同行友人做佐乜事令你唔想再同佢去旅行

706 回覆
824 Like 46 Dislike
同埋經濟能力問題,我比較捨得駛錢,有時食d貴既我會講定果餐我請,咁佢又唔會尷尬,大家又玩得開心
一齊玩既就去下食飯飲酒同夜市
分開玩既佢就去左d睇景地方影相,我果晚就自己去左食法國菜
之後夜晚返到酒店就分享下今日d on9野
個Ex又係類似!
痴鳩線一分一毫都計到盡!好撚記得食一蘭叫多隻蛋都唔鳩比 話要公平喔 佢唔食我都唔可以食喔 唔肯問路搞到鳩行勁耐,日日要人6點出門口趕鳩十幾個行程攰撚過翻工痴鳩線!
其實點解會有公數呢樣野?
我同fd去旅行係大家傾掂,各自俾自己嗰份
食煙
公數係方便比錢啫 食野 搭車 景點錢

真係熟既朋友 唔會計較食多十蚊八蚊
6點
唔洗食早餐?
我覺得放假去旅行食個好啲嘅早餐係合理期望
呢下真!
係度想讚下我兩個fd子 我地三個好自覺咁一個起身刷完牙到另一個起身 個個都係大食怪大洗怪 買到一堆堆 買錯機票大家第一時間係笑唔係黑面 冷靜解決問題 好開心識到佢地
唔唱錢,話海外提款,但佢冇Set allowance 提唔到,我spare既借埋比佢都唔夠,乜都唔知,乜都冇所謂,乜都冇興趣
你留喺香港啦屌
咁女仔痾屎咁污糟架咩
其實呢個係冇自理意識
就算海外提款都唔會乜cash都唔帶嘛
張卡壞咗點算?
入境又可能會問你帶幾多旅費
伸手黨
Plan完行程係到嫌三嫌四
扯鼻鼾
呢度係我打錯咗
佢係將港幣兌韓幣兌港幣
但都係理解唔到 點解唔淨係兌自己想用嘅錢
去旅行唔帶多少少錢只係帶啱啱好夠洗 話咩驚自己洗太多 咁大個人有自制能力啦 唔夠錢洗又要迫人陪佢食平野 又叫人借俾佢 又唔好意思唔借 借完我就唔夠錢洗 最後番到香港又唔主動還錢 要三催四請先肯還
佢根本就係想用剩返幾多錢喺手個數字嚟同自己打飛機
自我陶醉喺我好慳㗎呢個概念裏面
訂酒店一定要平 方便同距離唔係重點
已經搵間500幾蚊又方便既比佢 相比附近出名個d已經平左成舊水佢都嫌貴
之後搵埋d又遠又up'dup'既send比我為左慳少少錢 完全唔考慮值唔值同方便程度
最後覺得自己同佢既旅行模式差太遠就拒絕唔同佢去
之前同個女仔去新加坡,永遠都唔搵路只係要我搵。行既時候佢自己一個係後面影相,唔會主動行埋我身邊一齊行,永遠要等佢或者調頭行返去搵佢。
次次都老撚奉咁覺得我要畀野佢,eg我拎濕紙巾出來抹手,佢伸定手出來等我擺張濕紙巾落佢手心
臨返香港前一晚,因為時間太趕所以一齊沖涼(大家都係絲),個廁所係冇分開企缸同馬桶,佢沖沖下走去痾尿,我個時用緊花灑,佢竟然mark大對脾想我幫佢沖下體 屌佢老味!

利申:面已反

其實香港好多女仔都係你想像唔到
一到酒店一個背囊車上床,有時仲會車埋落枕頭到,單人床我理得你,屌你雙人床你唔好亂車得唔得
唔止香港,其實邊度都係
你睇啲女仔屋企間房亂到一pat屎咁
房呢樣野 我個妹都係咁撚樣...
十一個人一齊去旅行
我plan我book嘢佢乜都無做過
去到嫌悶日日西面
好撚嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞