同行友人做佐乜事令你唔想再同佢去旅行

706 回覆
824 Like 46 Dislike
多年觀察得出,乜嘢人識乜嘢朋友
你以為你朋友係極品?佢只不過係比你更極品嘅極品
同窮撚去旅行好撚無癮
我有潔癖 同啲污糟既人一齊住真係搞唔惦
仲有要人幫佢影相
影得唔好係會屌鳩你
我幫你影到點點點,你睇下你影左d咩
而且又要你即刻send返d相比佢
大佬,收左你錢架咩
真 我朋友第一日話唔食晚餐 可以慳錢同減肥
第二日又話唔食 本身想食炒雞 佢唔想食咁變左碗頹麵
第三日又話唔食 之後去左買個飯自己食 泡菜國大部分餐廳都唔歡迎一人毒撚

佢話要留返啲錢兌返港幣 寧願蝕差價都唔用咗佢 理解唔到
個朋友係嚴重潔癖者,要睇精神科個隻,第一次去旅行所以叫左我陪佢。

個飛機餐個盒都要揾酒精抹完再抹
酒店要住得好高級好乾淨,但因為個病所以唔會同人共用一間房,又唔比我揀出面普通商務旅館,逼我一定要同佢住咁貴。
去個台灣3日2夜剩係機票加酒店用6千
想拒絕個時佢話已經book哂酒店買埋飛。
莫講話行程,連機場點樣去酒店條友完全無plan 過。搞到我部電話啲電用哂之餘,咁岩條差電線壞左,佢都唔肯借佢條線比我用。
好啦 落地番到酒店係附近求求其其揾間餐廳醫左肚先,都有特登開個apps 見評價唔錯。食到一半一句 間野麻麻 咁彈埋黎。
第2日朝早係lobby 等個時彎住身話肚痾痾足成晚,叫我自己去玩。
之後我就一條友吃喝玩樂左幾日,到臨上機先見番佢,先知佢個幾日都係酒店食杯麵,同埋去台北車站買手信

番到香港之後就無再揾過佢
去日本我訂哂機票酒店行程唔緊要,大家去玩得開心就得
去到其中條港女全程不停禁電話,我同另一個女仔
一齊搵路,條港女仲要話你去得多日本你最識路啦,咁即係去得多旅行就有義務做導遊?
用廁所又用得污糟,屙完屎仲有屎起馬桶都唔清,成個洗面檯淨係放佢自己既化妝品護膚品,完全冇諗過我同另一個女仔,吹完頭又整到成個洗面檯都係頭髮,同佢講要清潔好俾其他人用,俾佢反屌話你地兩個都長頭髮,唔俾啲頭髮係你地嫁?
講明第二朝要早起9點出門口,佢8點9仲起床玩電話,搭正9點我地出門口,叫佢自己搞掂
你自己知自己遲起身,化妝耐,咁應該預時間做,唔係下下要人就哂你,又唔撚係靚女都唔知邊到黎既自信要人當佢公主咁對待,出到街又不停玩電話,咁鐘意同男朋友傾計,咁死返香港唔好一齊旅行啦,成個旅程都俾佢整到唔開心,完全冇反思自己行為
問佢去邊唔撚應
去到又屌西話唔問佢
較個鬧鐘唔係叫醒自己
係叫醒曬其他人黎叫醒佢
有無咁cheap 既人呀
朋友都唔好做啦
太慳 成日話貴 想話食好野又唔好意思
去旅行去到咁慳不如唔好去
d行為,由訂機票,搵路,禁電話,柯屎,放化妝品,吹頭同出門口,同我朋友99%相似
好多係呢度既人自已根根計較
去旅行就同自已熟既人去啦
同fd 去 唔順意大家出聲 大家屌完2句 3366又拆得掂
好小擺心 返港之後連登post
推到比班賤畜睇到
未一齊去過旅行都唔好話熟
好多嘢朝夕相對先會睇到
佢老味條友係咪on9
夜晚晚走過黎放屁
99%相似..
可能大部份港女都係咁掛

(識都唔好相認呀.. )
之前同fd 去
出門又係訓到死豬咁 成班人拆左佢張床
睇佢點訓 衫亂放 幫佢收收埋埋 第2次唔收 掛撚晒係同層既房既門把
之後佢收返發火 屌佢2句咁撚小氣又沒事
利申 巴打
Cls 我直頭以為講緊我個港女fd
已反面
唔算友人 但係當初成程冇呢個人會更加完美
同埋完左個旅行之後唔想再見到呢個人

呢條友典型發臭肥仔黎 本身冇預佢一齊黎 但佢死lur爛lur就比佢跟左黎

本身開頭嗰一兩日我對佢都冇咩野 諗住當識個朋友 但佢愈黎愈污糟 行完成日身水身汗唔沖涼瞓上床(我瞓佢隔離床)
而且啲肥仔往往多汗過正常人 一發臭起上黎又比正常人臭幾倍 叫佢沖涼就話好攰唔沖 原本諗住算 只要佢唔掂到我張床都仲可以接受 但我一沖完涼出黎見到佢用腳趾夾我張床 之後我成個旅行出廳瞓

之後有一晚出去食日燒
我地個個都話飽啦差唔多走 條死肥仔繼續叫野食 我問佢食唔食得哂 佢仲好中二病咁拍哂心口話「交比我啦」最尾肥牛就一大碟 大蝦兩碟 仲有好多不過唔記得啦

仲有一樣仲過份 條友中意我家姐 死都要借啲易企埋啲 有一晚趁我家姐去沖涼偷偷地瞓佢張床 咁啱瞓嗰下我家姐出黎 嬲到震
嗰陣佢話想旅行見下佢嘅韓妹朋友
開頭好擔心老尷
但好彩有佢 人地講認為去旅行應該享受下當地嘅食物 我之後先可以食下好野 我講無用人地講先有用 好傷心

最後兌錢嗰度 佢係飛機度好興奮咁同我講達成咗個目標 我就問啦 下咩目標啊
佢就話 我留起左一筆錢啊(大約價值500蚊港幣嘅won) 返去兌返港幣
我淨係下左聲 然後諗 港幣兌韓幣再兌韓幣 竟然係為左咁而慳
幾女幾男?
再兌港幣 sorry打錯 太長了唔reply改了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞