同行友人做佐乜事令你唔想再同佢去旅行

706 回覆
824 Like 46 Dislike
好趕/好慳都會唔想再同佢去旅行
機票酒店行程我搞掂曬
去到話唔記得帶行程紙
講明成日都要行 堅持第一站就去shopping
行唔夠幾步就嗌熱嗌重嗌攰
問咩都話冇所謂 去到就多多怨言
最尾一日黑我面
利申 面已反
[臨時改行程]

一大班frd去,去之前Plan好曬,問好曬世界,無意見

一落地見有濕9平少少嘅套票賣,就拉大隊去join

Fuck 咁唔洗我plan啦!浪費我時間

臨時改行程又係我,原因係:我睇咁多資料我最熟

當時為左個tour嘅和諧,忍住無開火
男人老狗貪得意食催情朱古力
同ex去到一個無Data嘅地方,佢一路搭車,一路不停whatsapp

我:

原來佢不停send離線whatsapp俾佢個fd,狂數個地方好悶好無聊。但當初問佢去唔去,佢又話好,問佢有乜意見,佢又話無

已分手,而家講起都嬲
真係想enjoy旅行 獨遊好撚過

人夾人 唔夾嘅話夾硬去好撚無意思囉

你去嘅我又唔想去 我想睇耐少少又驚悶親你

其實剩係 口講話唔悶 跟住係側邊踱步 拎住部電話 跟住口upup 已經好難頂

呢樣真
當我見到啲景 覺得好靚好興奮嗰陣
你就係隔離玩電話
其實冇話咩啱唔啱 但真係好掃興
講得太好
行多兩步路又話係攰又話熱, 跟住唔埋之後o既行程就咁返咗酒店
去到邊都掛住ig wtsapp 我地企係你隔離就當我地死既
你不如一開始就咪撚跟埋嚟啦
識得有條仔仲難頂過啲港女
話乜都唔識整就叫我搞
明明大家都冇錢仲要同鳩我講去book明星開間酒店 我話貴又西晒面
由朝飲酒飲到晚,醉咗打人
唔係友人係家姐
影港女相幾百張 仲要我電話 影唔掂比佢黑一日臉
叫佢plan行程佢唔plan 去到唔鍾意又比佢屌足全程 話叫左佢諗地方又唔諗 賴返我轉頭我諗曬佢仲邊有得諗
狂禁電話+西面

冇下次
踢我命令落床叫我幫佢買飯 咩態度
佢同條仔嘈交,結果我要受氣
佐你老母臭閪咩
小學雞唔撚識字?
每日7點起身
夜晚10點先返到酒店
chur過返工
容許一個我唔識嘅佢嘅friend無啦啦join我地
你join冇問題,又無禮貌又唔比人講野,自己又公主病發作
3個人去就好似我1個人去
我唔好自己行?又要照顧你地麻撚煩
我friend仲覺得冇問題
個問題就係你覺得我點都冇問題冇諗過我感受呀

利申:玻璃心純呻
好耐冇見呢篇
唔係友人
係仆街大陸親戚
去到邊都話要食番中菜 話西餐難食
想睇動物園定水族館話長隆乜都有得睇
睇完表演話去澳門睇水舞間仲正
又唔講想去邊 到諗左又話唔想去/留係房
明明講左airbnb禁煙又食煙搞到我俾人罰錢
又唔可以分開玩因爲英文溝通唔到
屌諗起都嬲
成程trip都要就哂佢買野
列咗成個list出黎話要買哂咁多樣
成個list成廿幾 三十樣野 話幫自己屋企人買喎
佢屋企人係咪當佢去轉旅行好似做代購咁
35度十五分鐘腳程唔比我答督督 係泰國
我提出自費都唔得
但已經抽住好多野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞