降魔大結局(26)

1001 回覆
58 Like 22 Dislike
睇完覺得胡咩鈞其實都幾得意

睇完呢套之後幾鐘意佢

Same

睇完呢套之後幾鐘意佢

Same

+1

睇完呢套之後幾鐘意佢

Same

廢石
豪仔冇理由係胡鴻鈞個樣
魔係你掛住邊個就見到邊個
所以豪仔=魔?

correct

覺得呢個結局幾好

魔係唔會死 因為由人嘅惡念而生
佢今次返嚟挑選左小馬做特別嘅人
所以以佢最掛住嘅人(石敢當嘅型像)現身

小馬再一次遇上降大魔難關
(一開始誤以為佢係石敢當/豪仔,但其實係魔扮)
Season two 展開

呢個結局先係神
但上個post 好多人係度屌爛尾

我都係咁諗所以覺得個ending幾好,都唔知屌咩爛尾

其實唔係完得差
係做第二季tvb實會做爛曬,一定做唔到美劇咁越做越好睇

如果開第二集,肯定又塞個脆魚,煎pan 之類俾大家嘆

睇完呢套之後幾鐘意佢

Same

同埋呢套d歌都正
明明班底都係星夢
我覺得最尾係Bonnie嘅魔
唔係豪仔更加唔係石敢當

正解 兩個都唔係 只係個形態嚟

真女朋友陪你一世

有啲感動 覺得小馬好似終於發現對佢最好嗰個係啤啤

重點係冇再趕佢走 (過青馬橋)

水泡
神怪劇黎講 降魔的係超低成本製作
20年前我和彊屍都高過佢
不過劇本真係寫得好細膩 絲絲入扣
唯一敗筆係心姐同打鬥場面

佢劇本前幾集太拖都係個問題

嗯...你體諒下TBB班友寫慣係咁拖 佢地都未必想

減少心姐大量的篇幅實好睇好多
豪仔冇理由係胡鴻鈞個樣
魔係你掛住邊個就見到邊個
所以豪仔=魔?

correct

覺得呢個結局幾好

魔係唔會死 因為由人嘅惡念而生
佢今次返嚟挑選左小馬做特別嘅人
所以以佢最掛住嘅人(石敢當嘅型像)現身

小馬再一次遇上降大魔難關
(一開始誤以為佢係石敢當/豪仔,但其實係魔扮)
Season two 展開

呢個結局先係神
但上個post 好多人係度屌爛尾

呢個結局其實真係

就係因為咁多屌爛尾嘅c9觀眾
所以好少見到依類神作 繼續睇糖心膠劇啦

真女朋友陪你一世

水泡

Sp
隻魔真係死左 會由人嘅惡念中重生

所以會無限loop,小馬降一世都未完

睇完呢套之後幾鐘意佢

Same

+1

我想啤啤 升天

假若啤啤修行成功,做個助手跟小馬去降魔仲正

想扮美劇可惜眼高手低

美劇一集用幾多錢?你估呢套一集又幾多錢

真女朋友陪你一世

水泡

Sp

屌空氣?

真女朋友陪你一世

啤啤黨大勝

又黎黨爭 為什麼那麼熟練?
推到馬國拎視帝

隻魔真係死左 會由人嘅惡念中重生

所以會無限loop,小馬降一世都未完

小馬自己製造翻魔出黎俾自己降嘅概念
其實馬明最開頭既心願係要搵返豪仔

而石敢當一開波就係話完左佢個願望 就自然會走/唔會出現0係馬明面前

而頭先完之前 馬明就0係十字路口嗌左石敢當三次

然後豪仔就出現返(咁岩係刀削面既樣)

而石敢當無出現 係因為咁就等於完成當初既承諾

真女朋友陪你一世

啤啤黨大勝

萬歲

真女朋友陪你一世

啤啤黨大勝

又黎黨爭 為什麼那麼熟練?

芷若同啤啤都唔洗爭 心姐大勝
神怪劇黎講 降魔的係超低成本製作
20年前我和彊屍都高過佢
不過劇本真係寫得好細膩 絲絲入扣
唯一敗筆係心姐同打鬥場面

佢劇本前幾集太拖都係個問題

嗯...你體諒下TBB班友寫慣係咁拖 佢地都未必想

減少心姐大量的篇幅實好睇好多

最後一集都好拖
唔知係咪唔夠budget做cg 所以縮減打鬥篇幅
片頭唔係有段馬明同石精渣的士,車頂有隻怪一齊既咩?
仲以為呢段係馬明捉住隻魔一直唔知撞去邊既結尾添

定TV一早已經做左呢段
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞