降魔大結局(26)

1001 回覆
58 Like 22 Dislike
有冇第二季都係問題 隨時咁就完左

冇續集即係爛尾
有冇人覺得番外篇好膠

又唔係原班人馬 無諗住睇

完全係另一樣嘢.

唔好期望啦 tvb最叻反民意而行

唔係吖,佢都可以好似超時空男臣咁㗎,開第二季,不過塞第二啲人入嚟
第二季可以話個個係豪仔 但佢係惡鬼
受到魔既引導諗住殺馬季
點知殺撚左心姐就開始內疚
之後同啤啤同一齊幫馬季降魔

幾好
有冇人覺得番外篇好膠

個套特技好似仲多過正劇
之前有講過其中有part打雪妖/魔
拍個陣噴啲化學野噴到成條山路變左雪路

套野根本唔係睇特技睇打怪 係睇劇場 你要呢d不如去打機 打手黎架?
受到魔既引導諗住殺馬季

受到魔既引導諗住殺馬季

重點都係Cut咗心姐

冇續集即係爛尾

依類劇真係唔睇好佢會出第二季,專登整個咁既ending扮未完,引起話題
有冇人覺得番外篇好膠

個套特技好似仲多過正劇

套野根本唔係睇特技睇打怪 係睇劇場 你要呢d不如去打機 打手黎架?

劇情固然係最重要 特技都唔可以輕視
話哂依套係「降魔的」
神怪劇黎講 降魔的係超低成本製作
20年前我和彊屍都高過佢
不過劇本真係寫得好細膩 絲絲入扣
唯一敗筆係心姐同打鬥場面

呢套係實驗劇嚟,tvb就係想試吓用最低成本製作套劇出嚟,睇吓個反應,點知套劇又收得又大回響,所以遲啲應該都會有好多低成本製作嘅劇出現。

Btw:遲啲應該都好大機會開s2,反正低成本製作,都無咩損失。

心姐有咩問題
受到魔既引導諗住殺馬季

編劇抄低!! 廢石下集要繼續同馬季做孖公仔
可以加啲冤家feel
唔計心姐果D今集最on9就係叫人整槍果幕
為左整槍就同啤啤有為嘈一餐又掉銀兇人
一味係度發爛咋話"整槍呀" ; "一句到底整定唔整"
從對白睇到既唔係決心而係純粹睇到佢衝動同無謀
屌你最on9就係之後把槍都唔係有為整出黎而係魔變黎送比佢
所以呢幕完全廢到極
番外篇等巴打UP上黎算 唔想開BIG咩餐爐睇

唔係吖,佢都可以好似超時空男臣咁㗎,開第二季,不過塞第二啲人入嚟

就算拍馬明都唔似會有份
有冇人覺得番外篇好膠

個套特技好似仲多過正劇

話哂依套係「降魔的」

講真果句, 呢套D CG真係流得濟既
有冇人覺得番外篇好膠

個套特技好似仲多過正劇

閱讀理解零分?
認為特技多啲就等於認為好睇啲?

就算拍馬明都唔似會有份

佢係咪話左走?
有冇人覺得番外篇好膠

個套特技好似仲多過正劇

話哂依套係「降魔的」

唔撚係掛 要睇特技咁呢套真係喜劇黎架wo
22 23 24 25 26
5個post上咗熱門
小馬
小馬

你個名
本尊
受到魔既引導諗住殺馬季

幾好
有得睇翻胡鴻均同小馬拍檔之外,仲解決埋心姐
但心姐死果時應該有排拖

男臣果堆原班開第二季都應該唔係問題d人唔似會走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞