同行友人做佐乜事令你唔想再同佢去旅行

706 回覆
824 Like 46 Dislike
同班fd去台灣,自駕遊

我話架車有CD機,不如帶碟一路揸一路聽

有個fd話好,包係佢身上

點知佢帶d咩蕭邦,咩莫札特第二圓舞曲個d

成車人聽到就瞓著,係高架差d撞車死
笑了
呢個朋友正
R野食真係好撚狗,
乜都話想試下味俾佢食啖,
食過知道好食要食之外,我夠係想試下味先買啦!
我哋兩pair情侶去台灣,我個女仔fd郁啲就話要包車又盛,一時又話熱,一時又話腳痛: 心諗,怕熱就咪撚去旅行啦,同埋著高踭鞋旅行,唔痛就奇啦

之後我哋去猴桐撚貓,佢坐埋一邊,黑尻晒面話有乜好玩,不如留喺香港攬住佢隻狗好過啦
屌!你同條仔喺香港夠扑野啦,在去到台灣又日砌夜砌?
你班友冇品味啫
訓到好晏先出門口 出到去又係咁行d香港都有既舖頭 e.g. H&M, Forever21
lm
你另一半父母第一次去旅行?
唔好話知你真係去訓地咁柒
正常都係要訓地下
鬼叫佢係男仔
試過一次同FD 去 ,

1. 問佢想有冇咩景點想去 ,

佢一句 , 我第一次黎點知有咩景...

我心諗...唔通想我帶佢去一次我已經睇過既景?

2. 坐車剩係FB , 上FORUM , 睇漫畫 ,

連睇下目的地食咩都唔睇 , 去到又話唔想食又剩 , 問有冇其他選擇

但自己又唔睇下附近有咩食

食野問人拎中文MENU 都唔敢...

見到D 野冇貼價錢牌又唔敢問 ,

3. 行左幾粒鐘先睇岩件衫 , 又話再睇下先

轉頭想買返到去到間野又收左 , 第2日又要去一次...

到我有野想買時3 , 試下衫又話耐又剩 , 自己走去其他地方 ,

我試衫到買完 , 前後都係十分鐘 , 同埋我有間鋪想睇 ,

搵左十幾分鐘就黑鳩面 , 唔諗下我同佢睇左成個下午 ,

仲要買唔到 , 第2日又要同佢去多一次
姐手姐腳 同佢講左要快啲 預早哂時間去機場
點知拖到要跑上機
前幾日同個女仔frd兩條女去完旅行,成程都好開心好和諧大家好有共識 唔會賴床好準時起身化妝 去晒想去嘅地方
好旅伴真係好難求 去到旅行就現曬形....
好彩前幾日去完個fd相處得好好又無鬧過交又夾到
有好多撚樣
一齊plan行程果陣又話乜都冇所謂
咁我就plan啦

點知去到又乜乜柒柒鳩鳩屌屌

利伸:做開搞手
真係要揾啲
勁fd勁fd嘅老友先好去

就算大家價值觀好接近都好難夾足100%
但係因為大家fd底
會互相遷就同原諒

有陣時人生路不熟
一係行左 一係行右
呢個時候只可以鳩撞

我決定左行左 (其實都係鳩撞)
行錯左最多咪行返轉頭
條仆街瘋狂屌

心諗
暫時同frd 去咁多次都好開心
冇話投訴邊個人唔好
大家都好成熟好顧人感受
有d 人冇意見只係跟人行程,
又直係全程一d怨言都冇
有咩唔妥就當面講出黎大家com掂佢
笑笑口屌一條友:屌你唔係咁呀?
佢又笑笑口話咁跟你地囉
反而最唔開心係同ex去
唔係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞