美劇集中討論區 (20)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
巴打有無可以推薦我
中意睇fargo, fringe, got, bm,
麻麻地ww, 絕命毒師
或者有無高汁單元劇

見你話麻麻地brba搞到好多劇都唔敢講喎
最近神劇就the leftovers, the americans
(americans同breaking bad差唔多級數 )
同埋要睇handmaid's tale
近幾年咪例如end of the fucking world, the crown, mr robot, mindhunter, dark, narcos etc

limited series就the night of, big little lies, feud, american crime story
鐘意bm可以試下inside no.9

2018新劇必睇killing eve
其次可以睇下barry, the terror, counterpart, patrick melroseI之類

*呢度準備由killing eve討論post變the americans神級finale跪拜區*
好想睇呀 要等到星期日先得閒睇

好好睇呀
明明得一集驚佢收唔到咁多線,但結果收唔哂都係好好睇呀 痴線
頭3集係有d悶,但係第4集後高質番
巴打有無可以推薦我
中意睇fargo, fringe, got, bm,
麻麻地ww, 絕命毒師
或者有無高汁單元劇

見你話麻麻地brba搞到好多劇都唔敢講喎
最近神劇就the leftovers, the americans
(americans同breaking bad差唔多級數 )
同埋要睇handmaid's tale
近幾年咪例如end of the fucking world, the crown, mr robot, mindhunter, dark, narcos etc

limited series就the night of, big little lies, feud, american crime story
鐘意bm可以試下inside no.9

2018新劇必睇killing eve
其次可以睇下barry, the terror, counterpart, patrick melroseI之類

漏左仲有halt and catch fire都係高質
我諗住P衝落車想搵返佢
點知佢去E度坐低 兩個一齊崩潰咗
冇咗henry佢地個心都死咗一半,paige果下沖擊 P&E個心完全碎哂
慘過死
Stan最後同p講” You were my best friend” 睇到想喊 最後望住佢地走,仲幫手照顧好Henry
佢地繼續呃stan話佢地冇殺人
paige嗌stan要照顧henry果下我都忍唔住喊咗
但philip臨走仲踩多腳提返reene 笑咗

stan咁就一世
完完全全符合哂Stan 既性格 如果係e做主導去講會唔會變槍戰

覺唔覺得果場戲E望住Stan個樣勁有殺氣
睇完handmaid先敢入黎睇藍字

都未有人講今集
啱啱睇完了 Serena真係final boss

等我 未睇今集
同一個禮拜內比killing eve x americans finale雙重打擊就黎死
但睇反應見好似多左人鐘意Serena 話佢今集幾型
見你地講Killing Eve講到咁好睇就開左黎睇
點知一睇就non-stop睇到ep6
佢d bgm好好聽

見到我地瘋狂咁傾就知好睇啦
spotify有哂成個killing eve soundtrack playlist勁好J
如果呢套野係一次過放哂出黎應該3日內即刻睇哂
The Americans結局比想像開心
嘩 啱啱睇完
喊咗幾獲,佢地打比Henry果度我d眼淚係咁流
想知有幾多人比Paige條死女包火車果幕嚇到彈起

好多人話嚇到嗌撚咗出黎
我同E個反應差唔多 即刻爬起身
痴線呢幕真係好經典

你講緊你係似P&E定Hnery果邊?
The Americans呢個ending會越睇越有味道
可能有人會唔滿意
但其實好有the americans一路既style,好正
冇人死但冇一個人係開心,個個都痛苦
完滿結束宣佈正式上神枱 神劇一路好走
睇左咁多年有感情

now what am i supposed to do

一代神劇落幕
仲有邊套劇係繼承到類似brba/americans呢啲6季內完,又將會完得咁靚而存在緊?
好似冇乜 better call saul可能係下套

之前一路話等佢完埋先知係咪真正上到神枱
結果成功咗
係追完killing eve有失落啫,期待張勢回歸
ww legion今季真係悶住黎睇
Serena係型左嘅 但未甩到臭西格
想知有幾多人比Paige條死女包火車果幕嚇到彈起
以為比人捉咗
我諗住P衝落車想搵返佢
冇咗henry佢地個心都死咗一半,paige果下沖擊 P&E個心完全碎哂
慘過死

果度佢諗緊咩 未get到
當時覺得paige好蠢 ..但事後諗返學你話齋佢有機會過返平常美國生活
前提係佢唔使坐監/冇痛腳比FBI捉到
Stan應該唔會出聲 Henry有返個屋企人喺身邊

屌 ..不如整返個短短limited spin off ...paige同henry再老d之後去搵P&E

我諗住P衝落車想搵返佢
慘過死
Stan最後同p講” You were my best friend” 睇到想喊 最後望住佢地走,仲幫手照顧好Henry
佢地繼續呃stan話佢地冇殺人
paige嗌stan要照顧henry果下我都忍唔住喊咗
但philip臨走仲踩多腳提返reene 笑咗

stan咁就一世

我覺得佢係
The expanse 最新個集
BCS 8月6 !!!!

下半年開始又有野睇
Americans.
SPOILERS ALERT

啊, 第幾集fbi知佢地用garage 黎做safe house?

好似幾集前
但我反而想知之後oleg係咪都係冇得救
但Gorbachev最尾做到總統喎,oleg本身去都係為左幫佢
Don't drink and drive
But if you do, call me!
Americans.
SPOILERS ALERT

1. 感覺p係一路打緊感情牌,諗番s3s4個時p開始好迷惘,個時佢同Stan 就愈黎愈frd 唔掂就變e強硬出手

最尾stan叫佢地get down果度其實好危,philip即刻深呼吸諗下講咩好先可以救全家
我覺得paige嗌出黎叫stan照顧henry果句都幾致命 令到stan軟化左
好正

個語氣好鬼抵死 佢講呢句果陣
Stan比我感覺係由頭到尾都無諗過真係捉佢地返去 感覺佢係想知道真相多d
諗緊開唔開The tunnel
樓上d細字又藍又粉又白
好彩冇中, 即刻拿拿臨睇埋個finale佢
神劇

我都係咁覺得最後有人會彈出黎殺P&E
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞