同行友人做佐乜事令你唔想再同佢去旅行

706 回覆
824 Like 46 Dislike
點解你地會識埋咁多極品朋友
加一
成程火車用WiFi 蛋睇言情小說,睇到無電加無交流
沖涼沖左一個鐘

仲有各自訓單人床嗰陣
好憎返到酒店有人會直接坐上我張床度
覺得好污漕
自然醒
搭車做自己嘢好正常姐
唔通訓覺睇電話都唔俾咩
最撚難頂係一班人旅行去食飯 大家夾錢出黎
有條友話:嘩 咁貴既 我都係唔食啦
然後坐係到睇住我地食 點撚知又忍唔住口問隔離個人拎啲黎食
好撚心啦 去個旅行都咁撚寒酸 係到R呢R路
成程trip一班人食得開開心心玩得開開心心
唯獨條友又呢樣唔鍾意個樣唔鍾意 叫佢夾錢食飯又唔肯 搞到成班fd玩都玩得唔自在
最撚西利係返到香港又會有錢買幾千蚊波鞋 真係好撚野
自此之後 唔好話去旅行 連食飯都唔想叫佢
乜都唔plan 買機票都幫佢買埋
做乜都話無所謂
好似同個弱智嘅去旅行咁
少少錢又唔想比 全程淨係想有幾平得幾平
出發之前又唔講明
有時好趕, 路程短, 搭的士都好似拎咗佢條命咁
有錢High end friend 帶其他冇錢Low end friend 行名牌名錶鋪頭 行完又唔撚買
Gay
個陣第一次去台灣 總共4個人
佢由頭到尾唔幫手plan行程 無出過聲咁滯
佢話負責book青旅 有3個人(有個當地fd話嚟瞓一晚)
出發前幾日先知佢book咗2人房
我屌柒佢 話點撚樣瞓
最後因事個當地fd嚟唔到
佢:嗱 呢件事完美解決咗啦

出發前我哋喺group研究緊某啲地方點搭車去
但又扮晒嘢話咁搭去好啲喎
咁諗住佢咁講 即係佢知啦
點知去到問佢咁點搭
佢:我唔知呀 我無睇過其實
最後用返我哋之前睇嗰個搭車方法去

唱唔夠錢去 之後去到唔撚夠
就用港紙問另一個fd唱 個fd好人唱咗俾佢
佢仲要講咗句:家陣俾咗港紙你 你唔夠咪可以再唱囉

畀鳩面色我睇,無撚欠佢,問佢咩事西口西面又話無事,乜撚都唔講,要我估,鳩知你咩
認清真面目係好事。
一般都係時間死罪
重要關頭遲到,揀野揀得耐導致行程有變/搭唔到車甚至搭唔到飛機,真心會記成
其他野都冇乜所謂
早上塊面就西到食撚左屎咁 要估佢做咩 成日都要睇佢面色做人 我都係想開開心心去個旅行啫
咩撚野都話唔食 去日本 唔食貴野 唔食魚生 唔食牛 屌你老母到底想食咩
同個識左十幾年既frd去,平時都知佢咩性格,但都叫夾到
唔plan野book野>行程我話晒事仲好,想去邊就去邊
去到話悶>由得佢呻,行程照舊
成日對住部電話>可能平時見慣左無咩所謂,反正佢錯過左靚景又唔係我損失
嫌貴唔食(幾百yen)>反正咁熟咪請埋佢

好左佢都會準時起身又無咩衞生問題,最後無鬧到交平安番黎
咁多個呢個最痴撚線
去日本個時見到tenga就周街大叫幾次tenga
利申女來
廿歲左右 女 歐遊兩周
1. 冇乜點貢獻過plan行程 一係就去埋啲完全冇人想去既地方 又話我地安排冇所謂 plan完又彈三彈四
2. 做野"冇離搭圾" 可以一朝早開左個爐煲水然後落左街行 完全冇人知道佢去咗邊 電話鎖匙都唔拎
3. 極度冇時間觀念 講好搭巴士火車飛機唔遲得 仆佢個街臨上車上飛機先走去買紀念品買野食 搞到畀巴士佬同空姐屌 仲要係一上車上機就開走果隻 搞到勁唔好意思
4. 超級"呢feh” 一去到住嘅地方就即刻揀床 問都冇問過人 自己啲行李衫褲周圍掉 有朝起身嗌佢食早餐 佢喺座用衫同被嘅山爬出黎 到走果陣仲可以將另一個女仔嘅bra塞入自己個喼
5. 㩒得最少錢去旅行係佢 使得最多又係佢 搞到要問我地借
6. 行到邊影到邊 一味係咁影相唔跟人行
7. 成撚日唔知咩原因西口西面
六個人去旅行,為左慳錢叫我地屈蛇住一間雙人酒店房
一落機就要拖住個喼四圍去
唔肯租locker/去酒店擺行李
我都試過...我你等果過
去到泰國,個朋友成日幫女人買化妝品
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞