美劇集中討論區 (20)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
開始睇The Good Fight 雖然唔係啲咩神劇 不過對於睇咗咁多季The Good Wife嘅我 就好似重遊舊地咁 係一種情懷

冇睇過the good wife 但都覺得幾好睇
Marissa好搞笑
有興趣就睇啦 好好睇
乜原來唔睇good wife都可以睇呢套?
其實係

但套野時間點唔係good wife後?
相反好似bcs真係可以冇睇brba都睇得
係之後 睇咗TGW就當然最好啦 因為有唔少人都有出返來 如果對之前美國單Ponzi Scheme 略之一二就更好

netflix唔知有冇good wife
返去重睇呢幕先

好撚好笑 一啲都唔似殺手 啲反應

你有冇睇最上幅圖
佢話呢幕係突發冇plan過,但冇嗌cut扮冇事繼續拍

同埋點解呢part會cut左 好想睇

Marissa好搞笑
有興趣就睇啦 好好睇
其實係

係之後 睇咗TGW就當然最好啦 因為有唔少人都有出返來 如果對之前美國單Ponzi Scheme 略之一二就更好

Marissa好搞笑
有興趣就睇啦 好好睇
其實係

thanks
遲d冇野睇可能開黎睇下
喬治RR馬丁公開《冰與火之歌》前傳美劇理想劇名!透露其餘四部劇集開發情況
https://www.dramaqueen.com.tw/news/20180612/005.html
HBO 日前宣布預訂《冰與火之歌:權力遊戲》(Game of Thrones)前傳美劇試播集後,原著作者喬治·R·R·馬丁(George R.R. Martin)於部落格進一步透露細節,包括心中所想的劇名以及其他不同敘事線故事的開發情況。

喬治·R·R·馬丁表示,前傳美劇開發正處於非常早期的階段,才剛獲得了試播集的預訂,所以導演、卡司、拍攝地點甚至劇名都沒有決定,但他投《長夜》(The Long Night)一票,「這標題能夠說明一切,但如果這是最終的定案,我會感到驚訝。HBO 應該更有可能想要把《權力的遊戲》(原劇名)入標放在某處,我們遲早會知道的。」

他接著談到其餘四部前傳劇集的開發情況,其中一部已擱置了,其餘三部擁有不同時期、不同角色和敘事線的故事依舊在進行中。他也在文中強調《冰與火之歌:權力遊戲》出現過的角色或是演員不會在這些前傳新劇中現身。

最後,喬治·R·R·馬丁也向書迷保證,這些前傳美劇的開發不會影響到《冰與火之歌:權力遊戲》原著第六本《The Winds of Winter》的撰寫,新書依舊是他目前的首要目標。

已獲試播集預訂、尚未定名的前傳美劇將故事背景設定在《冰與火之歌:權力遊戲》事件發生的數千年以前,自英雄紀元(Age of Heroes)的黃金時代到最黑暗的時刻。官方描述此段故事說道:「從維斯特洛歷史的恐怖秘密到異鬼的真正起源、從東方的神秘事件到史塔克家族的傳奇事蹟,這不是我們自認為已知的故事。」該劇最快必須等到 2020 年才有可能呈現在觀眾面前。

《冰與火之歌:權力遊戲》最終季第八季將於 2019 年在 HBO 回歸。
Amazon總監透露《魔戒》美劇版預計上線時程
https://www.dramaqueen.com.tw/news/20180612/002.html

自去年 Amazon 公佈拍攝《魔戒》(The Lord of The Rings)美劇版的消息後,外界皆非常關注本劇的動態,到底什麼時後才能看到這部奇幻大劇呢?

日前 Amazon 總監珍妮佛瑟爾克(Jennifer Salke)接受【好萊塢報導者】訪問,被問及該劇合約條款是否有一項是必須在兩年內拍攝?她表示:「美劇版《魔戒》會在兩年內拍攝,希望 2021 年上線,但是有些人希望是 2020 年。」

提到電影版導演彼得傑克森(Peter Jackson)是否會參與本劇製作,他上周才公開表示將不會涉入本劇。珍妮佛瑟爾克說:「我們正在與他洽談,對於他想要參與那個部份?涉入多少?沒什麼意見,目前還沒切確結論。他可能說他會加入或不加入,不過現在我們還在與他討論他想要涉入哪些部份。」

由此看來粉絲們還是可以期待彼得傑克森還參與《魔戒》美劇版,只是目前尚無定論。
Amazon總監透露《魔戒》美劇版預計上線時程
https://www.dramaqueen.com.tw/news/20180612/002.html

自去年 Amazon 公佈拍攝《魔戒》(The Lord of The Rings)美劇版的消息後,外界皆非常關注本劇的動態,到底什麼時後才能看到這部奇幻大劇呢?

日前 Amazon 總監珍妮佛瑟爾克(Jennifer Salke)接受【好萊塢報導者】訪問,被問及該劇合約條款是否有一項是必須在兩年內拍攝?她表示:「美劇版《魔戒》會在兩年內拍攝,希望 2021 年上線,但是有些人希望是 2020 年。」

提到電影版導演彼得傑克森(Peter Jackson)是否會參與本劇製作,他上周才公開表示將不會涉入本劇。珍妮佛瑟爾克說:「我們正在與他洽談,對於他想要參與那個部份?涉入多少?沒什麼意見,目前還沒切確結論。他可能說他會加入或不加入,不過現在我們還在與他討論他想要涉入哪些部份。」

由此看來粉絲們還是可以期待彼得傑克森還參與《魔戒》美劇版,只是目前尚無定論。
投資咁多錢拍啲大家都睇過既野 不如拍其他小說俾啲新野大家睇

呢套唔係reboot喎
拍前傳可能young aragorn
哈哈,但睇到最尾想成集翻腸1次
今集好睇喎
indian好戲,條線簡單直接帶到內文主旨出黎,對我黎講已經夠
鍾意e7多d
我搵左好耐,私人珍藏
the americans好好睇呀
暫時黎講呢集應該>>E4同E7,因為呢集整體最平均
統一得黎夠straightforward,演技好拍得靚,唔亂又connect得返S1解埋謎
不過係因為一個第一次擔正既新角色都可以吸引過平時
覺得有啲唏噓
其實咁簡單交代件事已經可以好睇,唔洗咁複雜跳黎跳去咁零碎
事隔一排再睇返timeframe幅圖 笑撚左亂到9彩
所以收視低就係咁解

平時我like得太多佢啲gif 搞到宜家搵野大海撈針咁
我真係恭喜你呀開套神劇 enjoy
我係啱啱睇完finale
咁喊返陣先
好撚正呀個finale真係
原來咁多人開始睇Americans
但點解都仲無乜seed 好慢 無得直接stream
個尾埋得好好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞