同行友人做佐乜事令你唔想再同佢去旅行

706 回覆
824 Like 46 Dislike
最簡單鋪廁紙已經得
最憎人帶個咩都裝唔到既袋去旅行
一定會係咁叫人幫佢拎
成日玩手機game搶晒啲wifi用

同港女去旅行真係去到一肚氣
利申:反左面
全程咩都影一餐
野食又要影
仲要影唔止一張 影到啱心水先會停
搞到要等到影完先可以開餐
又係咁自拍 同一個地方背景都會有廿幾張相
自己應承九點半起身
我起左先梳洗完佢仲懶緊床
又要曬時間等佢
扮大陸人直接係街食咪得
我本身諗住自己去富士山影相
有條港女想人陪去日本係都話要跟
我已經勁拒絕佢, 同佢講明我係會等到凌晨/日出前上山,唔shopping
佢搵唔到人陪,所以拍晒心口話佢好行得
我不嬲都唔坐express 因為時間麻麻
佢又死都要express,最後各自出發
點知佢去到連出市區都未識 出到新宿問佢喺邊佢話自己都唔知
連google map 點睇都未識
又係咁話要shopping, 莫講話行山連行斜路都喺度嘈
又話唔想行山又呢樣嗰樣
跟住全程西面西到我想兜巴星佢
食飯又突登whatsapp 大大聲錄音比佢男朋友話想走呀, 想訂機票走呀唔好玩呀
仲要佢朝朝都霸住個廁所粒幾鐘 第四日我頂佢唔順book 第二間酒店襯佢沖涼執野走
之後佢狂炸我whatsapp 我秒block 佢
唔知佢最後點呢
人人性格唔同好難一概而論,
有啲人曾經無所不談但原來出事之後唔屌得,即使你好真誠咁同佢慢慢講有啲咩問題佢都會起晒鋼,
試多幾次都唔得,就只可以慢慢搵個適合大家嘅距離/唔同佢一齊做某啲嘢,
可以互相恥笑/屌嘅唔會發展到呢一步,
不過你講得啱,記住盞自己唔開心
巴打係唔係好有錢無啦啦比朋友上黎住
定還是叫條女上黎扑野咋
三年前同幾個女人去六日五夜東京,其中一個話一齊搵唔同兌換行嘅日圓匯率,睇下邊間抵就兌邊間。
搵咗幾間,之後話佢搵嗰間比較抵
到臨去前一日,佢條仔幫每個人兌咗約1000蚊港幣,然後突然同我講無幫我兌,隱晦地話原因係因為佢條仔唔想幫我兌。
臨上機前隨便搵間兌換行兌,兌咗5000港幣,食玩買唔洗計住計住,有淨留返自己下次去日本
係架 就算好熟都唔一定係合適旅伴

有時互相遷就得太多都唔好意思啦

所以孤身走天下仍然係首選
平時旅行算係早起身個類人,大約6點半就會出門口去自己想去既景點

上年四月請埋老豆去東京睇櫻花,諗住就返佢老人家平時8點起身

點知旅程第二日朝早6點個陣佢已經起咗身梳洗完叫我快d出門口

當時我賴床,但被佢話:屌快撚d啦,旅行個陣秒秒鐘都係錢嚟架

今年9月會陪佢去沖繩島玩,老豆我會好好咁睇實你
但搵到啱玩嘅又係超級開心喎
Plan好哂行程點知幾條友拉大隊去叫雞
有人叫到要借旅費
咁當然啦 但大家假期唔係成日都可以夾到
扯鼻寒咬牙嚴重
戴耳塞都頂唔到
發覺唔對路,最好即刻提議分開玩,唔駛自己激氣,又唔駛傷感情
老人家去旅行通常勁早起 抱住唔執輸心態
其實最緊要唔好太執著
旅行就係有好多不確定性
景點正唔正總算到此一遊
食物好唔好味都只係一餐
享受同朋友相處嘅時間先最重要
所以我唔明點解有啲人可以成程旅行不停禁電話
終於搵到同路人
一個景成百張,dllmch 死港女
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞