同行友人做佐乜事令你唔想再同佢去旅行

706 回覆
824 Like 46 Dislike
我個朋友又係諗下先嘅人,
去到最後一日,
同我講話都係想買番前日行街見到果樣嘢,
間鋪開10點,結果等佢買完,
都係時候去機場
本身plan 好果朝去水族館
咁自私,叫人點體諒佢
幫佢執d皮入Gip
其實佢係咪 TB,
到底係邊個提議一齊沖涼
跟團,去掃街食小食乜都唔食,去書店乜都唔睇,揀定一層行上到去先話無興趣,行街乜舖都唔入,好啦我入舖頭夾下公仔等時間過,又唔知做乜拉我出去唔畀玩,跟住又乜舖都唔撚入 唔知佢黎做乜
本身係幾個fd一齊去
其中一個忽然話佢媽同家姐都想去
最怕就係同埋人地老母去
去邊玩咩又要就佢老母,除非分開行

去旅行影相,叫我幫佢影
唔滿意又要比說話人聽
話影多幾個角度比佢自己慢慢揀又阿支阿左
補充,最討厭係唔plan野,結果又多多意見
佢話: 我今日洗得太多 之後嗰幾日嘅行程就cancel啦
乜都話冇所謂,其實係最有所謂,小心。
去幾次都無乜事,中學玩到大嘅同學,之後個個有女又結婚咁,呢幾年都係獨游多
幾條女去旅行
全部景點都要留好耐
淨係同一個景點已經可能要100米stop一次
因為要影相
一停就要停半個鐘 DLLM
然後係度up ig
又唔係靚 洗唔洗影咁撚耐
我只係想欣賞個景咋

你班港女
去旅行幾friend都好
點會瞓埋同一張床
點解唔book twin room?
分床瞓人哋沖唔沖涼瞓關你叉事咩
成個post好重怨氣
由於我太清楚自己啲朋友咩性格
所以我都只係會同屋企人同男朋友去
上年同家姐兩個人去日本
夾得勁好 講好左下年有錢再一齊去
其實唔怪d fd
不過果次第一次去真係好深刻
搭通宵機一落機訓機場,訓唔著
離開機場前花一個鐘時間化妝
天光之後即刻去行街,行到夜晚腳己斷
兼中途想暈低,果時應該自己返酒店訓
另外攞住10幾kg野行20分鐘行返民宿
但book果間民宿又殘又舊,無電梯,但唔平wo
地鐵出口都係無電梯
chur自此無再跟過佢地去,好大陰影
去韓國淨玩十日,到後期己經無乜野做
民宿地鐵果d野唔怪得人,但唔明點解搭通宵機仲可以行10個鐘頭街
約埋佢啲網友同遊
同我去定同佢網友去旅行
利申:我一個都唔識
全程玩電話 當我透明
搭霸王車

有d人係香港無野,出到國行為好鳩
1.怕中伏唔肯試新野 又係咁問「好唔好味架?」屌你我撚知咩 都未試過
2.怕肥 乜都要share
3.問佢要唔要 又話唔食 賣相無興趣 我買完之後又拎黎食

翻到香港有時問我幾時再去旅行 我都唔想理佢 求其hea幾句就算
1.怕中伏唔肯試新野 又係咁問「好唔好味架?」屌你我撚知咩 都未試過
2.怕肥 乜都要share
3.問佢要唔要 又話唔食 賣相無興趣 我買完之後又拎黎食

翻到香港有時問我幾時再去旅行 我都唔想理佢 求其hea幾句就算

仲有 行程我plan酒店機票我揀
旅途中 成撚日㩒電話又唔幫手搵路
但係香港又覺得佢無野 去旅行就不了
編行程 買車飛全部都係我搞 有時要臨時改景點個陣 問佢意見又唔鬼理人 跟住又要瘋狂影相 周圍set腳架 大佬呀 你影相唔係問題呀 但係有時趕行程 好心你就顧下人啦 又要其他人等你
我地係咪識同一個人
我有聽過潔癖人既版本 佢話因為台灣大污糟
整撚塞左民宿個廁所
之後走左去訓教
唔係朋友 係另一半父母
佢地由香港黎
la揸車去三藩市玩 途經酒莊 靚果d要book又唔知(其實你地講 我可以幫你地book定)
去到sf已經有d夜 果度好多餐廳都係無香港開咁夜
到埗啦 佢老豆就求其搵餐廳 搵到間食印度咖哩
明明佢地就食唔慣 食到乸口乸面
好彩自己食幾啖就搵朋友食海鮮 唔貴又飽又好食

到第日朝早 d餐廳大約都係開十一點 佢地就九點鐘去 係道問點解d餐廳未開 無野食
大佬 無人叫你咁撚早去 人地sf就係鬼佬style 遲開門早收舖
搵到間早些少開門既 d野擺明唔好食 偏要食(因為佢老豆肚餓wo) 食完又要話d野難食 同佢地講過等多陣又唔肯

行漁人碼頭 去d遊客餐廳食野 又要話d野食麻麻
唐人街又係 有間出名賣蛋撻既無開 佢老母就求其搵間有蛋撻賣既食 你老味 d蛋撻凍既 點撚樣食呀

自己同屋企人去過sf幾次 知道唐人街中式d餐廳普遍都係少少殘舊 多人入就實無伏
佢老母就唔柒聽 講撚左n次 唔理 偏要去d企係街外面拉客 舖入面無人既地方食飯 最後當然d野食就

窮遊無問題 點解係都要將d錢用係難食既餐廳道 自己又食唔慣果下死 之後就話點解唔好食 戇撚尻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞