同行友人做佐乜事令你唔想再同佢去旅行

706 回覆
824 Like 46 Dislike
仲要全程用電話禁禁禁 錄音 我同佢講野就hea 9我
為左退少少稅死都要同我一齊比錢 我仲要幫佢拎埋佢啲野返香港 然後係咁問佢幾時交收又唔覆 到最後都無拎返啲野同比過錢 咁姐係都唔係好想要姐 點解當初要買呢咁 雖然都只係幾百蚊
同個friend去韓國 買咗機票先知佢特登就佢條女同佢個friend同一日去 同一日返 去到佢日日都話想同條女去行 叫我一齊 屌你 不如你自己同條女去旅行好過 叫我去旅行做乜 btw 自己行嗰兩三日好撚舒服 返到香港之後就無再搵佢
有個男仔friend機不離手,成撚日係度上ig update status,打卡post post相, 仲忙撚過返工 ,好心去旅行就放低部電話,用心去感受四周既野
Gay
毒撚黎架喎😂
去某國遊行
我本身喺該國住, 朋友落機之後個日我先去join佢
一見面就勁西臉, 途中我已經扮on9懶搞笑想氣氛輕鬆d 但去到夜晚都係勁西
問佢咩事又話冇野, 但d態度好冷淡

最後把鬼火, 自己都唔係好gur, 就冇做小丑
之後個兩三日分開玩
1.麻撚煩 行一個地方影至少十五分鐘相
2.乜柒都話唔岩食 厭貴
3.黑面多過食飯
把口話冇所謂
最後決定唔啱心水又黑面
係咁用公數買野比佢d 19朋友
屌我又係成日去旅行都係等我家姐同我老母搞到我3,4年都冇同佢地去旅行
佢遲起身都算 又沖涼又化妝又剩 成村人等佢出門口 一早講左兩點出 咪睇電視等佢 之後過咗鐘都算 叫佢搞掂講聲 後來成班等佢等到訓晒覺 起身見到佢仲坐床邊學人睇電視 最尾4點先出到 痴線 點解會有咁嘅人
你自己明知有皮膚敏感唔曬得
又唔搽防曬
仲要屌鳩人影相
似係你有問題喎
無牌就真係唔該收嗲
Hehe 黎嫁?
成日想買少少野就嘈生哂 又成日講悔氣說話 你咁有錢咪買 再加個厭氣樣 成程都係咁 食野又係 好
屌我用我啲錢又唔撚係你啲錢
去旅行仲咁撚慳 就住就住返香港啦
棄*
試過同個frd 去旅行, 去個度係完全冇野做, 冇野玩, 近乎荒島, 想早一日離開, 佢都話唔好
去到hostel, 個hostel負責人叫我地一齊同其他roommates食飯, 約左幾日都唔肯出,
推到好老尷
跟住我話咁唔好住呢住youth hostel, 住返普通酒店, 都係爭個幾百蚊, 起碼住得舒服d, 橫店佢又唔中意識新朋友, 佢就之後全程黑我面, 我完全唔明佢住呢種Hostel 意義係邊

之後已經冇咁熟, 真係旅行會清楚真正一個人係咩性格
完全唔知嗰日行程喎 我唔搽當我問題
影相緊係唔係問題 但佢地影影影同一個地方影50張都唔夠 都唔理人感受 你係咪就係呢啲人所以你唔明 你都好有問題
訓覺好撚大鼻韓聲

利申:其實果個就係我

次次同fd去旅行佢都要帶耳塞
不過我地仲有keep住一齊去旅行
冇搵過機票住宿、冇plan過行程、冇book過任何野
仲要我plan完既行程佢睇唔睇一下
明明行程表連交通路線都搵埋,夠膽死去到metro同我講搵路線圖睇

Send左個新聞上whatsapp group同佢講某某年之前出既紙幣唔用得,佢理都冇理過,係臨出發前一日同佢傾電話提下佢先知,仲話不如同我唱,我真係唱你老母

去邊都鳩衝去shopping, 買野買到唔夠錢比住宿費
我死催爛催都要大半年先還錢,仲要特登出去佢屋企附近等左佢半個鐘

唔付出都算,幫佢plan埋都不屑一顧

過左幾年都仲係好嬲
我都試過,問佢係咪佢啲尿,佢仲反問我「乜你用(塊廁板)架?」
雖然佢有用濕紙巾抺返,但我已經唔想用
全程遲到

全程係度嘈&怨
於是分開行
但集合又唔準時
包括準備去飛機場果程

利申:果位係我老公個妹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞