上集個兩個wedding就太明顯啦我覺得
反而今集commander話she has the right to speak. This is America
同係Gilead就better never means better for everyone 無咁肉麻

killing eve最後的確係好正 估唔到 仲要無留好大cliffhanger
唔係留低個謎俾你但你都仲係會好想睇 編劇都好有信心d人會繼續追
V話只係想有人同佢一齊睇戲 諗起佢之前次次叫konstantin都唔show佢

頂 一樣 佢話點就點
唔想哂精神諗佢d野 尤其是有時睇bernard出場都會火火地
成日都迷茫樣i don't remember/idk,雖然知佢個狀態係咁 但開始覺得好鬼煩
handmaid題材好諷刺 夠現實睇得特別投入
今集見到ofglen諗起佢啱啱出場果時
話有gilead之後,佢d生活仲好過pre gilead果陣

agger!!! 原本驚係好吊癮既cliffhanger好似之前某d集數咁完
宜家咁雖然都會吊癮一樣掛住套劇,但有種暫時告一段落既feel 抵讚
Nice life. Cool flat. Fun job. Someone to watch movies with
點解佢地寫到V咁得人同情
諗返起今集最尾果part仲係好傷心 好似觀眾都比eve插左刀咁
C字頭係用第一頁個網睇最新個集既killing eve?
去rarbg dl

但會配埋英文字幕一齊食用 中字通常聽日先有

睇左finale未? 好多野想講又唔知講咩好
呢集個script有番頭幾集個style幾好
個ending都幾standard

咁都standard? 今集嚇親好多人
standard黎講都算好高質
拿 但唔係話ww唔好睇呀
學上面話齋比較之下 覺得其他劇標青過佢
一陣你又比人咬

我反而鐘意ww多d
始於都係prefer sci fi野
killing eve dark comedy幾好睇
handmaid 今個season我覺得無上season咁緊湊,可能因為個map大左
之前先屌過話WW悶果班人 但果陣係播左一兩集only
宜家話哂都過左半季,小小感想總結下姐

口味問題 S1果陣我都好鐘意WW,WW S1果排好似冇乜其他劇做對手
但今期其他劇喺心目中好搶眼
每個禮拜我淨係會掛住killing eve handmaid同americans
你講果幾套d人做得好, 但plot同visual ww都仲係好好睇

visual一時時,ww始終大製作,講靚handmaid有時拍得仲靚
ww plot就
岩岩係Tumblr見到Cate Blanchett喺Cannes 2018嘅訪問,估唔到啲人撞到佢最多人同佢講嘅角色係Carol

My angel, flung out of space
個情況就好似總結左成季劇嘅調性咁,感性得黎有驚喜,中間又帶啲幽默

I'm hurt

一路睇住V慢慢放低哂戒心
Eve個speech成個love letter咁 令佢覺得
搞到V變到好坦白
之後插佢果下完全feel到佢心都碎埋 勁hurt加埋d叫聲
明明V應該係衰果個,殺Bill搞到E其實完全有理由殺佢
但睇到果幕唔知點解係會好戥V傷心

killing eve真心有驚喜,同埋D幽默感唔係一般喜劇質素
平時好少睇美劇comedy,因為要好似格硬要笑咁
但killing eve/fleabag (phoebe waller bridge寫既笑料)係會睇得好enjoy同大聲笑出黎

btw有冇留意anna同eve兩個都係將自己啲行為問題怪罪落V身上
但明明佢地都係對V著迷先會搞成咁
有冇人睇過twin peaks?
都幾舊下

S3係流傳後世級既神劇
過多幾十年都會有人回味返2017有套咁痴線咁獨特既劇出現
C字頭係用第一頁個網睇最新個集既killing eve?
去rarbg dl

但會配埋英文字幕一齊食用 中字通常聽日先有

睇左finale未? 好多野想講又唔知講咩好
呢集個script有番頭幾集個style幾好
個ending都幾standard

咁都standard? 今集嚇親好多人
standard黎講都算好高質
最後果幾分鐘一開始有小小R 頭之後好make sense
因為知佢有s2, 佢個發展我覺得好正路

個twist我幾鐘意,finale高潮位又營造得好
全集可以又笑又喊又shock又傷心 乜都有
好想睇下季點發展,eve都冇工開 平民一個可以做咩
V&E兩個單獨對話既scene真係好正
如果有一集全集都淨係圍繞住佢地兩個一定世界級到暈
另外開個spin off比V同個o靚妹 road trip又係神劇一套
拿 但唔係話ww唔好睇呀
學上面話齋比較之下 覺得其他劇標青過佢
一陣你又比人咬

我反而鐘意ww多d
始於都係prefer sci fi野
killing eve dark comedy幾好睇
handmaid 今個season我覺得無上season咁緊湊,可能因為個map大左
之前先屌過話WW悶果班人 但果陣係播左一兩集only
宜家話哂都過左半季,小小感想總結下姐

口味問題 S1果陣我都好鐘意WW,WW S1果排好似冇乜其他劇做對手
但今期其他劇喺心目中好搶眼
每個禮拜我淨係會掛住killing eve handmaid同americans
你講果幾套d人做得好, 但plot同visual ww都仲係好好睇

visual一時時,ww始終大製作,講靚handmaid有時拍得仲靚
ww plot就
plot就 s1 s6 americans.
唔記得係s2定3 都好高質

the americans最鐘意S3

咁v係有殺anna老公嘅
係eve格硬黎左少少囉 冇左個老公都瀨埋V
又話人psychopath,講到自己唔係咁

I'm hurt

一路睇住V慢慢放低哂戒心
Eve個speech成個love letter咁 令佢覺得
搞到V變到好坦白
之後插佢果下完全feel到佢心都碎埋 勁hurt加埋d叫聲
明明V應該係衰果個,殺Bill搞到E其實完全有理由殺佢
但睇到果幕唔知點解係會好戥V傷心

killing eve真心有驚喜,同埋D幽默感唔係一般喜劇質素
平時好少睇美劇comedy,因為要好似格硬要笑咁
但killing eve/fleabag (phoebe waller bridge寫既笑料)係會睇得好enjoy同大聲笑出黎

btw有冇留意anna同eve兩個都係將自己啲行為問題怪罪落V身上
但明明佢地都係對V著迷先會搞成咁
咁v係有殺anna老公嘅
係eve格硬黎左少少囉 冇左個老公都瀨埋V
又話人psychopath,講到自己唔係咁

Anna都幾慘 其實都好鐘意V但同時又憎佢
(一黎殺左佢老公 二黎知道V仲在生但已經唔愛佢)
不過唔敢認自己其實都鐘意佢
咪係 Eve根本自己勁迷V又成日忽略自己老公 咁都瀨V
E似加強版既Anna 雖然都係唔知自己感覺,但起碼行動派
希望S2 V唔會變到好憎E,反而想佢覺得有啲賞識E 識得反擊

btw今集E之前留張紙原來寫返sorry baby呢度好正 仲以為留低電話no.比佢
V一見到都陰陰咀笑
睇完,一開始已經好好笑😂

完得幾好,有排等......
兩個其實好夾 啲互動好好笑
She is really annoying, i like her

You're a good person
Because you're sad and sad people are usually good because they feel things more
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞