降魔大結局(26)

1001 回覆
58 Like 22 Dislike
成套戲最慘係馬明
死曬d親朋好友,又要背負住石敢當既期望生存,又因為自己既經歷帶害死身邊人,死都唔想同個醫生發展落去。

可能因為佢會吸收身邊人既能量/好運...

從佢父母到石敢當(但係心姐又無事)
真係聽到人 係到叫石敢當
信唔信Tvb見套野收得,就派班冇乜觀眾靠有後台撐而上位嘅所謂明星去痴續集加角色黎抽水。

啤啤投胎變咗脆魚or巫婆

追唔切個post 但見到有巴打講欣宜做石精靈 但飛唔L起 笑左出黎
小馬係路口講完我都有慾望會做錯事 下一秒上車就見到豪仔
個豪仔似係魔多啲
信唔信Tvb見套野收得,就派班冇乜觀眾靠有後台撐而上位嘅所謂明星去痴續集加角色黎抽水。

不了

分分鐘加埋欣宜

做魔
推到馬國拎視帝

其實豪仔升咗天無留係人間係咪會搵唔到

支持「降魔的」開續集,亞視嘅「我和殭屍有個約會」都有三輯啦。
豪仔冇理由係胡鴻鈞個樣
魔係你掛住邊個就見到邊個
所以豪仔=魔?

correct

覺得呢個結局幾好

魔係唔會死 因為由人嘅惡念而生
佢今次返嚟挑選左小馬做特別嘅人
所以以佢最掛住嘅人(石敢當嘅型像)現身

小馬再一次遇上降大魔難關
(一開始誤以為佢係石敢當/豪仔,但其實係魔扮)
Season two 展開

s2啤啤會唔會幫手做廢石2.0

啤啤+莉莉 仲有芷若
小馬左擁右抱

呢套唔扲最佳真係講唔過去

TVB唔會俾依D劇

睇死咪又係踩過界/溏心

一定係比D老演員
原班人馬拍2唔該

不過叫咗一次

痴線
套劇又冇咁多人睇啊

不過叫咗一次

???
原班人馬拍2唔該

踢走心姐唔該
定係豪仔根本就係魔
舊魔比小馬殺左
但係醫院重有紅眼魔人
豪仔係新魔
笫2集開得

不了

分分鐘加埋欣宜

屌 諗起之前有巴打話種過黑色鼠尾草種咗欣宜出嚟
其實結尾小馬係響魔SET比佢既夢境入面
所以出現左豪仔,個豪仔個樣就係石敢當咁既樣,因為呢個就係馬季對豪仔既印象
亦解釋左點解明明展明係佢殺,但無血跡, 因為佢已經去左虛擬世界

而Bonnie紅眼果段就應該係真實世界

芷若見完bonnie放工渣車撞返馬明D時間線係同一個世界黎架喎

石敢當靈魂消失 豪仔靈魂就肯出返黎

佢地兩個之間應該有某種關係

邊個話你知兩個係同一個世界?
如果個夢境係馬季的夢境
咁芷若同bonnie相遇呢段係可以完全同馬季個世界無任何關係

agger
追唔切個post 但見到有巴打講欣宜做石精靈 但飛唔L起 笑左出黎

完得有D 急
小馬係路口講完我都有慾望會做錯事 下一秒上車就見到豪仔
個豪仔似係魔多啲

agger
同埋尾段最大既hint就係馬季殺完展明同魔之後,醒返係條街度而展明身上又無傷痕
豪仔(or豪仔+魔)居多如果唔係就唔係用咁多集講要揾佢啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞