同行友人做佐乜事令你唔想再同佢去旅行

706 回覆
824 Like 46 Dislike
佢講句唔該曬結局就會不一樣,
攞完人著數,
仲要話9人唔岩
跟團岩佢,叫佢咪再學人自遊行,自駕遊
咁多人同啲度縮既旅行都整筆公數咁傻豬
“女神”真係好撚煩又賤,
要人幫佢影到完美岩曬角度,
檢查完張相先收貨,
反過黎,叫佢幫手影,
吹到話因爲自己唔識揸機,生得矮,
放部機係心口位置前影,張張相都低炒
我都唔係要求你影到完美,但都唔好咁求其啦
斤斤計較真係最難頂
去旅行分開行 之後打電話嚟叫我幫佢買嘢 返到酒店少少稅都要計足
因為佢要拎去賣 話要賺錢賺到盡 然後仲要話俾咗幾蚊港紙我賺
態度差到仆街 叫我唔鍾意咪拎返去退貨 佢自己都買到
十幾年朋友 而家見到面都冇嘢講
佐你老母咩
禁電話呢單野,忟到我,
叫佢放低電話,話係公事,
屌,咁放唔低公事就唔好去旅行
我嗰fd仲仆街 同佢去台北同日本 乜尻都側側膞埋單嗰陣行開 之後扮唔記得 喺得兩餐Buffet冇得走先擺低錢
多多要求,乜都complain俾面色其他人睇
果次去日本, 4個人食DINNER,

2000YEN SET 黎, 即係中低價食肆

佢食乜都CHAP CHAP 聲... 成間店得佢把聲

樣衰都快快食手完走
我個朋友又係
用完m巾就咁放垃圾桶面唔禁入去,叫我點掉垃圾
痴住m巾中間張貼紙跌佐落地又唔執,
乜都怕污穢,最撚污穢就係佢

凌晨吹頭播歌唱歌佢又係
話我訓佐,怕靜
自己禁手機禁到凌晨一點先沖涼,
沖完涼就嘈醒人話怕靜
三個女仔一齊去旅行
有條仆街晚晚同男朋友facetime唔係講野但成晚影住曬成間房,兩個都唔用headphone係要開speaker 仲要唔俾啲fd講粗口因為男朋友屋企人唔鐘意
去啲景點明明一早plan好問過曬佢意見,但日日都唔撚滿意個行程
三秒之前講完嘅野就開口問,因為佢全程都掛住同男朋友wtsapp
咩都怨

and

唔肯洗錢
X2 佢齊晒以上既野
兩男啪啪啪
瞓覺鼻鼾聲噪到拆天,根本瞓唔到覺

sorry囉其實我都唔想咁噪
去完廁所唔沖廁 成身汗味嘅內衣周圍掛 踩人張床
乜你唔enjoy咩?
兩個朋友都係女
兩個懶型話唔拎gip,用backpack
全個trip買完既手信、食物、mask.....所有野放哂入我個gip,我覺得我個gip已經滿哂,而佢地話平日要坐住gip先拉拉鏈先係好好利用個gip,所以繼續放野入我個gip
第二朝兩個都唔願起身,搞到要趕火車
個日落住雨,我一個人拎住gip趕車,跑樓梯,佢地全程冇幫過我手,最後仲要笑我帶gip(我心諗唔係你地既野,我會咁重
識左十幾年,平日約食飯都無野,去旅行真係見真章
雖然無反面,但永遠唔會再去旅行
同佢講話我地幾多點要起身 結果我每日早起身過佢 佢有一日仲要醒左起身喺度打機唔刷牙洗面 一個屈尾十走去同我地共同friend講佢日日都早過我起身 幫佢洗埋衫 咁大個人連用洗衣機都唔識 仲要幫佢啊媽買嘢就得 行左好多間舖頭 我行就西面 好明顯話緊俾我知:快啲走啦我唔想行啊
開完大唔沖廁舊屎係馬桶成晚化開晒
去買嘢話張卡用唔到叫我碌住先又唔還錢
沖涼唔拉浴簾成個廁所濕晒又唔抹
係歐洲同我講每餐都要食中餐
結果我係歐洲咁耐食過嘅西餐就係老麥
都係同一條友嚟
太多不能盡錄
呢個post好大怨氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞