有日屎忽痕一條友去印度食左半個月咖哩

1001 回覆
1850 Like 35 Dislike
都係想去但係無膽
被delay

飛機6點半準時起飛,印度嘅內陸機好細架,所以起飛嘅時候都搖晃得幾厲害,不過我由於太攰,所以上咗機之後就即刻抱頭大睡,諗住坐過靚鐘就到目的地,點知係我半朦朧中聽到機長廣播,不過由於佢係講印度文,我根本聽唔明佢up乜,雖然佢之後都有用英文再講多次,但係佢d口音真係好難聽,坐我身邊個印度人又唔識英文,真係雞同鴨講,所以係呢個時候我做左個好重要嘅決定‥就係咩都唔理,訓多陣先,直至我一醒發現點解成2個幾鐘都未到,就知出事。

問返空姐咩事,先知道原來因為Varanasi機場太大霧所以降落唔到,當時架機已經開始降落緊再東面d嘅加爾各答機場,呢個亦都係我本身plan咗飛返香港嘅地方,但因為我太遲先申請open jaw所以趕唔切,估唔到因為呢次陰差陽錯而黎咗呢度。空姐話要作短暫停留,等嗰邊d霧散咗先可以再起飛,結果呢個短暫一下子就停留咗兩個幾鐘,機上嘅人開始鼓躁,而空姐就要不斷派水派零食黎震壓住d人群,至於我呢‥都係訓多陣先。

最後等到十一點幾,飛機終於可以重新起飛,最後順利降落Varanasi機場,而原本8點就可以到達嘅我,最後搞到差唔多一點先出到機場。但係抱住樂觀精神嘅我喺個刻覺得真係好,我唔駛搵地方挨眼訓hae住等hostel check-in,於是我馬上就去搵prepaid taxi個counter搵的士去hostel,殊不知又做咗水魚‥
女仔去到比6 7個咖哩佬輪 慘撚過死
咁真係冇得避
所以我都建議想去既絲打自己衡量下
可能我一條仔唔太擔心,加上有時hostel識到人可以一齊行動
呢句真係同意
文呢
話說我真係見唔到有香港女仔
台灣大陸日本韓國歐洲女仔都有遇過
遲d 會講
冇飲呢間,唔近我
不過係印度差不多日日都有飲lassi
唔好話女人啦 就算係男人班咖哩佬見你青靚白淨都搞你啦 佢地連Bb仔同車軑都會屌
有冇肚屙?
留名
Lassi 一開始好驚飲完會柯
飲完第一杯就停唔到日日飲

我覺得Kolkata 幾值得去,好似返左七八十年代既香港
咩事?
係最後一日個肚有d 唔舒服,不過又未到肚屙
其他日子方便次數係多左,但我覺得係因為食既多數係素,而唔係因為肚屙
咁可能係我好彩遇唔到呢d人
留個靚名
LM支持
留個靚名
留名

好想去, 不過太危險
留名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞