美劇集中討論區 (20)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
冇睇過,係咪每季都死條友跟住講佢點解咁做
痴撚線呢套野都有s3
唔係,大概係討論校園欺凌問題有幾嚴重(我覺得係第二季重心)

第一季就女主角角度,第二季就多角度啲,建議睇第一季就算了
雖然我係fans都係咁話
其實Home Schooling唔犯法既地方,點解唔退學

香港欺凌率去到3成加強制返學,我就明點解有學童自殺...
哩套愈做愈垃圾 Hanna 都寫到無野好寫
好on9,hannah條線已經完左仲有S3
一係就改名當spinoff啦
拍到13 seasons
我明你呀 當初我都係睇左一集GoT之後棄左 仲要唔同時間試過睇兩次都覺得好撚悶 隔左兩三年先追返

breaking bad都係要d時間build up先上引既
中間都有d位好悶..
頭先見C字頭提Mad men d套仲悶但我算半個死忠 睇落有感情
咁高分
個人覺得s4最高質
但都冇9字頭
9字頭已經係brbad水準
d分其實都係睇完頭幾集之後比
如果S6睇完全季先review一定唔止92
brba final season好似99

但睇完哂americans我已經將佢放喺brba隔離 同leftovers一齊
Brba同leftovers 都係一追就停唔到.. 通宵追哂佢
但americans我睇到第1季唔知幾多集就停左冇追
Breaking bad睇一集棄左

shame on you
睇左集don't get the hype
我明你呀 當初我都係睇左一集GoT之後棄左 仲要唔同時間試過睇兩次都覺得好撚悶 隔左兩三年先追返

breaking bad都係要d時間build up先上引既
中間都有d位好悶..
頭先見C字頭提Mad men d套仲悶但我算半個死忠 睇落有感情

got第一季覺得悶唔出奇
但brba開頭冇幾耐已經好多野發生緊 幾戲劇性,唔係純文戲/冇乜事發生
所以由一開始真係冇覺得難捱過
快手cut左佢啦

嘩啱啱一sort先見到有條陰濕狗早兩頁係咁負評我d comment
Rooney Mara
好中意佢 點解唔搵返佢
好似因為票房冇想像中咁收得
但原班人馬原本個個都準備肯拍續集
Rooney講到出哂面勁想拍但sony唔so佢 屌佢地正仆街
本身小說第2同3集都好好睇
宜家claire foy呢套係第4集,仲要唔係原作者寫

拍劇好過啦其實
睇左trailer Claire foy係咪黎搞笑
仲以為killing eve最後有扑野睇添
琴晚奢望今朝可以留在家中煲劇
Sense8
#NotMyLisbeth
https://www.youtube.com/watch?v=XKMSP9OKspQ&feature=youtu.be

屌你老母Sony

拍劇好過啦其實

自從多左limited series之後真係覺得小說用黎拍劇/短劇最好
拍戲好多時太趕,又cut野改劇情
#NotMyLisbeth
https://www.youtube.com/watch?v=XKMSP9OKspQ&feature=youtu.be

屌你老母Sony
Rooney Mara
好中意佢 點解唔搵返佢
好似因為票房冇想像中咁收得
但原班人馬原本個個都準備肯拍續集
Rooney講到出哂面勁想拍但sony唔so佢 屌佢地正仆街
本身小說第2同3集都好好睇
宜家claire foy呢套係第4集,仲要唔係原作者寫
睇左trailer Claire foy係咪黎搞笑

真係幾好笑 拍到成套superhero batman特工戲咁
個角色根本唔係咁
同埋foy講野聽落都係斯文 個accent,個look完全唔襯
唔係唔鐘意claire foy但真係miscast

之前rumor過話搵alicia vikander做
仲以為killing eve最後有扑野睇添

Eve Polastri
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞