降魔大結局(26)

1001 回覆
58 Like 22 Dislike
有冇第二季都係問題 隨時咁就完左

唔好期望啦 tvb最叻反民意而行

唔係吖,佢都可以好似超時空男臣咁㗎,開第二季,不過塞第二啲人入嚟

就算拍馬明都唔似會有份

佢係咪話左走?

佢接受訪問話2018年3月都係返tvb拍劇,咩劇未知
開第二季實爛,係必然嘅結果

最重要係有好劇本
有冇人覺得番外篇好膠

又唔係原班人馬 無諗住睇

個套特技好似仲多過正劇
之前有講過其中有part打雪妖/魔
拍個陣噴啲化學野噴到成條山路變左雪路

套野根本唔係睇特技睇打怪 係睇劇場 你要呢d不如去打機 打手黎架?

閱讀理解零分?
認為特技多啲就等於認為好睇啲?

特技同劇情唔係二選一嘅其實
有冇人覺得番外篇好膠

個套特技好似仲多過正劇

套野根本唔係睇特技睇打怪 係睇劇場 你要呢d不如去打機 打手黎架?

閱讀理解零分?

你邏輯0分? 冇關係提黎做乜?
結局都係不外乎幾種,冇幾多
1:講幾句,之後的士出動背影
2:撞番一模一樣既人

tvb唔會吹到仲係幻境入面,佢咁做你先驚,仲插啊

最重要係有好劇本

重組劇本組,最緊要慢工出細貨

冇續集即係爛尾

依類劇真係唔睇好佢會出第二季,專登整個咁既ending扮未完,引起話題

其實美劇都係用呢d手法
第二季可以話個個係豪仔 但佢係惡鬼
受到魔既引導諗住殺馬季
點知殺撚左心姐就開始內疚
之後同啤啤同一齊幫馬季降魔

幾好
有得睇翻胡鴻均同小馬拍檔之外,仲解決埋心姐
但心姐死果時應該有排拖

豪仔呀, 豪仔, 有為 ~~

最重要係有好劇本

用連登仔做編劇
雖然唔係好夠喉
但我覺得咁樣完係最好既 唔駛有續集
因為cctvb一有續集既戲 一定變爛片
唔想破壞呢套咁好睇既劇既記憶

唔計心姐果D今集最on9就係叫人整槍果幕
為左整槍就同啤啤有為嘈一餐又掉銀兇人
一味係度發爛咋話"整槍呀" ; "一句到底整定唔整"
從對白睇到既唔係決心而係純粹睇到佢衝動同無謀
屌你最on9就係之後把槍都唔係有為整出黎而係魔變黎送比佢
所以呢幕完全廢到極

唔係喎
因為魔最叻就係俘虜人心 你掛住邊個我就扮邊個
正正突顯咗因爲馬明好想好想要支降魔槍

所以魔就俾支槍佢
引誘佢用支槍殺死展明
老老柒柒,今日降魔我覺得好大機會係行舊時巴不得爸爸舊路,就算有第二集都已經變哂樣再唔係就一路to be continued到依家
話冇血跡=係虛幻世界果d係冇睇套野定弱智 睇醫生啦 係虛幻世界殺左人現實世界點會有血呀 係咪痴撚線呀

你話D編劇點敢寫D新野俾c9睇

最重要係有好劇本

用連登仔做編劇

唔一定台慶劇 劇寫得好就ok

有續集即係爛尾

講唔晒姐邊有爛,open ending
冇一套開續集係唔爛
好似...
有冇人覺得番外篇好膠

個套特技好似仲多過正劇

劇情固然係最重要 特技都唔可以輕視
話哂依套係「降魔的」

講真果句, 呢套D CG真係流得濟既

咁呢套真係科幻片黎
唔講cg一套科幻打鬥片最後既boss fight 3個字都唔知有冇
心姐出場都仲多過打鬥場面

最重要係有好劇本

用連登仔做編劇

咁一定爛過爛屎
片頭唔係有段馬明同石精渣的士,車頂有隻怪一齊既咩?
仲以為呢段係馬明捉住隻魔一直唔知撞去邊既結尾添

定TV一早已經做左呢段

係主題曲1:20,成套戲揾唔到車頂鬼哩幕,比人cut 左?
冇一套開續集係唔爛
好似...

洗冤錄
有冇人覺得番外篇好膠

個套特技好似仲多過正劇

閱讀理解零分?

你邏輯0分? 冇關係提黎做乜?

副劇點解用既特技仲好似有創意/曬心機過正劇
(呢part未敢100%確定)
純粹覺得好笑姐
根本就無話過副劇會因為咁而好睇啲囉…
自己睇唔明就話人打手...
片頭唔係有段馬明同石精渣的士,車頂有隻怪一齊既咩?
仲以為呢段係馬明捉住隻魔一直唔知撞去邊既結尾添

定TV一早已經做左呢段

係主題曲1:20,成套戲揾唔到車頂鬼哩幕,比人cut 左?

應該cut咗唔少
小馬

之後叫返芷若做莊醫生
有冇人覺得番外篇好膠

個套特技好似仲多過正劇

劇情固然係最重要 特技都唔可以輕視
話哂依套係「降魔的」

講真果句, 呢套D CG真係流得濟既

咁呢套真係科幻片黎
唔講cg一套科幻打鬥片最後既boss fight 3個字都唔知有冇
心姐出場都仲多過打鬥場面

boss fight依幕其實拍得好差
打鬥 cg
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞