美劇集中討論區 (20)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
2018 新舊劇回歸時間表
http://www.metacritic.com/feature/tv-premiere-dates

Metacritic 2018年美劇評分排行
http://www.metacritic.com/browse/tv/score/metascore/year/all?sort=desc

神劇等推介 (由user Dr.Cormier & 在你的左右整理)
https://docs.google.com/document/d/1T_7V-10LvAu_mI2irh4qKazixGsrjjiDS5uXLD3fYIo/edit?usp=sharing

如要劇透請預先提醒再加粉紅細字或深藍細字
套barry又幾撚好睇

同期殺手劇
Killing Eve ep1>>>>Barry ep1
所以果陣完全比killing eve吸引咗先
遲d先睇返barry
痴線今集Americans Keri Russell演技
Give her all the Emmys

召喚haru絲打上水討論the americans
唔好掛住返工喇
Mother's expecting you
返完工好眼訓呀 養足精神聽日睇
等你 今集不得了
睇完即刻上水
呢集超正,終於有返啲進展

P開頭講果段說話好正
I was trying to get you to think, to ask questions, to be a human being....
And they tell us what to do and we do it...but we do it,not them, so it's on us...all of it

E要親手殺死個女畫家 個男人叫佢拎走嘅果幅畫,畫入面個女人好似佢,好憂鬱好痛苦,孤立無援
仲以為佢會keep幅畫,點知最後燒左佢

Stan開始搞鳩佢地啦仲搵到線索直指E
個黑人我都已經唔記得左係第幾季出現過

想聽c字頭絲打點睇stan會開始懷疑P同E 因為覺得stan忽然間懷疑佢地有啲唔理解,可能我蠢

好想知stavos講果件事係咩事編劇又想點

Jackson真係死好命 如果E果陣心入面唔係有啲動搖佢早就 不過點解唔死佢 因為諗起Henry

P喬裝出去搵俄劇錄影帶有冇咩寓意

E終於比P鬧醒啦 唔再比人利用自己嘅忠心同良心,識去問有唔清楚嘅地方,唔再盲目相信其中一方,終於似返個人

Claudia果句keep quiet好不安

邊個係Father Andrei 成日都唔記得啲人

好期待下集兩公婆點同Burov一齊阻止個negotiator比人殺

C字頭絲打唔好介意我打得咁長 太多討論位要講

痴線一開波即刻戲肉攤牌 如果P早啲講E就可能早D醒
宜家太遲喇
E殺畫家個方法 呢套劇d殺人方式 今集呢個直頭上到全套劇top 3
好鐘意E猶疑點處置幅畫果幕,想keep住但最尾都係大局為重燒左
個黑人應該係S1,有條友Gregory(E啲線人/幫手,但好似同E有過路)啲手下
E果陣成日去搵Gregory,所以個黑人會見過E

我諗因為由P同Stan講生意有問題果集開始,果集P表現有啲怪
之後Stan同Henry傾左陣開始諗起佢地家人行動古古怪怪,之前FBI有大單野E又係咁岩消失
同埋之前有條友(搞細菌病毒果個)講過american dream果番說話
Stan開始一塊塊puzzle咁砌返起 掛
Stavos自爆果下好恐怖我呆左 佢知佢地唔係普通人開旅行社咁簡單
知佢地背後係有勾當,但唔知Stavos知幾多
E應該比P番說話動搖咗 知可能自己一路做既野係錯
但E呢個timing先良心發現完全累死自己 其實應該要殺Jackson
好似話套戲喺russia係禁片 我都未睇D人點解釋

好傷心E咁愛國但比人利用咁耐 反而變左幫篡位叛國果team
今集幾場劇都好正,E燒畫殺人 / 放Jackson / 同Claudia攤牌
本身鐘意Elizabeth所以好鐘意今集
個father好似之前有同P/E見過面,好似又係線人果類
但Stan佢地宜家正正就係查緊啲25仔father,所以Philip去見個father應該會中伏
完全估唔到之後兩集會點發展 痴線

唔好咁講呀 呢度係得你可以傾咁多呢套劇
好彩有你 如果唔係就冇得傾 會好冇癮
遲係遲左啲 但起碼唔係一直執迷不悟
雖然咁講有啲衰,但係女畫家個死狀好恐怖,嘔啲不明綠色物體出黎
我都好鐘意佢處理幅畫果度,好可惜佢最後選擇燒左佢
絲打講起我記得Gregory,好記得作
佢最後死果度
Stan有啲屈機 將以前發生過嘅事砌返出黎,仲可以推到P同E可能係kgb
Stavos自爆完,P個樣好嚴肅,仲以為會就地解決佢 編劇太少講旅行社嘅野,所以暫時都唔知Stavos知啲咩 唔知遲啲會唔會揭曉呢
E 如果P早少少同佢講就好
我都好鐘意絲打講個幾幕 好考演技
我仲以為個father係主持佢地婚禮個個
下集P會唔會自投羅網 好緊張呀

睇左預告,pastor tim下集又出黎搞事 唔知佢會唔會爆晒比Stan聽

仲有what's next巴打/其他巴絲同你傾呀 雖然佢地好似冇我地討論得咁多

絲打唔好怪我太遲覆 因為返完工攰到乜都唔想做

呢個死法好辛苦
S1 E好似講過自己唔識欣賞藝術 呢個畫家其實改變左佢
話時話覺得個畫家女人好好戲
呢套劇成日考返人N年前出過場D角色 痴線
其實P同E呢家人行為係幾可疑,但Stan除左S1果陣之後都冇再諗過
Philip果度幾秒內即刻變左殺手樣
好正呢幾幕真係 ...
我都唔肯定 其實係咪同一個人黎

仆街如果pastor tim係累死佢地主因,咁等於paige累死全家
同埋佢地應該一早殺撚左pastor tim

冇人傾架 佢地最多放低一兩個icon講一兩句
回完佢地仲要唔回返你 冇得討論哂氣
Killing Eve 1x08 Promo "God, I'm Tired" (HD) Season Finale
https://www.youtube.com/watch?v=Fe34a3oXoDY
I DON'T WANT TO BE FREEEEE
之後星期一生活點過呀屌
Lm

劇情討論唔細粉/藍色者不得好死
Bria Vinaite (The Florida Project) is set for a recurring role on the second season of Netflix’s drama series The OA.

Florida Project個老母拍OA S2屌你正呀喂
killing eve真係咁好睇
唔知你會唔會覺得好睇
但一睇咗你會愛上jodie comer
佢個角色基本上搶眼到屌打哂2018上半年所有女主角
(除左elizabeth jennings同佢打個和)
粉字唔轉細好搶眼
同埋D景好靚
mark低遲啲睇
佢地都算幾dum本
淨係拍幾幕都去唔同國家
得8集每集得40mins
一口氣睇你會好快追哂
如果呢個禮拜睇哂1-7會live到finale 但之後會好空虛

呢期追d劇都好凝重
特別係handmaid x americans呢個連續抑鬱症x心臟病發combo
靠緊killing eve吊命呀大佬
ww americans legion都停咗幾集無睇 handmaid s2直頭未開 等清埋呢堆先開呢套
https://youtu.be/GpxCT36DxKg
個配音陣容
以為個主角係女仔
Me2

套野同jungle book有咩分別
今集westworld好正啵
Maeve d日文都唔係鳩講
以為佢即場講 一聽到be like
後尾先知係配音
頂, 即刻冇咁霸氣
Armistice日本版又係好正
真田廣之同菊地就唔洗講

雖然都叻 係佢自己配返 但成件事個震撼冇咗6成
應該早啲睇killing eve
今集handmaids悶左啲
想要個女多d
American gods S2其實幾時先會出
killing eve S2會幾時有得睇
好想知V既以往經歷
brooklynn prince
老母都唔差 第一次拍戲算幾好戲
有人話今年9月開始拍S2
最樂觀計可能2019下半年 最遲2020

今集其實都有講少少 好pure呀佢以前,有人譯咗佢比Anna d情書
覺唔覺Anna好似痴痴地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞