同行友人做佐乜事令你唔想再同佢去旅行

706 回覆
824 Like 46 Dislike
小學雞?
對住d無時間觀念的人 唔會有下一次

同班fd去都係中午先起身 食一食午餐就無左半日時間
想去遠少少都唔得,基本上係無行程可言
大家分開行,夠鐘集合都未到,wts問佢係邊又唔覆
之前同個女仔去新加坡,永遠都唔搵路只係要我搵。行既時候佢自己一個係後面影相,唔會主動行埋我身邊一齊行,永遠要等佢或者調頭行返去搵佢。
次次都老撚奉咁覺得我要畀野佢,eg我拎濕紙巾出來抹手,佢伸定手出來等我擺張濕紙巾落佢手心
臨返香港前一晚,因為時間太趕所以一齊沖涼(大家都係絲),個廁所係冇分開企缸同馬桶,佢沖沖下走去痾尿,我個時用緊花灑,佢竟然mark大對脾想我幫佢沖下體 屌佢老味!

利申:面已反
最憎啲人咩都屌一餐
其實真係好on9
無論係某啲方面 香港點優勝都好
你去人地國家仲要一路用香港思維諗野
咁不如番香港算啦
旅行本身就係去感受係唔同地方
唔同文化 生活習慣
留意下當地特色
乜撚野都屌一餐真係好撚煩
去日本 準時朝朝6點鐘瘋狂打黑痴打足幾個鐘
又冇減價但走去H&M買衫 仲要一件一件試 足足搞左3個鐘
乜都話唔想食 又嫌油又嫌生冷又嫌咸 但日日又食食一杯雪糕
一係就唔睇價錢牌食野 但最尾係除二比錢
出街著到成個大陸大媽咁 色彩繽紛既衫又色彩繽紛既拖

以後唔敢再同佢去旅行
夜晚趁我瞓著果時吉我,我吉返佢佢又發嬲
沖涼嗰段做乜撚嘢
幫佢影個啲ig女神相影幾十張都唔滿意
黑鳩我面仲比說話我聽話邊個邊個影得好啲
最on9係之後睇返佢幫我影既相仲差過我幫佢影個啲
然後影完呢啲相即刻一路行一路執相之後po ig話比人知自己去緊旅行
佢去旅行根本為左去比人睇
係ig到塑造自己生活幾咁精彩

仲有旅行緊係有啲意外
但就因為啲我都無心既事發我脾氣屌鳩我
有晚我沖涼先用埋最後兩下既洗頭水
咁我沖完同佢講返
佢就屌鳩我話做咩知就黎無洗頭水都唔即刻出黎比佢沖先
咁我話不如我落去便利店買枝上黎頂住檔先
但佢又話酒店有做咩要哂錢買(酒店要等第二日先有refill)
之後佢沖沖下又屌哂鬼
原來個熱水爐係儲水式
比我沖到無乜熱水 所以佢沖沖下變凍水涼
咁佢又屌鳩我講埋啲悔氣說話話同我去旅行好黑仔etc

咁之後我頂佢唔順
受左咁多氣都唔知做乜鳩
提出左不如之後分開玩 夜晚酒店見既idea
但佢一聽到就著撚左火咁
話唔想再見到我
即刻執野走人同自己book另一間酒店住
咁我見佢一個女仔
咁撚衝動都唔知自己一個係異地會發生咩事
就死死地氣自己搬走去左住hostel
留返間房比佢 咁至少知佢住邊
我或者佢有咩事至少可以搵到佢

之後 雖然大家都平安都返到香港
但佢已經block哂我所有野
依家有時見到都面阻阻
明明本身都算做係紅顏知己級既朋友
相處落都無乜野
但去一次旅行就真係睇清佢係一個點既人
係香港日日食m記 KFC
去到台灣夜市先話啲野食熱氣唔食
搞到我地食完夜市再陪佢去搵飯食
懶床
起床哭
無理由西面
留名
永遠都話要坐餐廳食野
行去邊都係
話十點起身 十二點都唔肯出房
唔肯行路 要全程搭的士
講野句句有骨
公主病
以上嘅全部都係同一個人身上發生
起床氣
我屌
同部電話去旅行,日撚日㩒㩒㩒。有冇尊重過我啊仆街
乜柒都影一餐
行程乜都無意見,你鐘意
去果時又有意無意咁講無興趣,一係就係隔離行黎行去,一係就不停禁電話打機
最後仲講到自己好好咁,你想去我陪你去之嘛
唔到12點都唔起身,原因係前一晚打機打到2,3點

仆街,你同部電話去旅行啦
同個fd去新加坡旅行
日日行商場
叫佢去環球影城又話之前去過
最後個三日各自各玩
用到浴缸全部都係頭髮陰毛
計較(當自己蝕既時候 1/2蚊都計)
「香港好食好多」「佢地煮得唔正宗」
怪人影相柒
more
天氣一熱就心情差
唔沖涼訓覺
行得勁快貪心想去多d地方唔想等同行友人
去機場 次次都出事 (起唔到身要飛的/買錯機票/英文差唔識補救)
一行商場想shopping 就黑面

以上缺點全部都係同一個人我自己
最撚憎啲人趕頭趕命趕行程
戇鳩,朝朝早六七點起身,夜晚十一二點就番去訓
真係外國既路特別馨香咩

我去旅行係求relax
唔撚係去辛苦過番工咁趕行程

大家lifestyle唔同
見頭一兩日大家志向唔同,都已經話分開玩

班柒頭仲好意思上黎兩登屌鳩我港女
真係心諗邊忽得罪你
三男一女去旅行,個pair晚晚係度拍拍拍,第二朝又遲起身
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞