美劇集中討論區 (20)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
睇條trailer真係會諗起true detective
終於睇完今集
明明早幾集仲嗌緊佢西女人
但兩集時間內大家已經 can I do anything for you? Serena
咁快洗白 Serena經過今集唔好龜縮 要醒喇
所有人演技 好多位都好正,moss最尾同fred講完野d表情
今集應該個個都睇埋credit先熄
Moira呢壇野S1應該要有
唔係神劇就切左編劇佢
dance with dragons / aegon the conqueror / doom of valyria
呢d雖然想睇但都預左佢地未必拍 太多龍
但宜家話white walker都包埋age of heroes既 ..好過冇
淨係ww就麻麻想睇

屌 blackfyre班角色咁撚正都唔拍
S2 今季Serena好搶鏡
Emily已經係爛命一條唔怕死mode
sharp objects快啲出黎打救HBO
今年HBO啲新劇
mosaic here and now succession幾套都
但下年就哂冷咁款又got td bll ...
Sense 8最後一集都拍得幾差下, 好亂
雖然明佢得兩集要拍哂一個season既野係冇乜可能拍得好
但連d鏡頭都失色左唔少
係最後ending (唔是啪啪啪果度) 真係靚既
Fleabag
係咩
我覺得幾好,個節奏快得嚟又唔會好亂
Serena兩公婆呢幾集嘅角色發展真係幾正,睇吓遲啲個bb出世之後屋入面嘅關係又會有咩演變
Nick老婆都鋪緊d嘢,期待佢黑化搞鳩 June
Janine母愛嘅偉大 ,個女好得意,希望俾媽咪過番陣好日子啦,唔好再虐喇

anyway,仲有5集,要keep住水準
HBO今年真係
唔好俾太大期望係got bll先
Barry好撚正
Fred宜家仲變態過S1果陣 好肉酸勁黑人憎
之前一路覺得個b出世之後都未走既話offred條命凍過水
但經過今集之後又可能未必敢郁佢住
nick老婆都慘,但千其唔好多事亂講野 nick其實可以對佢好d / 冧下佢會安全d
好鐘意今集個個因為個bb都show返d人性出黎,serena / aunt lydia
又唔會覺得個b冇事好格硬,因為之前一路都鋪緊個女人唔鐘意同唔理個b

下集trailer
got預左爛
如果下年個排位係
年頭BLL S2 / 4月got / 7月TD S3 / 10月watchmen
咁真係開地圖炮咁樣 但如果一齊仆直就好笑
drama果邊唔得
我覺得女主角演技一般
emmys drama prediction

唔該Handmaid屌打got
americans始終都係命苦
我意思想講barry屬於comedy series
drama series新劇果邊唔得
“may the force be with you”

呢句好好笑
Blessed be the froot loops
開始睇The Good Fight 雖然唔係啲咩神劇 不過對於睇咗咁多季The Good Wife嘅我 就好似重遊舊地咁 係一種情懷
希望Americans 拎到啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞