降魔大結局(26)

1001 回覆
58 Like 22 Dislike
根據消息,這個BB其實是一個魔種,因為展明吸收太多黑色鼠尾草的關係,所以本身已經太重魔性。而這個BB將會在大結局中被小馬(馬國明飾)用方法除去魔性,個方法十分神奇,小馬將會超渡含怨死去的郭展明之父(劉江飾),而被超渡後他便投胎轉世成為佩玲的兒子。嘩!即是那個兒子的爸爸本身是自己的兒子,咁都俾編劇諗到真係勁!

小馬除了已知的,血液可以傷害妖魔鬼怪之外,原來他真正身份是伏魔天尊座下七巧童子轉世,石敢當只是一隻法力高強的精靈,但小馬跟隨靈界大佬的童子轉世,能力當然盡得伏魔天尊的真傳,難怪實力強勁,展明你無運行了。

hk01 all fake

咁似剪走左Wo
魔種都講岩左,轉世又講岩左

唔似 似01 9UP多

之前史徒行者2
01 都話 魏德信同爆Seed 有血緣關係.........周柏豪 都係黑警之一

仲有致命復活, 又話最終boss係心姐
lm
黃智雯則笑說:「如果收視高啲,你不如露兩點答謝觀眾。」馬國明聞言即謂:「你露多啲人睇喎。」

講真心話

睇降魔的 有三分一原因係睇佢 如果脆魚做芷若應該會熄左電視

係,屌佢老尾
唔講演技,脆魚根本做唔到智雯呢種柔弱既角色

條魚只啱做低B妹角色
佢把聲好尖好煩
搵佢嚟做類似莉莉嘅惡靈一野收佢皮算把啦
根據消息,這個BB其實是一個魔種,因為展明吸收太多黑色鼠尾草的關係,所以本身已經太重魔性。而這個BB將會在大結局中被小馬(馬國明飾)用方法除去魔性,個方法十分神奇,小馬將會超渡含怨死去的郭展明之父(劉江飾),而被超渡後他便投胎轉世成為佩玲的兒子。嘩!即是那個兒子的爸爸本身是自己的兒子,咁都俾編劇諗到真係勁!

小馬除了已知的,血液可以傷害妖魔鬼怪之外,原來他真正身份是伏魔天尊座下七巧童子轉世,石敢當只是一隻法力高強的精靈,但小馬跟隨靈界大佬的童子轉世,能力當然盡得伏魔天尊的真傳,難怪實力強勁,展明你無運行了。

咁似剪走左Wo

唔似 似01 9UP多

之前史徒行者2
01 都話 魏德信同爆Seed 有血緣關係.........周柏豪 都係黑警之一

cls
btw睇咗21集發現馬明真係唔洗眨眼
之前好似有巴打講過

唔好話女主 佢就女配都唔想睇 見到佢就覺得煩

yup 其實我覺得黃智雯真心幾靚女
好多年前已經有留意

其實我不嬲覺得佢唔算幾靚女睇落順眼左 後未變就魔造型反而仲正d
不過我覺得咁反而仲貼地d 邊有咁多靚女醫生又靚又叻又好人 頭幾集個感覺真係咁 感覺幾舒服幾貼地

係嫁 平平淡淡但係有種知性美

如果真係搵d好正我反而難接受d 因為明知個醫生仲要鐘意個的士佬 份糧都差幾倍啦 仲要好靚既話 真係好科幻

所以呢個配搭真係無遺和嫁
你話搵第二個做男一 都做唔到小馬咁 男神得黎又夠平民

咁佢平民得黎d戲都真係幾好 唔會好似煎plan咁誇咁硬 不過有d位都係麻麻 佢有d位"奏"眉頭同自冤自捱果d位麻麻地

普羅大眾接受到ok嫁啦 我都係睇劇情多
角色既一個facial expression我無放低得好大

咁似剪走左Wo

唔似 似01 9UP多

之前史徒行者2

仲離譜過連登仔9UP 應該都係睇WIKI寫
黃智雯則笑說:「如果收視高啲,你不如露兩點答謝觀眾。」馬國明聞言即謂:「你露多啲人睇喎。」

講真心話

係,屌佢老尾
唔講演技,脆魚根本做唔到智雯呢種柔弱既角色

條魚只啱做低B妹角色
佢把聲好尖好煩
搵佢嚟做類似莉莉嘅惡靈一野收佢皮算把啦

佢岩做d好想表現自己但又柒下柒下又叻唔設好煩膠果d

現實生活好怕呢d人
隻鼠尾草魔(智雯魔)去左Bonnie到
所以最尾胡鴻鈞一定唔係智雯魔
最多係第二隻魔/真係豪仔

伏筆大L到咁
唔利用下 真係好浪費
Tvb今次起歌做得幾好
唔似之前 係咁越來越愛
百屌成材

聽聽下上癮
佢另一首插曲都好聽

三首都正
欣賞今次TVB唔係一曲走天涯 本尊唱埋主題曲之餘 仲俾佢唱多首 流星般閃過~ 做插曲

伏筆大L到咁
唔利用下 真係好浪費

你咁睇啦 TBB開唔開S2真係好難講 但編劇/編審明顯係當有S2咁寫 呢樣要讚
我估佢地分分鐘已經諗埋點寫S2

好多年前已經有留意

其實我不嬲覺得佢唔算幾靚女睇落順眼左 後未變就魔造型反而仲正d
不過我覺得咁反而仲貼地d 邊有咁多靚女醫生又靚又叻又好人 頭幾集個感覺真係咁 感覺幾舒服幾貼地

如果真係搵d好正我反而難接受d 因為明知個醫生仲要鐘意個的士佬 份糧都差幾倍啦 仲要好靚既話 真係好科幻

agger~
同埋如果有留意馬明既專訪/宣傳
就會覺得佢講野夠圓滑 又唔會好假
會欣賞/留意人地既努力多過自己做得幾好
例如讚劇本寫得好
Tvb今次起歌做得幾好
唔似之前 係咁越來越愛
百屌成材

聽聽下上癮
佢另一首插曲都好聽

三首都正
欣賞今次TVB唔係一曲走天涯 本尊唱埋主題曲之餘 仲俾佢唱多首 流星般閃過~ 做插曲

之前無點聽佢d歌
因為呢兩首 我有d改觀
btw,其實佢臨尾話自己豪仔果陣都係同做廢石果陣一樣 咁木口木面
想問點解個個都話展明害死佢阿媽嘅?
唔知係唔係睇漏左咩

我覺得啤啤第二季 好重戲份 還人情債

女版屎坑石

講到出硬第二季咁

伏筆大L到咁
唔利用下 真係好浪費

你咁睇啦 TBB開唔開S2真係好難講 但編劇/編審明顯係當有S2咁寫 呢樣要讚
我估佢地分分鐘已經諗埋點寫S2

都唔出奇,如果呢套開喺其他台 我諗一定有s2 但而家係cctvb 真係唔知開唔開
Tvb今次起歌做得幾好
唔似之前 係咁越來越愛
百屌成材

聽聽下上癮
佢另一首插曲都好聽

三首都正

之前無點聽佢d歌
因為呢兩首 我有d改觀
btw,其實佢臨尾話自己豪仔果陣都係同做廢石果陣一樣 咁木口木面

可以聽下彊有首都係佢首 都係節奏快既歌 我係聽佢呢首先

好多年前已經有留意

唔好要求咁高啦 黃智雯已經好好j架啦
要清純又得 要妖豔又得
不過睇香港01講到馬明會幫劉江轉世做魔童
點知原來冇撚左 流嘅

01 D野 睇下就好啦

唔明點解咁多信 01 D嘢

點解你cap圖效率咁快?真心問

電腦睇, 禁 printscreen 自動 save file, drag 落 lihkg , 攪掂.
其實慢啦, 通常一幕我會狂禁,
再係十幾張圖揀張最靚先 post, 有時回帶再 cap
其實係咪連馬眀點解唔係普通人都冇解釋過?

童子轉世應該係維基啲人一開始老作
佢啲血可以降魔 其實係本尊一路講 佢係被選中的人
個天要佢以降魔為天命 所以先俾佢嘅能力
唔需要加個咩七巧童子咁樣嘅身份俾佢
Tvb今次起歌做得幾好
唔似之前 係咁越來越愛
百屌成材

聽聽下上癮
佢另一首插曲都好聽

三首都正

個人認為遙不可及係三首入面最正嗰首
想問點解個個都話展明害死佢阿媽嘅?
唔知係唔係睇漏左咩

係 睇返第6~8集咁上下有講 主要係講佢利用左老母推老豆自殺

好多年前已經有留意

agger~
同埋如果有留意馬明既專訪/宣傳
就會覺得佢講野夠圓滑 又唔會好假
會欣賞/留意人地既努力多過自己做得幾好
例如讚劇本寫得好

咁佢講既又係事實黎既lol
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞