有日屎忽痕一條友去印度食左半個月咖哩

1001 回覆
1850 Like 35 Dislike
雖然多了陣咖哩味,但少咗陣亞視味

睇到都覺好笑 樓主文筆
真係好似陳展鵬
印度人之中佢其實都算靚仔

好好睇,求樓主多D update
「Hey friend, what's your name?」又係熟悉嘅對話,已經唔知係第幾次聽到了,我繼續向前行。
「I'm not cheating, I like to make friends with you.」所有騙子都會話自己唔係騙子,越強調自己唔係騙子嘅通常都係騙子,我繼續向前行。
「I'm a university student, I can show you Udiapur.」喂你個樣點睇都唔似學生wor!不過唔知點解見佢咁死纏爛打,又激起我好奇心好想睇下佢玩咩。我同佢講我今日剛到,要去咗guest house check-in先,之後我地交換咗whatsapp,佢叫Shasha,佢叫我settle down之後就可以搵佢。原來印度呢邊都係流行whatsapp,我先後認識咗幾個印度人都係用whatspp黎交流。

\

返到guest house check-in完,馬上沖返個熱水涼,然後喺張床唔覺意訓著咗,一扎醒就已經係三點半。睇一睇個電話見到Shasha傳咗好多個messages俾我,唔知係咪驚我會走咗佬咁。
〝Hi friend how are you?〞
〝You fresh up?〞
〝Where are you?〞
〝You can come my place to eat my uncle"
〝restaurant〞
〝Best food and view in town〞
〝Closed to you〞
睇黎我真係好攰,俾佢炸咗咁多野都唔醒。我同佢講我訓咗陣,而家要出去搵野食,不過我唔想去佢uncle度食,我想食一間我喺trip advisor見到評價好高嘅café。佢係咁同我講唔好食,話佢uncle好食d,但我冇理到佢,睇住google map行咗去間café。我order咗個薯仔做嘅薄餅同一杯士多啤梨lassi,點知食食下Shasha無啦啦黎咗搵我。

「Hey bro, you are here.」廢話我咪同咗你講我黎呢度食囉!
「Oh bro, is this iPhone X? My brother has one too.」然後經過咗2日相機我唔覺得佢真係有brother,應該係吹水多,而且我去咗印度兩星期只係見過一個印度人用iphone X,而且嗰個係一個醫生。佢仲要即刻拎我部電話影咗張相post上我個ig story...
「Hey bro you finished? Let's go to my uncle's place.」喂你咪見我岩岩食飽囉,仲去你uncle度做乜春。
「Bro I tell you my uncle place has the best view.」OKOK,我實在頂唔順,我決定跟佢去睇下‥

多謝多謝
會努力update
有d 眼濕濕

要睇埋個幾幅圖上面d字
送副太陽眼鏡畀佢啦

佢真係想拎走我副超
eat my uncle

條友都幾恐怖特登上黎餐廳捕你
留名睇中伏

五點半,太陽開始落山,夕陽映照下嘅Udaipur顯得更加靚。原來Shasha所講嘅Uncle’s place係一間guest house樓上嘅rooftop restaurant,我估應該係帶到客上去有commission收個種,我即係昅一昅個menu,好在都算係正常收費。我同佢講我岩岩食完野,所以飲杯咖啡就ok。

一邊睇住日落,一邊聽Shasha講佢嘅故事。佢話自己同女朋友分咗手幾個月,不過上個月剛剛識咗個日本妹,然後嗰晚佢地飲酒飲到醉醉地,佢送個女仔返guest house嗰陣就發生咗關係,佢話個日本妹好lum佢,而佢亦有當正佢係女朋友咁,話下年要去日本搵佢。講真,印度人講嘅野,我覺得有三成真已經算好多,可能食女嗰part係真嘅,至於其他我都係聽下就算,不過睇得出印度人真係好鍾意講性呢個話題,成日傾傾下計佢地就會講咗去性經驗上。

天黑後先發現原來今日係Bluemoon,亦即係超級月亮,Shasha就帶咗我去一個再高d嘅地方,可以清楚咁睇到成個月亮。人地話外國嘅月亮特別圓,其實都係岩架,喺香港呢個石屎森林,周圍都係高樓大廈包住晒,唔好話睇到天上嘅月亮,淨係搵個唔俾對面樓望到自己嘅單位可能就已經好難‥印度雖然窮,但起碼佢地都仲可以擁有到滿天星星。

傾咗成兩個鐘,我話我差唔多要走啦,然後佢叫我等陣,我見過走左過去同嗰個稱為uncle嘅人傾咗幾句,之後佢uncle望一望我,就向我走埋黎,死啦!佢地係咪打算唔俾我走呀?我捉實枱面隻叉,有d咩事都可以拎黎自衛。

「Hey, Shasha told me that you have a nice camera, can you take me a picture?」然後佢笑笑口咁指下我部相機。「Oh, sure.」我幫佢影咗張相send俾佢,臨走嗰陣佢仲俾咗個8折我添。

我覺得Shasha嘅本質都係個好人黎嘅,佢仲話聽日放假可以車我去d遠d嘅景點玩。我話等我聽朝起身再聯絡佢啦,而我只係想出去行下,影下呢個城市咁靚嘅夜景。

遇到shasha呢類人真係唔知信唔信好
遇過幾次又信過幾次之後,我都係傾向唔信
不過都係睇地方
有時遇到啲太熱情既人 就算佢係好人都會周身唔聚財
但過左好耐回想返 又會覺得都唔錯 好特別
咁煩既條友
係呀
不過我就傾向想相信人多d

會好似有被害妄想症咁諗佢會幾時露出馬腳
其實ok 既
都nice 既
一起身見到咁多msg

仲會走佢搵你

好痴漢feel

係乜野造成佢地咁想識朋友, 你又唔係女
呢種半信半疑既狀態好阻礙交流
但係試過信任印度佬又真係易中伏
一路睇好似自己都有份去咁
魔鬼同我講,Shasha一定想搵你笨,只係等緊幾時出手姐,要時刻保持警覺唔好落搭!另一邊箱,天使遊說緊我人同人之間係講個信字,唔好郁d就去懷疑其他人,可能人地都係想同你做個朋友姐。我承認,我自己係有d精神緊張嘅,不過我都係偏向聽天使嘅說話,就係佢真係扼我,我又有幾多野俾佢扼丫講真。

外觀上的確幾有氣派既

第二日朝早,我冇搵Shasha住,自己行去睇咗guest house附近個City Palace先。尋晚喺對岸影夜景嗰陣已經覺得好靚,所以點都要入去打返個轉。City Palace有差唔多400年歷史,而由於佢位於Lake Pichola東岸嘅高處,所以佢另一個亮點就係可以由高處俯瞰成個Udaipur嘅景色。好記得當時入去個陣有幾個印度叔叔嬸嬸旅行團,佢地比起大陸d大媽更瘋狂,睇到咩都要篤下望下影下,我就覺得佢地反而俾博物館入面d死物更加有趣啦!

居高臨下,只見一片白色小屋,唔講真係以為自己去左第二個國家,唔怪得呢度叫White City..

當我行得差唔多想走個陣,Shasha就text場我,我成日懷疑佢到底係咪偷偷跟住我,點解d時間可以咁鬼準。佢話佢同個朋友係ghat度hae緊,叫我過去join佢地,咁我見又冇乜野做,所以就去會一會佢地。點知我一去到就俾Shasha拉咗出去跳舞,唔知係咪平時笑得多d大媽跳廣場舞,估唔到我自己都有俾印度人捉出去跳印度廣場舞嘅一日,不過身處異地周圍人又唔多,我d面皮都學晒印度人越來越厚,所以又跳得幾開心嘅。

廣場外好多呢d市集

佢地跳,又拉埋我去跳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞