同行友人做佐乜事令你唔想再同佢去旅行

706 回覆
824 Like 46 Dislike
3:3
幾舊水都慳去乜旅行
佢考咗幾次都fail,無牌,想揸都無得揸
梗係日用品都買番堆先返香港啦
貪香港啲嘢貴咩
吓,我同班朋友去旅行玩得好撚開心個喎
最慘係同女去旅行,屌你樣樣我搞哂,事前話你話事,去到呢樣又唔得,果樣又唔得,熱小小又屌哂鬼,哂小小又話哂死人咩,行兩步路又話黎旅行唔係黎當兵。
淨係得佢行得佢買野 我唔洗買咁樣

Btw 去旅行好少plan行程
係去前一日睇下想去邊再上網搵下點樣去
咁先係享受
癡撚線
全日對住部手機 食飯,坐車,做緊所有行程都玩緊電話 我地叫佢唔好玩啦一齊傾計/玩啦 佢就話:我要覆人呀
行得慢
每日全日2/3時間同男朋友傾電話facetime
嬲嬲地問佢 你而家同我定係同你男朋友去旅行呀?
佢仲答我 你唔明㗎啦~你快啲搵返個啦

單身狗

不過因為識咗好耐朋友
都係原諒咗佢
明明嗰日我負責帶路
唔知佢痴邊條筋話行第條路快啲就行左去
屌你老味兜完成個圈都未搵到出口
死死地氣原路返去
嗰陣仲要約左fd等緊
遲緊到佢先玩啲咁嘅野
到頭來好似唔關佢事咁

仲話想同我去多次旅行
不了,你自己去
去旅行我出錢,唔俾扑

我出錢佢出閪好正常啫
女神都唔沖涼
講明先,我覺得呢d嘢人夾人,冇話絕對啱定錯。

但係我覺得九點/十點出門口係好基本,好多地方夜晚七點後就冇乜好睇。

我去旅行絕對會撇甩d fd,自己去食早餐再後join佢哋lunch,因為佢哋出得門口已經lunch time。
四個男仔去日本,有兩個走咗去叫雞 最後差啲失聯
失你老母聯咩支那仔
唔係話唔嘆世界 , 係好多時PLAN 好晒 , 朝早出發 , 去D 遠D 既景點 ,

但又唔肯起身 ,

你12點幾先起身 , 又E樣又果樣出門口都1點幾 ,

去到都食埋LUNCH都下午兩三點 , 果時仲要冬天人地5點幾就天黑...

D景都睇唔到
點難頂都好,你唔影響倒我,我唔會理你

咩晏起身果d, 無問題,但我會朝早出左去玩先,你鐘意之後join又好各有各都好,我唔會等你。我覺得只係大家lifestyle唔好,你唔好逼我我唔逼你就ok.
其實住酒店廿四小時都可以打電話落reception叫佢refill 洗頭水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞