降魔大結局(26)

1001 回覆
58 Like 22 Dislike
成套戲最慘係馬明
死曬d親朋好友,又要背負住石敢當既期望生存,又因為自己既經歷帶害死身邊人,死都唔想同個醫生發展落去。

有啤啤

無用,靈魂終有佢回歸既地方,啤啤遲早要走
最後胡鴻鈞應該唔係豪仔,鬼應該好似金剛小儀咁禁多年都無老過

我估胡應該係魔,精靈同魔都係你諗住邊個,就會投射左邊個,所以魔以石敢當個樣現身
冇心姐就得,唔好阻住晒
咁都唔明 佢問你唔認得我啦? 唔代表佢就係豪仔架喎 就係特登唔講佢係本尊定豪仔

但係佢自稱我 唔係本尊

如果係伏線黎睇 咁一定係豪仔 成套野其中一個核心就係豪仔去左邊
無記錯好似屍都無 所以未死係無問題
叫返做莊醫生而唔係芷個吓真係心都酸

逼自己唔再鐘意佢
咁都唔明 佢問你唔認得我啦? 唔代表佢就係豪仔架喎 就係特登唔講佢係本尊定豪仔

但係佢自稱我 唔係本尊

定係展明黎

最後胡鴻鈞應該唔係豪仔,鬼應該好似金剛小儀咁禁多年都無老過

我估胡應該係魔,精靈同魔都係你諗住邊個,就會投射左邊個,所以魔以石敢當個樣現身

因為豪仔係魔,所以本尊的言靈之術搵唔到豪仔
由頭都尾都冇講郭展明死左

冇左心跳,冇左靈魂

但係岩先救左兩下就飛左去講有為

係在生佢即係冇殺人,冇咀咒,會同醫生一齊。
但冇,即係死左啦
其實結尾小馬係響魔SET比佢既夢境入面
所以出現左豪仔,個豪仔個樣就係石敢當咁既樣,因為呢個就係馬季對豪仔既印象
亦解釋左點解明明展明係佢殺,但無血跡, 因為佢已經去左虛擬世界

而Bonnie紅眼果段就應該係真實世界

同意
睇下編劇夠唔夠高手繼續作落s2
一係豪仔 一係魔

但係佢自稱我 唔係本尊

如果係伏線黎睇 咁一定係豪仔 成套野其中一個核心就係豪仔去左邊

浸死點會冇屍體
Who am I? You sure you want to know? The story of my life is not for the faint of heart. (Spiderman)

定胡鴻鈞 定魔?
一係豪仔 一係魔

why not both
組團陣間落街搵十字路口大嗌三聲石敢當!

好呀!

我準備好啦

我都準備好

I AM READY

喂幾點出嚟啊

但係佢自稱我 唔係本尊

浸死點會冇屍體

唔好係無上返黎ONLY?

但係佢自稱我 唔係本尊

定係展明黎

魔黎 因為小馬已經對大夫無feel 最掛住基友本尊 所以魔以本尊個樣出現
其實結尾小馬係響魔SET比佢既夢境入面
所以出現左豪仔,個豪仔個樣就係石敢當咁既樣,因為呢個就係馬季對豪仔既印象
亦解釋左點解明明展明係佢殺,但無血跡, 因為佢已經去左虛擬世界

而Bonnie紅眼果段就應該係真實世界

芷若見完bonnie放工渣車撞返馬明D時間線係同一個世界黎架喎

石敢當靈魂消失 豪仔靈魂就肯出返黎

佢地兩個之間應該有某種關係
石敢當著開白色衫=正義
豪仔黑衫=魔?
所以之前先搵唔到豪仔
Btw續集唔好又加脆魚個啲

都有機會

展明都著開黑衫
芷若樣隻魔又係
都幾明顯
其實有冇人估馬季死左
信唔信Tvb見套野收得,就派班冇乜觀眾靠有後台撐而上位嘅所謂明星去痴續集加角色黎抽水。
Open ending同留伏線唔係問題
問題係唔肯定會出s2咪好on9 仲要係tvb
呢套唔扲最佳真係講唔過去

TVB唔會俾依D劇
其實佢既開放就係比你唸
個個係 豪仔?魔?胡鴻鈞,定 本尊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞