同行友人做佐乜事令你唔想再同佢去旅行

706 回覆
824 Like 46 Dislike
到去嗰陣就成日發脾氣講粗口屌鳩所有嘢
例如人哋做嘢慢啊人哋做嘢拿西啊
總之乜都屌一餐

我自己都係咁
其實都唔怪得人
一時唔習慣 又燥底開
到幾日之後慣咁個mode就歡容咗
所以我班fd 一早講可以中途離隊
冇興趣去就自己skip

差唔多十個人十幾日都好和平
我個frd係一開始冇事
過咗兩三日就嚟料
然後屌到完trip
呢層唔係好知 我無乜點留意佢地

但可以講多單
係酒莊試酒果陣佢爸拎左個罐頭鮑魚出黎
問sale我地酒條友有無罐頭刀賣
想食住野黎試酒 個sale表情尷尬到
跟住就用廣東話同我地講話人地唔識做生意

咁寒酸好咩
7宗罪:
1. 影女神圖影到唔理時間又要黑面
2. 唔跟時間起身 起左都搞好耐
3. 斤斤計較
4. 污糟
5. 咩都唔plan但要嫌棄你plan既
6. 成日屌人地啲野冇香港咁好
7. 全程玩手機 唔尊重人

要拖佢地落地獄
遲到
想問吓佢大叫好好味係用日文定中文㗎?
你呢個comment最岩心水 字都唔駛打
旅行減肥
話冇錢吾出去挽 要留係friend屋企 但host又有嘢做 佢就堅持自己留係到 搞到人地好難做
我話我自己出去挽 又比説話我聽
挽你老母
咁樣好辛苦
我媽係咁
聽到都
唔係個個人性格都適合去旅行
有啲人就係留喺屋企比較自在
日日諗買野,景點行遠少少都唔去
唔搵路又嘈我
遲起身
仲要搞好耐都出唔到門口
最後去唔到一個plan左好耐既景點
講真有d朋友一齊玩係ok
但係去旅行真係要搵個差唔多性格既先會開心
sad
所以我鐘意solo玩
公主病
由買機票book酒店開始 叫佢簡又唔撚簡
咁我簡完佢又係度嫌三嫌四
到左步明明自己都識當地語言既又唔幫手搵路
淨係識叫我搵
去到啲餐廳 裝修舊少少又話唔食
死都要去埋啲高檔野 但佢自己日日係度話要窮遊
真係講返起都嬲 屌你老母
成個trip flirt 女當你無到
行行下話話要返酒店同條仔facetime
玩電話都算,打機,仲要打啲得佢地兩個互相打嘅
當第三個人死咩,好尷尬
全程玩手機
男人老狗係化妝品店行左個幾鐘
我係門口等佢左個幾鐘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞