同行友人做佐乜事令你唔想再同佢去旅行

706 回覆
824 Like 46 Dislike
自駕遊,
成程喺度指指點點我要點揸車(個彎點攞、個位點泊、點cut線),
架車set咗GPS,佢自己再開google map嚟睇,
我跟車GPS行同google map唔同佢又話我唔啱,
講多幾次嬲嬲哋,
OK,算,唔想躁住底揸車,
當就佢跟佢講咁行,
點知去到目的地仲要好著緊咁講多幾次「做咩頭先做路口唔轉」,
大佬呀行咗中線我過咗個路口仲點轉彎呀,路程又唔係差得遠,
同埋都到咗啦仲係咁講想點呀屌你

如果真係我錯或者係好心提點,我接受,
但唔係,再加上佢無牌啲語氣仲要閪閪哋,成程累積咁多次實在好難接受

我一定擺低架車。你黎揸
咩都話香港有得買
你呢個term令我覺得你識我
同床訓睡姿差,俾佢逼到得返4份1床
自己超短褲訓就唔俾我冷氣較低啲
成班freeriders
似係咁啦 真係好有趣
瘋狂叫我幫佢哋影相
你咁做太過份
明明係你自己較7半
即係你都同意俾佢訓多半個鐘
嫌三嫌四,無撚啦啦黑面黑足全日
1. 同另一個frd去叫雞話我瞓著左唔叫醒我,面已反
2. 沖涼沖撚到成廁所所有地方都濕晒,面已反
3. 同港女去旅行自己做廢人乜都我幫佢做晒,買飛唱錢搵地方食飯,自己係撚咁自拍同叫我幫佢拍,永世唔撚同佢去旅行
成程trip free-ride 去之前問佢有冇話想去邊 佢話無search到 去到第一晚留左係休息時間 叫佢search下有邊度想去就係度㩒電話
有次搭巴士經過王宮 佢見到話不如第二日黎 但係自己又唔撚search點去 去到火車站月台我問佢點去 佢竟然攞部手機岀黎search下都唔肯 求其話去某一個車站
4日旅行 去到第二日先講話第三日佢唔可以食肉 屌又食少餐好西
回程要係搭6個鐘巴士返返個細城市 點撚知佢買錯左8日後嘅飛 仲要賴鳩我send條錯嘅巴士飛link比佢
但係我由頭到尾都無send過link比佢
成程旅行就係咁不斷諗如果係自己一個去不知幾好
行程我諗 初初又話冇所謂
到當日真係要去又唔肯
又話行得多路
靜靜哋行唔得 係都要講嘢 真係好鬼煩
我都已經唔出聲唔想理佢 佢又問我係咪嬲
喺酒店房裡面佢又狂講嘢 大大聲咁 我頂唔住就叫佢收聲
之後幾日同solo trip冇分別

佢之前仲拉兩個人嚟同房 間房淨係預三個人 佢叫多個嚟係屈蛇
晚晚嘈到痴線 我十一點瞓覺 佢哋都仲大大聲講嘢

最後各自走 佢連機票都買過張
好彩唔係買二人同行
如果唔係分分鐘俾佢搞到我好麻煩
屌 成程我就好似一個保姆+導遊 明明我都係第一次去呢個地方咋
做慣港奴?
鐘意早起身?
話無意見之後好多意見
慳啲濕鳩錢 搭火車貴少少快好多 都唔肯
鍾意留係住宿唔出去
食野嫌貴 一定要食啲連鎖快餐
玩手機玩一日 係咁打卡
成個旅程淨係對住我閪口閪面
同佢講嘢又唔應 唔知發生咩事
日日淨係識買嘢 佢入個間店 我冇嘢想睇 就攞電話出嚟睇下囉 佢就屌我阻住佢睇嘢好似催佢咁
唔知做乜春
唔肯食魚....
買野食野成日想食最平
港男
事後block晒我哋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞