美劇集中討論區 (20)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
今集handmaids tale咁撚爆
豬仔好撚可愛wor!!!!!!!!!!!!!!

唔該搵返粵語版原班人馬配音啦
如果係我會喊到仆街
成班好似十幾廿年冇沖涼咁
我覺得可以接受
有啲似平時屋企好鐘意由細見到大唔捨得dum果d舊公仔,有keep住沖涼但佢地睇落都係殘舊
果隻款
套野應該好感人
不過d動物真係好嚇人

X2
童年回憶…套戲唔知睇左幾多次
去disneyland 好多人都嫌""小熊維尼歷險之旅" 悶
但我睇到好感動 套戲入面既場面係晒到
見到水浸/維尼卡住ETC..
豬仔好撚可愛wor!!!!!!!!!!!!!!

唔該搵返粵語版原班人馬配音啦
如果係我會喊到仆街
成班好似十幾廿年冇沖涼咁
我覺得可以接受
有啲似平時屋企好鐘意由細見到大唔捨得dum果d舊公仔,有keep住沖涼但佢地睇落都係殘舊
果隻款
套野應該好感人
不過d動物真係好嚇人

X2
童年回憶…套戲唔知睇左幾多次
去disneyland 好多人都嫌""小熊維尼歷險之旅" 悶
但我睇到好感動 套戲入面既場面係晒到
見到水浸/維尼卡住ETC..

細個基本上睇維尼卡通片大 好鬼好睇
好多故事都好正 好窩心+溫馨,有時感人又cute又好笑,畫得又靚
有集豬仔發惡夢好深刻 .. (利申 豬仔死忠)
記得仲有套電影版講跳跳虎想去搵自己屋企人
嘩屌喊到飛起,睇完即刻封印咗唔敢睇第2次

never tell this is the season finale

播完啦 個個都話finale好正
雖然整體大路劇情上未至於好神級
但套野娛樂性好高 表面上貓捉老鼠但睇落又幾新鮮
好多互動/對白都好抵死
加埋好耐未見過一個好似villanelle咁得人鐘意/又咁撚搞笑+吸引既villian
呢個角色咁多元素mix埋配合得太正 令人好鐘意睇佢
真心 全集淨係睇佢一個都會睇得好開心

屌得果8集 每集45mins都冇
好冇人性
除左V我覺得Eve有時d膠樣都好好笑
Eve成日認真地搞笑
咪有集konstantin問佢個殺手去搵佢做咩
eve好不屑咁答dinner 搞到我跟konstantin一齊爆笑咗

同埋佢成日突然霸氣盡失
V去搵佢食飯果次Eve好霸氣話要殺佢最care既野
之後佢老公一返黎果下即刻變返: please
佢真心膠
同埋我覺得佢個樣膠膠地
搞到我分唔到佢係做到個角色膠定其實真人都膠膠地
之前佢同佢老公d對話都幾好笑

佢真人好多fans 但我冇睇過Grey's Anatomy所以唔係幾識佢
有睇過grey's anatomy,佢喺果套劇個角色好正的,有時串下人咁,佢唔做之後都冇點留意果套劇了。見到佢有份做,即刻想開黎睇。不過我諗住等完季先睇
你見佢之前行街都成日望啲中年女人
又搵個amazing hair女人玩eve cosplay
就知佢沉咗eve船啦
其實係戀anna情意結
攻略V兩大step:
首先要有一頭amazing hair
另外要夠膽 喺其他人驚V既同時,唔驚佢之餘兼負責行第一步
你咁講我醒起
佢地揸車走佬個幕 Eve無啦啦停車仲落車唔知做乜
其實係想話Eve本身有d追殺手引定講佢都真係有少少lum V
我覺得編劇特登俾好大想像空間大家

E對V都好著迷 完全吸引住佢,好想了解V
睇佢形容V外型果幕講得勁細微 好好笑果part
So, is that like a square face or an oval face?
好想狗衝返屋企睇呀
今晚仲要出去睇戲心掛掛
睇左少少圖透唔敢睇落去
攻略V兩大step:
首先要有一頭amazing hair
另外要夠膽 喺其他人驚V既同時,唔驚佢之餘兼負責行第一步
你咁講我醒起
佢地揸車走佬個幕 Eve無啦啦停車仲落車唔知做乜
其實係想話Eve本身有d追殺手引定講佢都真係有少少lum V
我覺得編劇特登俾好大想像空間大家
依幕我都唔係好明,正常人已經即刻閃啦…
正如樓上講 睇d套唔洗講邏輯 我覺得佢特登寫膠佢 出黎又好笑
不過我純稡估
如果話Eve有鋪殺手引 話佢其實都係輕度sociopath 只不過揀左警察個邊之後沉迷查serial killer
其實唔係lum V 但對佢好有興趣
而V真心lum Eve
咁會唔會又黎一次Anna
Eve老公好危險

呢套劇d劇情有時唔可以用常理去judge
係愛呀 早兩日睇新聞編劇話其實套劇係類似love story
E同V廁所第一次見果幕話係love at first sight
今集handmaids tale咁撚爆

有人已經睇左頭10集
話ep9同10仲正
Handmaid好波 S2 keep到之餘仲係咁好睇
雖然整體大路劇情上未至於好神級
但套野娛樂性好高 表面上貓捉老鼠但睇落又幾新鮮
好多互動/對白都好抵死
加埋好耐未見過一個好似villanelle咁得人鐘意/又咁撚搞笑+吸引既villian
呢個角色咁多元素mix埋配合得太正 令人好鐘意睇佢
真心 全集淨係睇佢一個都會睇得好開心

屌得果8集 每集45mins都冇
好冇人性
除左V我覺得Eve有時d膠樣都好好笑
Eve成日認真地搞笑
咪有集konstantin問佢個殺手去搵佢做咩
eve好不屑咁答dinner 搞到我跟konstantin一齊爆笑咗

同埋佢成日突然霸氣盡失
V去搵佢食飯果次Eve好霸氣話要殺佢最care既野
之後佢老公一返黎果下即刻變返: please
佢真心膠
同埋我覺得佢個樣膠膠地
搞到我分唔到佢係做到個角色膠定其實真人都膠膠地
之前佢同佢老公d對話都幾好笑

佢真人好多fans 但我冇睇過Grey's Anatomy所以唔係幾識佢
有睇過grey's anatomy,佢喺果套劇個角色好正的,有時串下人咁,佢唔做之後都冇點留意果套劇了。見到佢有份做,即刻想開黎睇。不過我諗住等完季先睇

見好多人睇話睇Killing Eve原本係為左睇sandra oh
但結果stay for jodie comer
今日完左啦已經!!!!!!!!!!!!!!!!!!

never tell this is the season finale

播完啦 個個都話finale好正
好想狗衝返屋企睇呀
今晚仲要出去睇戲心掛掛
睇左少少圖透唔敢睇落去

好憎咁多人已經睇哂但自己要等放工個心情
今朝twitter見套野trend到上左top3
好撚掙扎好想click入去睇 睇左兩三個tweet就熄左

stephen king點評價自己套the mist電視版
今集好睇得來堅好好笑
killing eve真係好好睇
Eve話佢lost a friend係邊個?
最後個度真係估唔到 好正!!
真係兩個都痴線
呀記得... Bill...
好似痴漢
其實係咪真係好好睇?
細個睇ER之後對medical劇無乜興趣
House同d套都無睇過
佢係入面係咪都咁好笑
上集少少悶覺得有d重複但最後
好少我覺得書悶會過劇/戲
平睇多數睇完書之後劇追追下就唔睇 好似big little lies咁...
d套我反而無乜繼續睇書
睇完啦
我願意用淨低既westworld換返幾集killing eve返黎
我都願意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞