有日屎忽痕一條友去印度食左半個月咖哩

1001 回覆
1850 Like 35 Dislike

我地係個Ghat度hae咗成粒鐘,忽然見到班印度中學生話要同我影相,本身影完都冇乜野,點知一睇返頂丫!我同佢地撞衫嘅!!如果唔係我膚色白佢地少少我差d都搵唔到自己呀!

Shasha同我講,下晝佢可以車我去一個遠d嘅山同湖,嗰邊睇日落靚好多,佢唔收我錢,淨係幫佢入返d油就ok,我心諗電單車油錢有限數啦,所以就跟咗佢去一齊入油。去到油站,個師傅問我地要入幾多,入滿就大概500rs,我計下500rs大約都係60蚊港紙左右,點知我未開口Shasha就同師傅講話入住200rs先啦應該夠架啦,真係唔夠先再入,我又係打左個突。

沿路我地兜過咗幾坐山,睇到好多當地人嘅農村同鄉郊生活,我相信如果唔係Shasha帶我黎我真係冇機會睇到。去到中途,大陽開始落山,我先發現原來日落我係睇幾多次都唔會厭架!Shasha又叫我幫佢影咗好多寫真,話要send俾佢個日本女朋友喎。

返到去之後又去咗佢uncle度食飯,佢終於開口同我講,佢話有幸認識到我呢個朋友,同埋呢2日玩得好開心,不過因為佢仲係學生冇收入,所以如果我覺得開心嘅可唔可以俾少少錢佢,佢冇講明要幾多,其實我都估到佢應該都係個guide咁,只不過用一個friendly d嘅方法去接近你。嗰刻得冇咩特別反感,可能係見到呢邊d人咁窮,而自己只係付出少少就可以幫到佢地,再加上呢2日Shasha真係好似帶咗我入呢個城市咁,雖然一開始可能係有目的,但我都相信佢係重視我呢個朋友嘅,如果唔係都唔會我返咗香港我地仲keep住有whatsapp contact啦。

所以呢一次,我覺得係天使贏咗。

附送少量Shasha寫真,佢真係好鍾意上鏡,行幾步又叫我幫佢影一張‥

個樣好唔似學生
Shasha變左主角
出現埋呢篇冇ga 啦,之後又有另一主角
不過因為佢仲係學生冇收入,所以如果我覺得開心嘅可唔可以俾少少錢佢,佢冇講明要幾多

其實我覺得佢講明話收錢帶你玩
好過咁樣好似水你咁
係ga
都有少少唔舒服
不過500rs 對我黎講唔算多
佢又滿意
都算和氣收場既

可能我份人太隨和
認同

明買明賣
如果有潔癖 去印度捱唔捱到半日?
睇到撞衫大大聲咁笑左出黎
樓主講嘢好搞笑
暫時旅遊台淨係追緊你個post 最高質
要睇下咩程度既潔癖
多謝支持
今晚會出多兩篇
真係完全唔覺影個時
真人真事絕無取巧
巴打咁風趣幽默一定大把女
不過樓主都算應對得好好
不過睇樓主你之前個d經歷
呢樣好似係印度人普遍嘅文化
如果佢有個牌指明話點樣guide 幾錢咁
好似仲好
live
好那正

我見親啲印度佬都係劈頭就
hello my friend

Lm
兩個禮拜冇沖涼??
攞你命三千巴士

一早起身執好野,就準備坐8點鐘巴士去藍色城Jodhpur,check out完一出到guest house,就見到Shasha著晒皮褸連電單車都換埋咁喺度等我,「Hey bro! Let me take you to the bus station.」我一時間未反應過黎,可能佢見我有未有動作,就補充多句:「No worry, no extra cost.」然後就好似烈火戰車咁直衝去火車站,聽落好似好hehe好浪漫,但當時我攬住一前一後大細背包坐喺架電單車上面,都幾呢hea。

隨住Shasha架車開走再加上我喺半推半撞之下上咗巴士後,Udaipur呢個白色之城就暫且告一段落,取之代之嘅係,我點算喺巴士度渡過呢5個鐘。第一次登上長途巴,第一個感覺就係臭,呢種臭已經係超越咗火車上面聞到嗰陣腳臭味,反而係似混合咗少少腳臭加幾日冇沖涼臭再加陣陣口臭調配出黎嘅氣味,如果唔係因為呢段路冇火車路線,我都唔會走黎搭巴士。不過諗深一層,搭下都冇壞,冇搭過我就冇呢個經歷啦!

其實幾分鐘之後,個鼻已經適應咗呢度嘅味道,所以我先開始有返心情去慢慢觀察下身邊嘅人同事。原來唔止火車,印度嘅巴士都有分坐位同卧舖,不過經過咗我呢次體驗之後,我強烈建議大家買坐位就ok啦,尤其係短途,千其唔好買卧舖,因為第一巴士嘅卧舖同火車一樣,如果中途有人上車係會share坐嘅,而d印度人通常都唔會太在意衛生,有可能三四個人迫喺同一隔度一邊食野一邊吹水,有時仲會成對腳棟埋上去,一諗到如果要訓喺人地嘅腳臭之上,媽呀我真的不行。

第二就係印度嘅路真係好衰好衰,除咗周圍都係一個窿一個窿之外,印度政府唔知係咪因為驚d司機超速,所以無論係大小公路馬路之上都會加舖咗好多減速帶黎提醒d司機減速。OK如果你話喺市區咁多人多車又亂嘅馬路上面整呢d我都覺得情有可原,但大佬呀!有咩理由人地好好地一條公速公路你地整條咁嘅野?高速公路邊有人會無啦啦衝出黎無啦啦停車啊?印度嘅高速公路最高可以開到120km/h,你諗下如果個司機真係一個唔留神行到好近先見到條野,點減得切速啊?真係仲易有意外過你唔整呀!

總之我成程車就係拋下拋下chok下chok下之下渡過咗,仲high過玩過山車,我真係鄧訓喺我上層個叔叔條腰骨擔心‥

(google圖片)
有沖
日日都有
不過頭5日沖凍水
之後開始先有熱水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞