美劇集中討論區 (20)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
好睇!至少睇完個人會開心先
果刻係呆左跟住就嬲 V係將支槍扔到床底 等佢安心 V無殺佢都三次 套野係killing v
V真sad 雖然佢係psychopathic killer 但變成咁應該係有啲唔好既過去或者經歷

You're a good person
Because you're sad and sad people are usually good because they feel things more

貓同老鼠好少係同一個畫面
本生就係少女 啲衣著成日都搞到V好有肉好大隻咁

咁正反而少人睇
但無你地既討論 我可能都錯過左呢套
反而唔覺handmaid好過ww
個人覺得ww=legion>handmaid
Brooklyn 99好撚好睇
有冇人睇過twin peaks?
都幾舊下

S3係流傳後世級既神劇
過多幾十年都會有人回味返2017有套咁痴線咁獨特既劇出現
有冇睇哂三季?
定淨係第三季神

S1幾好睇
S2一半半,有啲爛到要skip
但S3係痴線極度mind blown得黎又搞笑又驚嚇又有感動
未喺其他劇見過S3拍出黎既野
就算唔知咩事都好想繼續睇落去

但前提係可能要接受程度高先啱睇
如果睇開好大路既一般劇就未必慣
ABC 因為套劇executive producer racist tweet即刻cancel咗已經renew咗嘅劇,仲要對ABC影響唔係細的

'Roseanne' Canceled at ABC Following Racist Tweet
https://www.hollywoodreporter.com/live-feed/roseanne-canceled-at-abc-racist-tweet-1115412?utm_source=twitter&utm_source=Direct
好似killing eve討論post咁 真係咁好睇咩

黎緊想追返better call saul第二、三季 但真係悶悶地
Brooklyn 99好唔好睇?

如果係垃圾劇/唔好睇呢度唔會傾到咁耐 仲要陸續有人加入一齊傾
終於睇完
尋晚睇完好傷心
岩岩食住飯一路睇 到最後真係⋯都比E帶住左
我作爲觀眾睇佢拎左把刀都估佢唔到會咁樣吉V 又或者得我一個醒唔起佢收埋左把刀
仲叫V promise 佢 自己就「對」佢
會唔會太傷V既心 同 佢對eve既信任啊
我都唔記得佢收埋咗把刀
雖然之前中咗少少劇透知V會比人陰
但真正睇到果part果陣都驚震咗 好慘烈
exact7ly V行埋床之前d動作幾掙扎/鼓起勇氣all in哂,結果咁樣
個個都break her heart 屌睇完果刻其實有d嬲eve (雖然V係psychopathic killer)

D人將果part逐格整哂gif越睇越傷心
果刻係呆左跟住就嬲 V係將支槍扔到床底 等佢安心 V無殺佢都三次 套野係killing v
V真sad 雖然佢係psychopathic killer 但變成咁應該係有啲唔好既過去或者經歷

You're a good person
Because you're sad and sad people are usually good because they feel things more

貓同老鼠好少係同一個畫面

見到有人對比返之前次次有人問V are you going to kill me
佢都好快say yes,但今次 對住eve soft到
之前見到新聞話套野雖然叫killing eve,但唔代表E實會比人kill
而係E is the one doing the killing

但反而唔想特登整d悲慘過去比佢 感覺上佢份人其實好單純
清楚自己想要d咩 但可能以前窮又坐監,所以宜家好想要d理想生活/用貴野
好想貼gif但又唔敢貼
宜家一齊傾班人S2果陣仲會上水? 通常過一年就消失哂
Gif 睇見就有得j
反而奇怪點解handmaid killing eve無人開P.O
呢張
呢part佢訓埋去之後d表情成個少女咁 冧到
you found me之後放低槍

https://78.media.tumblr.com/7dcb699259a38c1cdb2369720ea9d03e/tumblr_p9fbohEkHe1vphk9to4_r1_540.gif
https://78.media.tumblr.com/865ad31ae9a0b4af68c3a708c95bf764/tumblr_p9fbohEkHe1vphk9to3_r1_540.gif

呢兩套出面應該唔多人睇
killing eve直頭可能冇乜人識
本生就係少女 啲衣著成日都搞到V好有肉好大隻咁

咁正反而少人睇
但無你地既討論 我可能都錯過左呢套

原本未播之前知道係fleabag編劇先開始期待呢套
結果fall in love with a psychopath

btw如果鐘意killing eve可以返去睇fleabag
可能會覺得仲好睇過killing eve
(fleabag係killing eve個編劇自編自演既劇 )
終於睇完
尋晚睇完好傷心
岩岩食住飯一路睇 到最後真係⋯都比E帶住左
我作爲觀眾睇佢拎左把刀都估佢唔到會咁樣吉V 又或者得我一個醒唔起佢收埋左把刀
仲叫V promise 佢 自己就「對」佢
會唔會太傷V既心 同 佢對eve既信任啊
我都唔記得佢收埋咗把刀
雖然之前中咗少少劇透知V會比人陰
但真正睇到果part果陣都驚震咗 好慘烈
exact7ly V行埋床之前d動作幾掙扎/鼓起勇氣all in哂,結果咁樣
個個都break her heart 屌睇完果刻其實有d嬲eve (雖然V係psychopathic killer)

D人將果part逐格整哂gif越睇越傷心
明明V先係 vilain

可能係全世界最cute最得人鐘意既villain
Switch pokemon 2019出
ABC 因為套劇executive producer racist tweet即刻cancel咗已經renew咗嘅劇,仲要對ABC影響唔係細的

'Roseanne' Canceled at ABC Following Racist Tweet
https://www.hollywoodreporter.com/live-feed/roseanne-canceled-at-abc-racist-tweet-1115412?utm_source=twitter&utm_source=Direct

好似好大件事見勁多人講緊
呢套野收視好似仲勁過NBA

動森呢
Pikmin 4呢
等E3

動森呢
Pikmin 4呢
等E3

見d leaks都冇點提過呢兩個
走火入魔
收視勁過NBA
個executive producer本身係侵侵支持者,同埋佢之前有講過racist嘅嘢,但ABC都冇做過啲咩。睇報導話佢間agent公司都取消佢合約
最新一集ww應該係我最鍾意個集
S2寫到大籮核變咗最黑人憎果個
走火入魔

ERW終於反擊
佢都唔明fight back唔係問題 但fight back得黎唔好睇/劇本寫得差果下慘
睇佢盲撐dolores都幾好笑
https://twitter.com/evanrachelwood/status/1001655878368485376
聽日

逆向思维 諗住strong hold elizabeth
all in買佢唔會死
Phoebe仲有套自編自演嘅Crashing都唔錯, d人性格煩膠得嚟又幾可愛, 仲有少少感動位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞