同行友人做佐乜事令你唔想再同佢去旅行

706 回覆
824 Like 46 Dislike
睇下去邊啦,去日本(東京大阪除外)咁既作息都ok

去台北/曼谷/東京/大阪呢啲時間又真係唔好
真係覺得啲啲港女有問題
都係你地縱出黎
上面睇片叫你帶耳塞
我即刻第二日book多間房訓
或者同佢分開玩
都唔體諒大家
一齊左之後亦唔覺會互相遷就架啦
呢啲咁自我中心既女 都忽忽地
玩又玩得唔開心
搵到個同自己一模一樣既人根本無可能, 所以去旅行都係自己一個去

又或者一大班人去大路啲既地方
有次係台灣食完飯
成班人諗住行下再返去
佢自己一個急急腳返酒店
開門見佢勁尷尬咁係廁所行返上床
之後係廁所發現9毛
唔畀肚屙嘅?
影靚相唔係問題 厭唔靚想再影唔係問題
但係大佬呀 影左成輯咁濟你都話唔靚
你人柒咪影極都唔靚囉
嗰日又要曬到仆街又要冇搽防曬 兩條女不停影 我唔係話怕曬黑所以不停嘈 而係我啲皮膚敏感真係唔撚曬得呀屌你老母 最後佢地黑我面走 我已經曬傷到好撚紅腫痛 成個月先好返 佢地就幾日就退紅
仲有唔撚明做乜撚野要企係馬路中心影相 有車㗎大佬
其實係咪想暗示你
冇意見
但行行下見到自己想去既景點又會想叫大家一齊去
明明個陣大家已經等緊車去plan左既地方
一肚餓就黑面
多手搞鳩人啲野

唉總之好似湊仔咁啦
我唔係介意plan行程準備晒啲野
但你當我老奉又要屌鳩我
咁你自己去啦
我地係用wifi蛋既 個女fd成程玩電話 咁我地成班人係度周圍睇野買野
突然發覺個女fd唔見咗 而揾番佢個時佢反應係 你地唔好行咁快啦 我突然冇咗個wifi呀

都算 臨走個日佢乜鳩都唔執 d底衫褲全部掉晒係房 叫佢執佢就話呢d hand carry嫁 然後我忍唔住講咗句你d bra hand carry嫁?到真係走個下佢先叫晒班fd入去幫佢執

到番到香港仲加句
我地今次個trip真係好好玩呀 我地下次都要一齊去旅行呀
有次3個人去日本
入親d鋪頭咁我同其中一個fd分開行,但係另一個fd就跟住哂係是但一個既背後
咁d位又窄,有時想行返後睇佢又頂住成條路,跟到成知保鏢咁
畢業旅行自駕遊話要上山睇日出,
我負責開車,後面訓咗一半,
但有個女仔夠膽死話你揸車技術好唔掂,
Chok到我訓下又醒下,你可唔可以揸穩啲

面已反
仲要行幾步就話辛苦
首爾
話冇時間冇錢
然後轉個身就同條女過大海
比人飛佐先係咁約我地去旅行
而家已經唔想同佢去比佢攝時間

利申:3年前未畢業話去嘅grad trip到今日都未去到
做左半世人

係香港圈子就人十個九個都當老奉(朋友親戚都係)

結果一係以後少接觸一係做聖人
唔係最終要發爛渣擺款收場
企係大門等又on99
驚走失咪咁
屌 我有個fd又係咁撚樣
又係跟住晒 但佢仲要唔睇嘢
係一直同人whatsapp或打機
佢仲要係咁踩到我
我忍唔住出聲:你唔啱睇不如企出去等啦
之後佢真係企喺門口等
編行程唔比意見 去撚到又係咁屌鬼
搵路既時候個個開住個google map行錯就淨係識屌乜都唔撚做 我屌你老母 仆街仔
呢啲咁多夜生活既地方就唔洗咁早醒啦
中文高8度
同一個人

1. 我幫佢買火車證,佢完全唔睇張證包邊d地方/車種,仲同我講「下你買架嘛梗係你睇啦」

2. 去日本,唔同車站出發,約左係車上等。佢早我一個站上車,但到我準備上車個陣,佢仲行緊街買野,冇上車亦完全冇打算上車,問佢有冇睇msg,佢大條道理話「你咁多個msg我邊睇到」

3. 條友自己預十九幾個景點又行得慢,去唔切/冇時間食飯反而黎黑我面

4. 我朝早梳洗快,但食野慢,咪落去餐廳食住早餐等佢。佢拖住個喼落到黎發晒脾氣,話冇人幫佢手執野,仲話「你咁鍾意行先你以後自己一個人去」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞