同行友人做佐乜事令你唔想再同佢去旅行

706 回覆
824 Like 46 Dislike
絲打下次同我去
佐你老母
結論
獨遊最好
搞小圈子或者小動作 例如明明大家傾好食咩轉個頭係某啲人面前嫌三嫌四拉攏人撐佢 最後個個就佢一個
我講先,太污穢

佢係女仔,
1.話酒店廁所污穢,無影櫈柯尿,但滴d尿係廁板唔抹
2.唔俾人執房,垃圾又唔自己清出房門

無同過佢去旅行但想分享下

個同事係女仔
佢話去旅行同房女性朋友要同佢一齊沖涼佢先安心

仲問同枱班男同事會唔會好似佢一樣
嚇到成班男仔呆哂無聲出
個frd出發個陣唔見左passport同機票 仲要事後空姐開咪先發現唔見左

最on9係返黎個程又再唔見多次passport
屌佢老味當自己搭的士?
搭的士咁對司機都俾人叫佢收聲
咁叻佢自己揸啦,洗人唔洗本
當下想唔想推佢落山
好在係兩日一夜咁短炸
打完先見到呢個post
我地係咪識個條港女
去完一次旅行分分鐘無朋友做。
自己落去食早餐唔同我講,我又聽唔到聲on99係度等勁耐先發現佢落咗去
係某個景點自己唔知行咗去邊,成個旅行團啲人等咗佢勁耐,直到導遊叫我不如落車等你個fd,佢先施施然行上車
厭3厭4
一定係唔撚比錢
枉我咁辛苦plot返個graph出嚟話佢知個預算
原來佢係唔會比足錢既
用「比住先」既借口 上年借比我個朋友既錢今日都未還
我問佢拎返錢 仲要屌鳩我唔當佢朋友
喂大佬 如果唔係就你budget 我可以去間好少少既酒店
而家咁辛苦就左你 又做埋research 你條仆街原來係打算唔比錢既
我個朋友出發前一日先話我知想食邊間邊間餐廳,
仲要冇地址,要我幫佢搵埋
然後我冇 plan 到佢d餐廳入行程,餐餐佢都唔滿意
導遊都有導遊費啦
夜晚瞓覺話有蚊 問都未問過我地就喺度噴蚊怕水 間房冇窗冷氣唔勁 d味勁濃臭撚到仆街
開咗房門都散唔到 成晚on99咁瞓唔到
明知自己起身裝身要成粒幾鐘又唔較鬧鐘早起仲要賴床
朝朝要人響度白等佢
又話熱又話曬又話溶妝 行一陣又話攰
買完嘢又唔想拎要人幫佢拎
自己無知仲要數返你轉頭話你扮晒嘢
死港女

利申:女 已絕交
行程唔幫手plan
機票住宿唔幫手睇
訓到晏就4點幾5點先起身
帶完佢去啲地方又嫌三嫌四
蕩失路又唔幫手揾路

自始之後開始獨遊 返唔到轉頭
好心收埋d公主病先出門啦
兩個人去,旅程一半佢要返香港丟低我一個
最憎人話要早起身 去旅行梗係嘆世界啦,你估番工咩趕頭趕命
仲要比佢話你收多佢錢先慘
咩都唔幫手plan 我plan好晒去到又嫌悶
仲要日日拎住部電話係咁㩒㩒㩒 又wtsapp係咁錄音
搞到大家幾日其實無咩野講
唔知係同我去旅行定同佢電話旅行
心裡面應承左自己唔會再同佢兩個人去旅行
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞