同行友人做佐乜事令你唔想再同佢去旅行

706 回覆
824 Like 46 Dislike
情侶想知大家適唔適合結婚,去次旅行就知
幾年前旅遊保仲包電話時去台灣
夜晚返酒店後想扮比人偷電話銀包報警呃保險
但普通話又講唔好想我陪佢去
拒絕左佢後黑面黑到返香港 自此之後就冇聯絡
早訓唔緊要 但朝早又唔肯起身
明知自己多postcard 要寫都唔預早寫
早左出機場等佢寫同寄postcard 等到差啲櫃台都關埋
晏起身。明明唔夠時間。

之後又要去東又要去西。

想去多啲地方就早啲起身啦
成屋垃圾 食完飲完既野唔扔
著完既衫褲鞋襪成地都係
啱呀
聽過身邊啲同學講 識左好耐既朋友都會因為旅行而反面,情侶就更加易睇清楚對方係個點既人
腸胃唔好,體諒吓啦
你估佢想架咩
另一位司機仲有冇同呢位朋友講嘢?
又唔係有有免費雞,呢D直接開口屌啦
自己無check清楚機票個啲 打錯名要補錢又屌哂老母
仲要我已經再三提過唔好打錯 check多幾次
終於出發啦 去到目的地成程哎芝哎咗 去前問佢意見又無
去到就屌哂老母要成團人受佢氣 第一次一齊去旅行 之後都無再一齊去過
成班FD都頂唔順
一齊飲醉酒
第二朝起身屎眼好痛
冇聯絡得好
去韓國 追星 由酒店去機場追再跟埋去商場睇 追撚左幾日 唔去景點唔跟行程
死煙鏟 你知日本唔係周圍可以食 去邊都要每半個鐘搵位搵check point等佢食支煙 成日行行下要等一陣真係好無癮
自駕遊真係唔好隨便同唔熟既朋友去
作為揸車嗰個
朋友係後座玩電話都算鳩數啦
最慘係嗰啲下下嘈生曬又話你行錯路又叫你唔好揸咁快又插你手車屎嘅閪人
好似當正你車佢地係老奉咁
最慘係你揸緊車嗰陣又唔可以分心唔可以同佢開心
真係比死更難受
自駕遊,
成程喺度指指點點我要點揸車(個彎點攞、個位點泊、點cut線),
架車set咗GPS,佢自己再開google map嚟睇,
我跟車GPS行同google map唔同佢又話我唔啱,
講多幾次嬲嬲哋,
OK,算,唔想躁住底揸車,
當就佢跟佢講咁行,
點知去到目的地仲要好著緊咁講多幾次「做咩頭先做路口唔轉」,
大佬呀行咗中線我過咗個路口仲點轉彎呀,路程又唔係差得遠,
同埋都到咗啦仲係咁講想點呀屌你

如果真係我錯或者係好心提點,我接受,
但唔係,再加上佢無牌啲語氣仲要閪閪哋,成程累積咁多次實在好難接受
講開自駕
試過同另外兩個朋友去歐洲旅行
先前已經講好咗大家輪流揸
因為有時啲車程好耐分分鐘揸兩三個鐘
其中一個,到佢揸咗半個鐘唔夠就停低
話左軚車,揸唔掂驚危險
全程旅行我另一個就不停咁做司機
佢就不停坐喺後面 wechat fb whatsapp直播
到走嗰陣去機場還車之後
我講咗一句
“終於唔使揸喇”
佢回番我一句
“你唔想揸唔出聲?你叫我揸嘛, 我以為你好想揸所以廢事同你爭添”

“我屌你老母呀”

半年無講過一句說話
自駕遊真係唔好隨便同唔熟既朋友去
作為揸車嗰個
朋友係後座玩電話都算鳩數啦
最慘係嗰啲下下嘈生曬又話你行錯路又叫你唔好揸咁快又插你手車屎嘅閪人
好似當正你車佢地係老奉咁
最慘係你揸緊車嗰陣又唔可以分心唔可以同佢開心
真係比死更難受

開火
出發前一日先知佢自己passport 過期,冇人怪過佢,然後發尻你發脾氣 十萬個問號,港女發脾氣真係冇理由,一句sorry或者唔好意思都冇
究竟我做錯左啲咩
利申:已遠離
講好行程幾點出發
例如11點去清水寺etc
又話攰起唔到 起左又要化妝
咁佢起唔到我地成班人周圍行下
一醒又想人地買埋野俾佢食
11點變2點 所有野都推遲曬
咁有啲野因為遲左做唔到
又問點解點解 又西面又呻
戇鳩
最尻憎
一日到黑玩手機
行夜市ok fine
屌但佢又唔睇架喎
又唔食野架喎
ok咁尻行囉 屌
行行下係咁睇手機
你話食野坐低睇下都算啦
全程唔講嘢無交流 都唔知你想點
家下當陪我黎旅行咁話?
你番香港慢慢睇啦手機 睇少陣會死咁
遲起身
班機都走埋
痴撚線
問佢想去邊又冇提議 好啦咁我決定啦 事後暗中屌我話曬事 扮大佬 痴撚線
有朋友特別驚做乘客,坐其他人開車佢就頭暈,如果同佢出去玩通佢會由頭開到尾,係要飲酒先會講好咗邊個唔飲可以開。自駕遊租車開通常都租大車或平車,唔覺有咩特別好玩到要爭住開。
揸啊?小蝗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞