有日屎忽痕一條友去印度食左半個月咖哩

1001 回覆
1850 Like 35 Dislike
留名
https://m.life.tw/?app=mview&no=171426

睇完呢篇野,真心想炸鬼左成個國家去算
重新發展過。。
恒河到底係咪傳聞中咁樣?
見唔見到人強姦?
lm
Lm
留名
留名遲啲睇
其實蘭卡啲人係幾好幾友善
lm
朋友你番印度食蕉啦
要接受有人想扼你係平常事

出發前已經睇左好多blogs都話去印度要小心好多人會想扼你d錢,扼錢既方法不外乎就係抬高個價、兜路、假收門票等等,因為要記住你望住佢地就係一個印度人,佢地望住你就係一隻等緊人劏嘅肥羊。就好似當日我喺德里機場出黎既時候,喺香港帶過去個張電話卡唔知點解用唔到,於是迫於無奈之下就要喺機場買張sim卡。去到個counter,個大叔望下我,我又望下佢,然後就收咗我1100 rupees,大約140蚊港紙左右,可以用一個月,每日有1gb data,咁我見個價都ok就冇講價買左,到後來我係市區見到原來只要600rs就買到一樣既野,變相我就買貴左差唔多一倍。

然後到我去到加爾各答機場時,就有一大堆的士司機向我招手,呾我就諗到好醒咁見到有個prepaid taxi既counter就走左過去order左架taxi去我hostel,收我800rs,咁我見佢寫到明碼實價出黎就算,個司機仲一邊車我一邊話好遠架,收平左你乜乜物物,雖然係咁我仍然都會話個司機係一個好人,因為去到舊城區私家車根本無可能行到,於是佢就自己出錢叫左架人力車送我去,所以印度人俾我既第一印象係唔差既。

佢一見到我就笑笑口叫我戴花圈搞到我好驚

一到去Varanasi舊城區,就受到無限既聽覺上既剌激。印度人開車會習慣每5秒就響一次鞍,無論佢前面係有冇車有冇人,佢地都會照響,所以當你走到印度既街頭時,耳仔任何時間都會受到車鞍既騷擾。後來去到某d城市,有d人仲會特登係你身後響鞍嚇你,久而久之我隻耳唔知係咪習慣左,導至之後返到香港竟然覺得香港真係好寧靜。

我有問過當地人點解佢地要咁做,不過佢地諗咗好耐,只係答咗我一句I Don't Know,而我就覺得佢地純粹認為咁會型d,因為印度人真係好鐘意表現自己。

https://www.youtube.com/watch?v=J7rQMIy9TAo&feature=youtu.be
upload左條片,呢條未入到舊城所以已經唔算好嘈,不過可以睇得出佢鐘意無緣無故就bu你一下
呢篇野有d真有d假,又或者係而家已經唔係咁‥我之前有睇過呢篇
想去見識下
希望到時搵到friend 陪,如果無人陪可能係度招下巴絲
菊花痕
Lm
你個菊花仲保得住 叻仔
gd post lm
唔敢去
留名睇樓主經歷
冇完整屍體
LM
lm
我識有女仔去過幾次,去過樓去講既地方
我係河邊睇人地沖涼, 有條屍飄浮緊過去D人都冇反應
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞