同行友人做佐乜事令你唔想再同佢去旅行

706 回覆
824 Like 46 Dislike
同感啊 睇住佢副嘴臉真係心諗
大家都俾咁多錢去旅行 都plan埋仲想點
就覺得自己好慘
你應該塞果條m巾入佢gip
港奴
點解唔即場屌鳩佢?
打鳩佢如果係我
咁撚鐘意大陸就咪撚出黎玩啦
呢d真係要打
訓晏覺
成班仔去既話根本唔會有問題 女人真係特別麻煩
好彩圍內d 旅行腳男女都好好
有次諗住plan下同個fd同埋大家個女朋友一齊去台北旅行,咁我當然問下佢想去邊,之後佢話去邊都冇所謂,咁我就提議去夜市玩下食下,點之佢話佢同條女都唔會喺夜市買野食,我問佢點解,係咪啲嘢唔好食,佢話唔係,係因為夜市啲嘢好污糟,佢同佢條女從來都唔會喺夜市買嘢食,我當堂O咗嘴,聽完佢咁講,當然我就冇同佢地去台灣啦!
遲下成家旅行,我都好驚老豆係咁...
伸手黨真係好黑人憎
你以為啦
煩既野唔同姐
通常同幾類人去係賴硬野
1.港女
2.肥仔
3.窮撚
4.自私撚

諗到再加
姿整男點都無港女比例咁高掛
我同年真係個個都麻甩佬黎,唔知而家後生果班點
性格唔夾嘅話
一齊去旅行就盞兩個人都難受
日日對撚住一定會面左左

但係如果純粹係生活習慣唔同嘅話
例如早起身vs遲起身
或者沖涼沖得耐
甚至純粹係想去嘅景點有唔同
我覺得呢啲係完全冇所謂
真係朋友嘅話只要事前直接講清楚就得
大撚把解決方法
放喺心底唔滿意但係返到香港先反面真係好無謂

利申
試過同兩個性格好唔同嘅frd子去日本同澳洲
大家事前都講明有啲野介意有啲乜野冇所謂
成個trip都不知幾輕鬆

不過同姑寒撚去旅行就真係不了
去旅行係relax唔係返工
佢地錯撚晒
岩呀 屌佢老味 試過有次係咁 忍唔住坐車恰著都要比人話 講埋啲咩錯過曬啲風景 cls
同個fd兩個人去旅行share一間房,有晚各自出街玩,佢帶條女返房扑野扑完個套塞返入盒掉左入櫃桶就走左,到我帶條女上房既時候搵套一打開個盒
究竟上面同女性朋友去旅行嘅人,有幾多係女朋友,幾多係普通朋友,幾多係俾人收左做兵?

大家做friend,正常都應該客客氣氣。真係唔撚明點解有人會咁撚自我。
早起身既人要幫遲起身既人買早餐
第一日準時起身 係度睇電視睇成個鐘等佢地
佢地又遲起身又要洗頭沖涼化妝
仲要話 你咁早起身又唔幫我地買早餐
第二日即刻做最遲起身個個

又要學人用休足時間又唔撚扔
一坐落張床度有塊琴晚甩咗既休足時間
勁撚嘔心

仲有女人必備既是非
邊個唔係度就講邊個

去完就冇聯絡了
我果個係識佐8年無所不談嘅好朋友
但要再同佢去旅行真係不了
可以係
1號膽拖3號,4號
2號膽拖3號,4號
餐廳污穢佢見唔到姐
見得到嘅污穢極有限
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞