美劇集中討論區 (20)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
唔洗幻想serena會有咩改變
成個制度都係佢諗出來
終極痴撚線,無得醫
killing eve
最新一集ww應該係我最鍾意個集
雖然整體大路劇情上未至於好神級
但套野娛樂性好高 表面上貓捉老鼠但睇落又幾新鮮
好多互動/對白都好抵死
加埋好耐未見過一個好似villanelle咁得人鐘意/又咁撚搞笑+吸引既villian
呢個角色咁多元素mix埋配合得太正 令人好鐘意睇佢
真心 全集淨係睇佢一個都會睇得好開心

屌得果8集 每集45mins都冇
好冇人性
除左V我覺得Eve有時d膠樣都好好笑
我一向睇劇都係鍾意劇情多,不過依套只係為咗睇villanelle
Serena其實抵佢死啦 比自己個設計困死
永遠唔會當佢係受害者之一

但今集呢場戲 喊哂咁樣
http://itspiperchapman.tumblr.com/post/174245203927/we-had-these-glow-in-the-dark-stars-on-the-ceiling
佢心底裡係咪都意識到其實自己好撚仆街
但知道已經冇得返轉頭
呢套嘅人物塑造太好
睇到我入晒迷
S2寫到大籮核變咗最黑人憎果個
Eve成日認真地搞笑
咪有集konstantin問佢個殺手去搵佢做咩
eve好不屑咁答dinner 搞到我跟konstantin一齊爆笑咗

同埋佢成日突然霸氣盡失
V去搵佢食飯果次Eve好霸氣話要殺佢最care既野
之後佢老公一返黎果下即刻變返: please
呢套睇劇情唔洗太認真
重點係啲角色對白同舉動
尤其是睇V係享受 每個禮拜睇佢直頭可以減壓 笑Q死
Finale前回顧
咁多個look最深刻應該都係suit果個 冇得輸

其次呢個同鬍鬚look都係賣飛佛
V入屋邀請Eve一齊dinner都搞笑,我初時都唔明點解唔做低佢,之後先講話原來Eve係V杯茶
Legion收視咁低會唔會唔續訂s3
冇得輸
你見佢之前行街都成日望啲中年女人
又搵個amazing hair女人玩eve cosplay
就知佢沉咗eve船啦
因為係fx我覺得會續
其實係戀anna情意結
She can do crazy things with a carrot
攻略V兩大step:
首先要有一頭amazing hair
另外要夠膽 喺其他人驚V既同時,唔驚佢之餘兼負責行第一步
佢真心膠
同埋我覺得佢個樣膠膠地
搞到我分唔到佢係做到個角色膠定其實真人都膠膠地
之前佢同佢老公d對話都幾好笑
你咁講我醒起
佢地揸車走佬個幕 Eve無啦啦停車仲落車唔知做乜
其實係想話Eve本身有d追殺手引定講佢都真係有少少lum V
我覺得編劇特登俾好大想像空間大家
超級鍾意呢套
Leftovers後最鍾意就呢套
冇耐前先落坑睇呢套神劇
依幕我都唔係好明,正常人已經即刻閃啦…
正如樓上講 睇d套唔洗講邏輯 我覺得佢特登寫膠佢 出黎又好笑
不過我純稡估
如果話Eve有鋪殺手引 話佢其實都係輕度sociopath 只不過揀左警察個邊之後沉迷查serial killer
其實唔係lum V 但對佢好有興趣
而V真心lum Eve
咁會唔會又黎一次Anna
Eve老公好危險
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞