同行友人做佐乜事令你唔想再同佢去旅行

706 回覆
824 Like 46 Dislike
行得好快 唔講以為趕住返工
叫我幫佢影相
影唔到佢要既效果就黑我面加即刻del張相

發我脾氣
完哂之後唔夾返錢
你算好脾氣了,同行冇其他人開車咩?
係香港玩到好埋既人絕對唔係旅行好伙伴,中伏一次伏
同女fd去深圳玩3日,話book兩間房,佢話貴,book一間房check in入房後話得一張雙人床,叫我訓地下
老奉要人幫佢影相
影完又要屌影得柒
即刻畀返部機佢
再加多句唔係老奉,下次旅行記得帶腳架
睇到大家的回覆我都忍唔住了雖然男友有機會睇到
佢家人明明睇完行程話冇問題 但去到又嫌都算
x 搵酒店邊有人會睇廁所對門架
透明唔得磨沙唔得拉簾唔得
你地兩公婆住一間姐 有乜問題
搵左我成個幾兩星期

好啦 搵到啦 去到又問做乜咁細
xxxx 大個d 廁所對門通常都係透明或磨沙架 知唔知乜係空間感乜係fashion ga
重點係 有幾多酒店會專燈影廁所門的相ga 冇相我又唔夠膽book 唉
IG, Facebook ,Instagram …
自從有咗呢啲閪野之後,真係攪我到去旅行冇晒意義
黑面
其實你係咪以為人地會睇錯你係肥絲大隻?
嫌三嫌四
問佢有咩意見,一開始話冇意見之後又話怕間屋有鬼又盛,真係想一把車落佢度
仲要當人呀四
正港女。。。

反左香港後冇再聯絡過
之前同班fd去台灣旅行,有其中一個朋友成程都機不離手同香港條女whatsapp。
旅程其中一日佢話條女病左發燒燒到四十度 ,佢話要買機票即刻飛返香港睇佢。
我同佢講燒到四十度就叫佢即刻睇醫生啦,你而家返去幫到佢條鐵咩。
佢之後全程神票守舍,去到鼎泰豐食食下飯係度瞓覺。
我覺得好醜怪就同佢講你咁擔心你女友不如拿拿聲食完返酒店打比佢啦,佢死話無擔心只係攰。
講多兩句佢掉低曬所有野一個人走左去,我另一朋友叫我唔使理佢。
我個時唔知係咪內疚,鬼咁擔心就即刻搭的士返酒店。
唔見佢就係附近搵佢,點知我朋友係捷運站搵到佢。(我地一開始有買捷運套票)
等佢同條女傾完電話先返去join埋另外幾個朋友繼續旅行。

之後佢同我講佢係唔鐘意去旅行既人,但我又見佢係fb貼相搭飛機。(可能只係唔想同我去😢)
迫我幫佢奶閪又夾緊幫我深喉
呢樣真係好on9

問親咩都是但
鬥是但
咁正
幫佢奶乾淨個西囉一係
去泰國,幾個人喺房入面玩緊牌
有條友戴住耳機,訓喺床度蓋住被玩電話定唔記得係NDS
我地見住張被上下起伏咗一輪,條友就去咗廁所
之後有個fd游完水返嚟,好開心咁諗住玩下跳床
兜嘢踩咗落一攤嘢度

利申:聽返嚟
最憎去旅行咩都計住計住
有次去日本我地4個人講明大約洗幾多到
但條友去到咩都話貴
去行街食小食
我地3個咩都食吓買吓
條友係到話呢樣貴果樣貴之後狂r野食自己唔買
咁都算數
最on9係
我地3個正餐想食好d但條一個話唔想食太貴
咁我地3個沒埋由唔埋佢唯有去食平d既野
仲念住去到可以食好西到最後又係同香港食垃圾一樣
始終去旅行個費用唔係一千幾百咁簡單,
為咗自身利益所以先會變到咁。
無呀,本身我諗住一條友去自駕嘅,但佢想join,
識咗十幾年費事同佢嘈,最多唔再單獨同佢去旅行
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞